catlakkurabiye1

Damak Çatlatan Tarif: Çatlak Kurabiye

Çatlak kurabiye, içi yumuşak ve dış kabuğu çatlamış bir şekilde sunulan enfes bir atıştırmalık. Çatlak kurabiye kendine has tadıyla deneyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Çikolatalı tatlılardan hoşlananlar çatlak kurabiye tarifi ile istedikleri lezzete kolayca ulaşıyor. Görüntüsüyle dikkat çeken bu atıştırmalık, evlerde kolayca bulunabilen malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Pişirme sürecinde yumuşak kurabiyelerin üzerinde çatlaklar oluşuyor. Farklı damak zevklerine uyan pek çok tarif alternatifi mevcut. Kakaolu çatlak kurabiye şerbetli veya şerbetsiz olarak hazırlanabiliyor. Sunumlarında daha sofistike bir görünüm yakalamak isteyenler kurabiyeleri pudra şekerine bulanmış bir şekilde servis etmeyi tercih ediyor. Özel bir dokuya sahip olan bu lezzetler, damaklarda lezzet patlamasına yol açıyor. Lezzetli çatlak kurabiyeler hazırlamak ve tarife dair bütün püf noktalarını öğrenmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Limonlu çatlak kurabiye, çatlaklı dış yüzeyi ve enfes limon aromasıyla deneyen herkesi büyülemeyi başarıyor. Taze limon suyu ve limon kabuğu rendesi kullanarak daha ferah tatlar hazırlayabilirsiniz. Limonlu çatlak kurabiye genellikle pudra şekerine bulanmış bir şekilde servis ediliyor. Limon ekşi tadı, üzerindeki pudra şekeriyle hoş bir uyum yakalıyor. Daha tatlı atıştırmalıklardan hoşlananlar için şerbetli çatlak kurabiye tarifleri bulunuyor. Kurabiyenin çatlamış dış yüzeyi, şerbeti güzelce emerek damaklarda hoş bir tat bırakıyor. Şerbet ile ıslanan iç doku, keke benzeyen yumuşak bir kıvam alıyor. Kurabiyenin lezzetini artırmak için meyve aromalı şerbet kullanabilirsiniz. Nişastalı çatlak kurabiye, pürüzsüz bir kıvam elde etmek isteyenlerin tercihi oluyor. Daha hafif bir atıştırmalık hazırlamak için nişastalı çatlak kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Tarife uyulduğu takdirde çatlak kurabiye yapımı oldukça basit bir süreç. Kurabiye sunumlarına renk katacak kek ve pasta takımları modellerini Karaca’dan inceleyebilirsiniz.

catlakkurabiye2

Damak Çatlatan Tarif: Çatlak Kurabiye

Lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan çatlak kurabiyeyi hazırlamak oldukça pratik! Çatlak kurabiye malzemeleri birbiriyle uyumlu bir lezzet oluşturarak her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Tarifte yer alan yönergeleri ve ipuçlarını takip ederek istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 1 saat 50 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 85 kcal

Damak Çatlatan Tarif: Çatlak Kurabiye Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Damak Çatlatan Tarif: Çatlak Kurabiye Malzemeleri
  

Hamuru İçin:

  • 1/2 çb sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 sb toz şeker
  • 5 yk kakao
  • 1 sb un ek olarak 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 1 çb pudra şekeri

Damak Çatlatan Tarif: Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır
 

  • Toz şekeri ve yumurtayı bir kaba alın ve mikser yardımıyla çırpın.
  • Karışımın içerisine kakao ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Elediğiniz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu kabın içerisine alıp spatula yardımıyla karıştırın.
  • Kıvam alan hamurun üzerini örterek buzdolabında 1 saat 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve eşit bezelere ayırın.
  • Hazırladığınız bezelere elinizde şekil vererek pudra şekerine batırın.
  • Kurabiyeleri sırasıyla tepsiye dizin ve hamur bitene kadar bu işlemi sürdürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri kontrollü olarak 20 dakika pişirin.

Besin Değeri

Serving: 25gCalories: 85kcalCarbohydrates: 15gProtein: 0.6gFat: 3gCholesterol: 13mgSodium: 148mgPotassium: 26mgVitamin A: 18IUCalcium: 8mgIron: 0.2mg
Etiket Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Yapımı Püf Noktaları

Ağızda dağılan kakaolu çatlak kurabiye hazırlamak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Tarifle ilgili ipuçlarına dikkat etmek lezzeti artırmaya yardımcı oluyor. Püf noktalarını göz önünde bulundurarak lezzetli bir sade çatlak kurabiye hazırlayabilirsiniz. 

Hamuru Yeterince Dinlendirmek

Tarifi hazırlarken istedikleri sonuca ulaşamayanlar çatlak kurabiye nasıl yapılır sorusuna bir cevap arıyor. Çatlak kurabiyenin püf noktalarından birisi hamurun dinlenme süresi olarak öne çıkıyor. Hamuru tamamen soğuyana kadar dolapta bekletmek, yağlı hamura şekil vermeyi kolaylaştırıyor. 

Hazırlama Süreci

İçerisinde katı yağ bulunmayan sıvı yağlı çatlak kurabiye hamuruna şekil vermek zorlayıcı olabiliyor. Bu durumu kolaylaştırmak için dolaptan çıkarılan hamurun erimeden şekillendirilmesi gerekiyor. 

Un Kalitesi

Hamur işi atıştırmalıklar hazırlanırken unun kalitesi kıvamı büyük ölçüde etkiliyor. Çatlak kurabiye malzemeleri arasında kritik bir öneme sahip olan un için kaliteli bir seçim yaparak hamurun daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Fırını Önceden Isıtmak

Güzel bir görünüme sahip çikolatalı çatlak kurabiye hazırlamak için fırının önceden ısıtılması gerekiyor. Fırın önceden ısıtılmadığında kurabiyeler fazla yayılarak şekillerini kaybedebiliyor.

Çatlak Kurabiye  Sunum Önerileri

Portakallı çatlak kurabiye lezzetinin yanı sıra kokusuyla da iştahları kabartıyor. Misafirlerine hoş sunumlar hazırlamak isteyenler farklı kayık tabak modellerini tercih ediyor. Kurabiyelerin görselliğini iyileştirmek için genellikle pudra şekeri tercih ediliyor. Pudra şekeri, kurabiyenin üzerinde bulunan çatlakları belirginleştirerek ilgi çekmeyi başarıyor. Fırından yeni çıkan damla çikolatalı çatlak kurabiye genellikle dondurma ile servis ediliyor. Sıcak ve soğuk tatlar birlikte hoş bir kombinasyon oluşturuyor. Çatlak kurabiyenin yanında sıcak içecekler de iyi bir seçim oluyor. Karaca’nın sunduğu french press modelleri, kurabiyenin yanında ikram edebileceğiniz lezzetli kahveler hazırlamanıza imkan tanıyor. Çikolata sosu, sade çatlak kurabiyeler için iyi bir eşlikçi oluyor. Siz de çatlak kurabiye tarifi ile lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilir, sunumlarınıza renk katacak Karaca kahve fincan takımı modelleri ile misafirlerinize lezzet şöleni sunabilirsiniz!