unkurabiyesi2

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Ağızda dağılan kıvamı ile çay saatlerinin vazgeçilmez adı un kurabiyesi! Kıyır kıyır bir lezzete sahip olan nişastalı un kurabiyesi, uzun süre tazeliğini koruyan tatlar arasında yer alıyor. Pratik bir şekilde yapılabilmesi ve son derece hafif olması ise pek çok kişi tarafından tercih edilmesinin en büyük sebebi! Sizler de evde orijinal un kurabiyesi hazırlamak istiyor ancak tarifin zor olmasından endişeleniyorsanız özel olarak hazırlanan pastane usulü un kurabiyesi tarifimizden yararlanabilirsiniz. Son derece lezzetli olan un kurabiyesi tarifini, kısa süre içinde yapabilir Karaca’dan alabileceğiniz saklama kabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Dilerseniz Karaca kurabiyeliklerle sunabilir, kendiniz ve sevdiklerinize eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz.

Pastaneden alınan lezzetleri seven ve evde de hazırlamak isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor. Pudra şekerli, şekersiz, cevizli ya da fındıklı çeşitleri hazırlamak isteyenler ise “Un kurabiyesi nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Sizler de bu pastane lezzetini pratik bir şekilde sofralarınıza taşımak istiyorsanız un kurabiyesi malzemelerini hazırlayarak işe koyulabilirsiniz! Ağızda dağılan un kurabiyesi yapmak için tarifin devamını okuyabilirsiniz!

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kolay un kurabiyesi yapmak için ilk olarak şeker ve yağın birbirine karıştırılması gerekiyor. Malzemeler birbirine tamamen yedirildikten sonra kuru olanların sırasıyla eklenmesi önemli. Kuru ve yaş tüm malzemeler derin bir kapta buluşturulduktan sonra ele yapışmayacak bir kıvam alması gerekiyor. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra parçalara ayırabilir, üzerine çatal yardımıyla çizgiler atabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın kabına koyarak pişirme sürecine geçebilirsiniz. Dilerseniz sade dilerseniz de cevizli un kurabiyesi yapabilirsiniz. Daha tatlı bir lezzet elde etmek istiyorsanız tercihinizi damla çikolatalı un kurabiyesinden yana da kullanabilirsiniz.

unkurabiyesi1

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Kıyır kıyır tadı ile lezzetin doruklarına çıkaran un kurabiyesi için ilk olarak kuru ve yaş malzemeleri ayrı ayrı kaplarda karıştırın. Malzemeleri birbiriyle bir araya getirdikten sonra hamur kıvamı elde edin. Kurabiye hamurunu yaptıktan sonra tek tek parçalara ayırın ve önceden ısıtılmış fırına sürün..
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 10 kişi
Kalori 642 kcal

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 adet adet yumurta
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı 14 yemek kaşığı
  • 1 çb çay bardağı sıvı yağ
  • 3 sb su bardağı un
  • 1 sb su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket paket vanilya
  • 1 paket paket kabartma tozu
  • 5 yk yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri İçin:

  • 2 yk yemek kaşığı pudra şekeri

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Un kurabiyesi için ilk olarak 200 gram tereyağını derin bir kabın içine alın.
  • Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağının üstüne sıvı yağ ve yumurtayı da ekleyin.
  • Yağ ve yumurta birbiriyle özdeşleşene kadar çırpın.
  • Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve unu bir başka kabın içinde karıştırdıktan sonra diğer karışım ile bir araya getirin.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Yoğurma işlemini gerçekleştirdikten büyük bir rulo haline getirin. Hamuru 2 parmak kalınlığına gelecek şekilde kesin.
  • Çatal yardımıyla üzerine şekil verin ve önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirmeye alın.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 642kcalCarbohydrates: 70.3gProtein: 0.6gFat: 15.58gCholesterol: 42.81mgSodium: 156.67mgPotassium: 27.66mgFiber: 1.06gVitamin A: 116.78IUVitamin C: 0.12mgCalcium: 20.61mgIron: 0.14mg
Etiket Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Yapımı Püf Noktaları

Un kurabiyesi yaparken bazı noktalara dikkat etmek, ortaya çıkan lezzetin artmasını sağlayabiliyor. Hem kurabiyeleri pratik bir şekilde hazırlamak hem de lezzetini artırmak için göz önünde bulundurabileceğiniz 3 malzemeli un kurabiyesi yapımının püf noktaları şu şekilde sıralanıyor:

Doğru Sıralamaya Dikkat Etmek

Malzemeleri birleştirirken tarifte verilen sıralamaya dikkat etmek büyük önem taşıyor. Yağ ile unu en başta birleştirmemeli, sıralama nasıl gidiyorsa ona uymalısınız. Bu sayede daha pürüzsüz ve kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz

Malzeme Seçimi Yapmak

Damak tadına göre malzemelerde değişiklikler yapmanız mümkün. Hangi lezzeti daha çok seviyorsanız sade ya da kakaolu un kurabiyesi yapabilirsiniz. Ölçüyü almak istediğiniz tat yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra tereyağlı, margarinli ya da sıvı yağlı un kurabiyesi de yapabilirsiniz. Bu nedenle hangi malzemeleri kullanacağınıza önceden karar vermeniz son derece önemli.

Ölçü

Ölçülere dikkat etmek un kurabiyesi yapımının en önemli püf noktası! Etkili bir sonuç almak ve lezzetten son derece memnun kalmak için tüm malzemelerin ölçüsüne dikkat etmeli ve herhangi birini gözden kaçırmamalısınız. 

Un Kurabiyesi ile En İyi Neler Gider?

Un kurabiyesinin yanına gidebilecek güzel lezzetlerden bir tanesi şüphesiz ki kahve! Bu kıyır kıyır kurabiyeyi güzel bir Türk kahvesi eşliğinde tüketebilirsiniz. Karaca’nın Türk kahvesi makinesi ile kahvenizi hazırlarken sizler ise eşsiz bir sunuma imza atabilirsiniz. Karaca kahve fincan takımınızı kullanarak kahvenizi sunabilir, yanına özel olarak yapmış olduğunuz taze kurabiyeleri koyabilirsiniz. Uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyenin yanına çay da demleyebilirsiniz. Böylece hem lezzetli hem de keyifli anların tadını çıkarabilirsiniz!