airfryerdakarnabahar 1

Airfryer ile Lezzetli Karnabahar Tarifi

Son dönemlerin en popüler pişirme araçları arasında yer alan airfryer’lar ile pek çok lezzetli tarif yapılabiliyor. Hem hızlı hem de pratik bir şekilde yapılan tarifler arasında airfryer’da karnabahar da yer alıyor. Siz de airfryer’da karnabahar tarifi yapmanın sırlarını keşfetmek istiyorsanız okumaya devam edin!

Airfryer’da Karnabahar Nasıl Yapılır?

Airfryer teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte pek çok kişi airfryer ile yapılabilecek sağlıklı tarifleri araştırıyor. En sık yapılan sorgular arasında airfryer’da karnabahar nasıl yapılır, sorusu da yer alıyor. Airfryer karnabahar tarifini yapmak için öncelikle sebzeyi iyice yıkamak gerekiyor. Sonrasında kesme tahtası üzerine alınan karnabahar eşit dilimler veya küçük parçalar hâlinde kesiliyor. 
Kesilen karnabaharlar kaynar su içerisine alınarak 3-4 dakikalık bir ön pişirmeye tabi tutuluyor. Haşlanan karnabaharlar derin bir kap içerisine alınıp üzerine yağ, tuz, isteğe bağlı baharatlar ekleniyor. Sonrasında airfryer’ın iç kısmına yağlı kağıt yerleştirip üzerine bu karışımı koyarak cihazı çalıştırmak yeterli oluyor. Beşamel sos kullanılmayan tariflerin üzerine gezdirmek üzere isteğe bağlı yoğurtlu ve salçalı sos da hazırlanabiliyor. İşte hem lezzetli hem pratik öğününüz hazır!
Tüm bu adımları hızlı ve oldukça kolay şekilde takip ederek siz de airfryer karnabahar kızartması tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yemek hazır olduktan sonra karnabaharları Karaca’nın birbirinden şık ve kaliteli servis tabakları içerisinde sunarak da sofranızda şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

airfryerdakarnabahar

Airfryer ile Lezzetli Karnabahar Tarifi

Karnabahar, kış aylarının en sevilen ve en çok tüketilen sebzeleri arasında yer alıyor. Airfryer ile yapılan lezzetli tariflerin başında da yine karnabahar geliyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir ara sıcak yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Siz de hemen bu tarifi yapın, sağlıklı karnabahar kızartmanızı afiyetle yiyin!
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Ara Sıcak
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 200 kcal

Airfryer ile Lezzetli Karnabahar Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Lezzetli Karnabahar Tarifi Malzemeleri
  

  • 800 gram karnabahar
  • 5 yk sıvı yağ
  • 1 tk acı toz biber opsiyonel
  • 1 tk karabiber
  • 4 yk un
  • 1 fiske tuz

Sosu İçin: (Opsiyonel)

  • 5 yk yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yk salça
  • ½ çb sıvı yağ

Airfryer ile Lezzetli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak karnabaharlarınızı bol su ile yıkayıp ayıklayın. Sonrasında kesme tahtası üzerine alarak eşit küçük parçalara bölün.
  • Kestiğiniz karnabaharları kaynar su içerisine tuz ile birlikte atın ve 3-4 dakikalık bir ön pişirme uygulayın.
  • Haşlanan karnabaharları derin bir kap içerisine alıp toz biber, karabiber, sıvı yağ, tuz ve unla karıştırın.
  • Airfryer’ın haznesine yağlı kağıt serin ve karnabaharlarınızı üzerine koyun. 15 dakikalık bir alarm kurarak airfryer’ınızın pişirme özelliğini açın.
  • Karnabaharlar pişerken bir kase içerisinde yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve 1 fiske tuzu buluşturun. Karışımı pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
  • Küçük bir sos tenceresi içerisinde yine 1 fiske tuzu, salçayı ve sıvı yağı kızdırın. Salçanın iyice piştiğinden emin olun.
  • Airfryer’daki pişme süresi tamamlanan karnabaharları bir servis tabağı içerisine alın ve üzerine önce yoğurtlu sosu, sonra kızdırdığınız salçayı dökün.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 200kcalCarbohydrates: 13.33gProtein: 2.26gFat: 12.14gSodium: 393.82mgPotassium: 282.9mgVitamin A: 541.89IUVitamin C: 32.53mgCalcium: 23.45mg
Etiket Airfryer ile Karnabahar Tarifi

Airfryer’da Karnabahar Yapımı Püf Noktaları

Airfryer karnabahar kızartması yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalar şu şekilde ele alınabiliyor:

Karnabaharı Ayıklamak

Karnabaharın çok daha lezzetli olması için kalın kök kısımlarının temizlenmesi gerekiyor. Daha damarlı ve kalın olan bu kısımlar airfryer ile pişirme sırasında tam pişmeme ihtimali taşıdığı için bu kısımları ayıklayıp sonrasında farklı bir tarifte kullanmak üzere değerlendirebilirsiniz.

Çıtır Karnabaharlar İçin Jülyen Kesme Tekniğini Kullanmak

Çıtır çıtır bir karnabahar yapmak istiyorsanız jülyen kesme tekniğinden de faydalanabilirsiniz. Karnabaharı dairesel parçalamak yerine uzun şeritler hâlinde kesip baharatlayarak sağlıklı bir atıştırmalık elde edebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için uygun bıçak seçeneklerini Karaca üzerinden keşfedebilirsiniz.

Karnabaharı İyice Tuzlamak

Karnabahar airfryer içerisinde piştikten sonra yavan bir tat verebileceği için tuz oranına dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Tuz oranını çiğ sebze üzerinde ayarlamak zor olabileceği için beşamel sos veya sarımsaklı yoğurt gibi yardımcı soslarla da yemeğin tuzu desteklenebiliyor.

Karaca Airfryer ile Hazırlanan Karnabahar’ın Yanına Ne Gider?

Karaca airfryer ile özel olarak hazırlanan karnabaharın yanına iyi gidebilecek pek çok seçenek bulunuyor. Hemen her yemekle uyumlu olan bu lezzetin yanında özellikle pratik tarifler ve atıştırmalıklar sunulabiliyor. Karnabaharın yanında iyi gidenler arasında;
Havuç tarator,
Makarna,
Mercimek salatası,
Tavuk kızartması,
Börek,
Güveçte türlü yer alıyor. 
Bu yemeklerin yanı sıra daha pek çok ana yemek ve protein de airfryer karnabahar yemeği ile servis edilebiliyor. Yeni nesil airfryer sayesinde hazırlanan bu lezzetli tarif, hem kızartmalara sağlıklı bir alternatif oluşturuyor hem de yemek yapma sürecini çok daha hızlı bir hâle getirerek zaman tasarrufu sağlıyor. 
Siz de tüm bu avantajlardan faydalanmak ve lezzetli yemeklerinizi hızlıca yapmak için Karaca airfryer teknolojisini tercih edebilir, sağlıklı ve pratik öğünlerinizin tadını çıkarabilirsiniz!