falafel tarif

Airfryer Falafel Tarifi

Bazı tarifler vardır ki klasikleşmiş lezzetleri ile yıllar boyunca herkesin gönlünde taht kurar. Falafel de bu klasik lezzetler arasında en vazgeçilmez olanlardan. Nohut köftesi olarak da geçen bu tarifin klasik bir hazırlanma şekli olsa da artık lezzetini koruyarak daha sağlıklı bir şekilde hazırlanması mümkün!

Karaca Airfryer sayesinde daha sağlıklı falafel tarifi yapabilirsiniz. Klasik falafel tarifinden farklı olarak Airfryerda pişireceğiniz falafel köfteler kızarmadığı için çok daha sağlıklı olur. 

Kızartmadan, yağsız bir şekilde Airfryer’da pişen falafel köftelerin besin değeri de daha yüksek olabilir. Bu yüzden Airfryer falafel köfte tarifi özellikle annelerin vazgeçilmezi olacak cinsten!

falafel nasil yapilir

Pratik bir şekilde hazırlanması, besin değeri yüksek olması ile falafel oldukça sağlıklı bir yiyecektir. İçerisinde bulunan sebze, nohut ve sağlıklı baharatlar ile herkes tarafından severek tüketiliyor.

Lezzetli falafel köfteleri hem davet sofralarının hem de gündelik beslenmenizin bir parçası olacak. Yağsız ve çok daha sağlıklı bir şekilde pişirilebilme avantajları da cabası!

Normal falafel tarifinde şekillendirilen nohut köfteleri kızgın yağda kızartılarak pişirilir. Kızartma şeklinde yapılan yiyecekler bazı kişilere ağır gelir ve kızartılan yiyeceklerin kalorileri de normalden yüksek olur. Karaca Airfryer sayesinde lezzetinden bir şey kaybetmeden sağlıklı falafel köfteleri pratik bir şekilde pişirebilirsiniz.

Şekillendirdiğiniz falafel harcınızı Airfryer ile dakikalar içerisinde hazır edersiniz. Habersiz gelen misafirler, pratik bir şekilde hazırlamak istediğiniz öğünler ve protein ihtiyacı karşılamak için oldukça iyi bir seçenektir.

Üstelik sağlıklı ve lezzetli Airfryer falafel köfteleri ile çocuklarınıza kolay yoldan sebze yedirmenin de tadını çıkarırsınız. Çocukların bolca sebze ve yeşillik tüketmeleri gerekir ancak çocuklar klasik sebze tariflerinden hoşlanmayabilir. 

Bu falafel köfteler ile sebze sevmeyen çocuklarınızın bile gönlünde taht kurarsınız. İşte herkes için daha sağlıklı ve oldukça lezzetli olan Airfryer falafel köfte tarifi…

Airfryer ile Falafel Tarifi

Nohutun sebze ve baharatlarla karıştırılmasıyla üstün bir lezzete ulaşmasına sebep olan falafel köfteler davet sofralarınız için de şık bir yemek seçimi olur. Pek çok farklı lezzetin buluştuğu bu yiyecek misafirlerinizi damaklarını şenlendirir. Oldukça doyurucu olması ile salatalarınız üzerinde sağlıklı bir yemek alternatifi olarak da tüketebilirsiniz.

Et içermemesine rağmen protein değeri yüksek olan bu yiyecek vegan beslenen kişilerin beslenme rutininin de olmazsa olmaz bir parçası… Yüzyıllardır geleneksel bir şekilde sofraları süsleyen bu lezzeti Airfryer sayesinde hem lezzetli hem sağlıklı bir şekilde pişirirsiniz.

Airfryer ile pişen falafel köfteler lezzetli ve sağlıklı oldukları kadar pratiktir. Sağlıklı, yağsız Airfryer falafel köftesi tarifi sizlerle…

falafel tarifi

Airfryer Falafel Tarifi

Falafel yapmanız için yalnızca adımları sırasıyla ve dikkatle takip etmeniz gerekir. Adımları doğru şekilde uyguladığınızda falafel köfteler yapmak oldukça kolay ve pratiktir. Üzerine hazırlayacağınız sos ile de lezzetini en üst noktasına ulaştırmanız mümkündür.
İşte Airfryer ile dakikalar içerisinde pişirebileceğiniz, kızarmayan, yağsız falafel tarifi…
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Kategori Ara Sıcak
Mutfak Ortadoğu
Porsiyon 4 kişi
Kalori 332 kcal

Airfryer Falafel Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Falafel Tarifi Malzemeleri
  

  • 1,5 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • yarım demek maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • tuz

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Airfryer Falafel Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak Airfryerınızı 200 derecede ısıtın.
  • 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzün ve rondonun içine koyun.
  • Nohutların üzerine küp küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Rondonuzu çalıştırın.
  • Ardından ince ince doğradığınız maydanozları ve taze soğanı da ekleyip rondoda karıştırın. Robotun iyice karıştırdığından emin olmak için kendiniz de bir spatula yardımıyla karıştırabilirsiniz.
  • Hazırlanan karışımı derin bir kaba alın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve baharatları ekleyip elinizle yoğurarak iyice karıştırın.
  • İyice karıştığından emin olduğunuz harcın üzerine streç film sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlendirilen harcınız dağılmadığı için daha eşit ve lezzetli pişecektir.
  • Harcınız dinlenirken sos malzemelerini karıştırın. Bir kap içerisine koyarak buzdolabınızda bekletin.
  • Yeterince dinlenmiş falafel harcınızı buzdolabından çıkarın. Cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayın, köfte formu verin.
  • Şekil verdiğiniz falafel köftelerinizi Airfryer haznesine yerleştirin.
  • Airfryer haznesine dilerseniz yağlı kâğıt yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz de falafel köfteleriniz üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  • Falafel köftelerinizi kontrollü bir şekilde 15 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanında ya da ara sıcak olarak tüketilebilir.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 332kcalCarbohydrates: 32gProtein: 13gSaturated Fat: 2.4gSodium: 294mgPotassium: 585mgVitamin C: 1.6mgCalcium: 54mgIron: 3.4mg
Etiket Airfryer, Falafel Tarifi
airfryer falafel tarifi

Airfryer ile Falafel Tarifi Püf Noktaları

Falafel köfte hem hazırlaması oldukça pratik hem de birkaç lezzetin bir araya geldiği keyifli bir yiyecektir. En iyi şekilde hazırlamak istediğiniz falafel köfteleriniz için haşlanmış nohut yerine bir gece önceden ıslatılmış nohut tercih edin. Haşlanmış nohut ile hazırlanan falafel harcının dağılma riski daha yüksek olur ve kıvamında değişiklikler meydana gelir.

Vegan falafel tarifi vegan beslenen kişiler için iyi bir protein kaynağıdır. Vegan beslenen kişiler sosu yoğurt ile yapmak yerine yalnızca zeytinyağı, tahin ve limon suyu ile hazırlayabilir. Üzerine sos dökülen falafel köftelerin lezzetleri daha iyi öne çıkar.

Klasik falafel tariflerinin yanı sıra falafel harcınız içerisine çeşitli sebzeler ekleyerek tarifinizi zenginleştirebilirsiniz. Kabaklı falafel tarifi oldukça lezzetli ve özgün nohut köftesi tariflerindendir. Falafel köfteler sayesinde çocuklarınıza lezzetli yollarla sebze sevdirmenin tadını çıkarırsınız.

Yeşilliklerden ve daha çok aromadan hoşlanan kişiler damak tadına göre falafel harcı içerisine dereotu gibi yeşillikler de ekleyebilir. Sağlıklı falafel köfteleri dilerseniz bir salata üzerinde sosunu döküp doyurucu bir öğün olarak, dilerseniz ara sıcak şeklinde, dilerseniz de ana yemeğinizin eşlikçisi olarak tüketebilirsiniz.

Köfte formundaki yapısı ile taşınabilir yemek seçeneği olarak da ideal bir seçimdir. Okula giden çocuklarınızın beslenme çantalarına hem doyurucu hem lezzetli hem de sağlıklı olan falafel köftelerini koyabilirsiniz. Falafel köftesinin içinde bulunan nohut çocuklarınızın protein ihtiyacını karşılarken yeşillik ve sebzeler de vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur.

Genç yaşlı herkesin sevdiği klasik lezzetlerden olan falafel köftesi yaratıcı bir şekilde pek çok farklı şekilde hazırlanabilir. Airfryer ile kızarmadan, yağsız falafeller pişirebilirsiniz. Üstelik Airfryer ile daha sağlıklı pişen falafel köftelerin lezzetinde de klasik köftelerden bir fark olmayacaktır.