kis cayi

Kış Çayı Nasıl Demlenir? Kış Çayı Tarifi

kis cayi 5

Soğuk havalarda sıklıkla tercih edilen içeceklerin başında kış çayı gelir. Gün içerisinde her saatte tüketilebilmesi ise önemli avantajlarından biri. Çeşitli aromalarla hazırlanması ve aynı zamanda birçok faydasının bulunması da öne çıkmasını sağlayan özelliklerinden. Bu noktada kış çayı nasıl demlenir sorusunun yanıtı, bitki çayı sevenler tarafından merak edilir. İçinizin ısınmasına yardımcı olan ve bağışıklık sisteminizi güçlendiren tarifler sayesinde siz de tadına doyulmaz içecekler yapabilirsiniz. 

Kış çayı demleme yöntemleri oldukça kolay bir şekilde uygulanabilir. Pratik tarif adımlarını izleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjinin karşılanmasına da destekte bulunmuş olursunuz. Adeta yenilenerek çok daha iyi ve zinde hissetmek için kış çayı nasıl demlenmeli sorusuna yanıt arıyorsanız okumaya devam edin. Ayrıca Karaca’nın mutfak grubu ürünleriyle gereksinim duyabileceğiniz bütün gereçleri rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Evde Kış Çayı Nasıl Yapılır? 

Soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarına karşı daha dirençli olmanızı sağlayacak bir tarif için kış çayı evde nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmenizde fayda var. Antioksidan özelliğe sahip hibiskus, mevsimin taze meyveleri ve çeşitli baharatlarla birlikte enfes tatlar hazırlayabilirsiniz. Doğal malzemelerle yapılan içecekler, lezzet ve fayda açısından çok daha etkilidir. Sevdiğiniz ürünleri de kullanarak kış çayı nasıl yapılır sorusuna size özel tarifinizle karşılık verebilirsiniz. 

Yazın etkisini yavaş yavaş yitirdiği ve sıcaklıkların düşmeye başladığı günlerde harika bir kış çayıyla oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kış çayı nasıl hazırlanır diye düşünüyorsanız ilk adım gerekli malzemeleri tedarik etmeniz. Taze olarak alacağınız bitki, meyve ve baharatlarla birlikte Karaca french press veya demlik çeşitlerinden birini tercih ederek işinizi fazlasıyla kolaylaştırabilirsiniz. 

Genel olarak kış çayı malzemeleri suyla bir arada kaynatılması veya sıcak suyun üzerlerine dökülmesi şeklinde yapılır. Kullanacağınız ürünlere ve beğeninize göre iki yöntemden birini seçmeniz mümkün. Aileniz ve size iyi gelecek tarifi deneyerek içecek seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Bununla beraber zevkiniz doğrultusunda seçeceğiniz Karaca’nın çay fincan takımları ile misafirlerinize servis edebilir ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. 

kis cayi

Kış Çayı

Taze baharat, bitki ve meyvelerden hazırlanan kış çayı, günün her saatinde tüketilebilir bir seçenektir. Soğuk havalarda içinizi ısıtmak ve diğer yandan bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için oldukça etkili bir yardımcıdır. Bu tarifle hem lezzetli hem de faydalı bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 15 dakika
Kategori İçecekler
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 3
Kalori 37 kcal

Kış Çayı Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Kış Çayı Malzemeleri
  

  • 1 dilim limon
  • 1 dilim greyfurt
  • 2 dilim yeşil elma
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 2 tatlı kaşığı hibiskus
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı bal

Kış Çayı Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak orta boy limon, greyfurt ve yeşil elmayı halka şeklinde dilimleyin. Dilim boyutlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ancak çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Demlik içerisine hibiskusla birlikte meyveleri koyduktan sonra çubuk tarçın ve karanfili ilave edebilirsiniz.
  • Kaynamış suyu malzemelerin üzerine yavaş bir şekilde dökerek 10 dakika demlenmeye bırakmalısınız. Demlenme seviyesini süre üzerinde oynama yaparak ayarlayabilirsiniz.
  • Fincanlara pay ettiğiniz çayın içerisine tercihinize göre bal katarak tatlandırabilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 37kcalCarbohydrates: 7gProtein: 0.4gSaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 0.1gSodium: 3mgPotassium: 9mgSugar: 6gVitamin A: 296IUVitamin C: 18.4mgCalcium: 1mgIron: 8.6mg
Etiket kış çayı tarifi