mantarkurabiye1

Ağızda Dağılan Lezzet: Mantar Kurabiye

Geçmişten günümüze vazgeçilmeyen, tadı damaklarda kalan tatlılardan bir tanesi mantar kurabiye! Altın günlerinde, çay saatlerinde, misafirliklerde ve ara öğünlerde tercih edilen bu lezzet, her ne kadar zahmetli gibi görünse de oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Pratikliği, sunumunun estetikliği ve lezzeti ile öne çıkan bu kurabiyeyi sizler de kolaylıkla yapabilirsiniz! Son derece lezzetli mantar kurabiyesi yapmak için özel olarak hazırlamış olduğumuz tariften yararlanabilirsiniz. İşte size özel, kolay ve tam ölçülü mantar kurabiye tarifi!

Bayatlamayan mantar kurabiye hazırlayarak çay saatlerinize, ara öğünlerinize ve tatlı krizlerinizi yaşadığınız her ana renk katabilirsiniz. Uzun süre tazeliğini koruyan, hem hafif hem de lezzetli mantar kurabiye tarifinin nasıl olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Mantar kurabiye nasıl yapılır, ne kadar sürede pişer ve kaç kişi tarafından tüketilebilir sorularının ve daha fazlasının cevabı için tarifin devamını okuyabilirsiniz.

Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır?

İhtiyacınız olan tüm malzemeleri hazırlayarak tarife başlamanız gerekiyor. Kuru ve yaş malzemeleri ayrı kaplarda karıştırdıktan sonra bir araya getirebilirsiniz. Hamur kıvamı elde ettikten sonra şekillendirebilir, üstüne bir kapak yardımıyla baskı uygulayarak mantar görünümü kazanmasını sağlayabilirsiniz. Alerjen durumuna ve beslenme alışkanlıklarına göre mantar kurabiye malzemelerinde birkaç değişiklik gerçekleştirmeniz mümkün. Diyet yapıyorsanız ya da bitkisel besleniyorsanız tariften tereyağını çıkararak sıvı yağlı mantar kurabiye yapabilirsiniz. Tarife başlamadan önce sıvı yağlı, margarinsiz ya da nişastalı mantar kurabiye yapacaksanız malzemelerinizi buna göre ayarlamanız gerekiyor. Margarinsiz mantar kurabiye yapacaksanız yerine sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz. Aynı tadı verecek alternatif lezzetleri de araştırabilirsiniz.

mantarkurabiye2

Ağızda Dağılan Lezzet: Mantar Kurabiye

Tüm malzemeleri derin bir kabın içine alın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın ve ardından yoğurma işlemini gerçekleştirin. Sonrasında şekillendirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabının içine yerleştirin. Pişirme işleminin ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 14 dakika
Toplam Süre 34 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 106 kcal

Ağızda Dağılan Lezzet: Mantar Kurabiye Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Ağızda Dağılan Lezzet: Mantar Kurabiye Malzemeleri
  

  • 125 gram tereyağı oda sıcaklığında bekledikten sonra kullanmalısınız
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 sb mısır nişastası
  • 1/2 sb pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 sb un

Üzeri İçin:

  • 1 yk kakao

Ağızda Dağılan Lezzet: Mantar Kurabiye Nasıl Yapılır
 

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde bir araya getirin.
  • Malzemeler birbiriyle karışana kadar çırpın.
  • Yumurta, şeker, tereyağından oluşan karışımın üzerine vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu eklerken elemeye ve topaklanmaların olmamasına dikkat edin.
  • Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar bölerek şekillendirin.
  • Yuvarlak yuvarlak şekillendirdiğiniz parçaları yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye alın.
  • Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine kakaoya batırdığınız şişe kapağını hafifçe bastırın.
  • Şişe kapağı kullanarak verdiğiniz bu şekil, hamurunuzun mantara benzemesini sağlar.
  • Tüm kurabiyelere aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirmek üzere önceden ısıtılan fırına yerleştirin.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 106kcalCarbohydrates: 57.3gProtein: 1.8gFat: 21.52gCholesterol: 85.29mgSodium: 156.62mgPotassium: 45.05mgVitamin A: 194.53IUCalcium: 31.49mgIron: 0.41mg
Etiket Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Yapımı Püf Noktaları

Mantar kurabiye tariflerini hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu püf noktalar mantar kurabiye yapımının hem daha kolay olmasını sağlıyor hem de lezzetli bir sonuç elde etmeye yardımcı oluyor. Lezzetli, doyurucu ve enerji veren pratik mantar kurabiye yaparken dikkat edebileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Hamurun Kıvamı

Hamur hazırlamak zor görünse de oldukça kolay. Tüm malzemeleri eksiksiz bir şekilde bir araya getirdikten sonra hamurunuzun ele yapışmayacak hale gelmesi gerekiyor. Bu detaya dikkat etmeniz son derece önemli.

Pişirme Süresi ve Yöntemi

Ağızda dağılan mantar kurabiyeler elde etmek için pişirme süresine de dikkat etmelisiniz. Bunun için tarife başlamadan önce mantar kurabiye kaç dakikada pişer sorusunun yanıtını dikkatli bir şekilde okumalısınız. Pişirme işleminden sonra yarım saat dinlendirebilir ve ardından kek servis kaplarına alarak sunabilirsiniz. Pudra şekersiz mantar kurabiyeyi, şekerli ya da tereyağlı olması fark etmeksizin uzun süre tazeliğini koruyacak şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bunun için Karaca’dan alabileceğiniz saklama kaplarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz fırın kabı modellerini de inceleyebilir, mutfakta size yardımcı olacak eşlikçilerden faydalanabilirsiniz!

Mantar Kurabiye Sunum Önerileri

Altın günlerinin, çay saatlerinin ve ara öğünlerin vazgeçilmezi olan mantar kurabiyeyi birbirinden farklı şekillerde sunmanız mümkün. Bu eşsiz lezzet hem çay yanında hem de kahveyle iyi bir uyum sağlıyor. Kurabiyenizi fırından çıkardıktan hemen sonra o dinlenene kadar çayınızı demleyebilirsiniz. Yasemin, papatya, melisa ve siyah çay ile son derece harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Karaca’dan alabileceğiniz çay fincan takımını kullanarak estetik bir sunum hazırlayabilirsiniz. Kış çayı da bu eşsiz lezzet ile sıklıkla tercih edilenler arasında bulunuyor. Dilerseniz özel olarak hazırlamış olduğumuz kış çayı nasıl demlenir, hazırlanır ve tüketilir sorularının yanıtını veren içeriğimizden de yararlanabilirsiniz. Kurabiyeniz pişerken kış çayınızı demleyebilir, sonrasında oldukça keyifli bir şekilde tüketebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak kurabiyenin yanına bir bardak soğuk ya da sıcak süt de alabilirsiniz. Damak tadınıza göre istediğiniz seçimi gerçekleştirebilir, hazırlamış olduğunuz kurabiyelerin keyfini çıkarabilirsiniz!