sofralar sergisi atatürk masasi 1

Sofralar Sergisi Tasarımcılarını Tanıyalım: Meltem Tepeler, Gideon Hermosa ve Tomas de Bruyne

Daha önce kaleme aldığımız yazımızda hem dünyanın en ünlü davet ve sofra tasarımcılarını bir araya getiren “İstanbul Kutlamalar Başkenti – Sofralar Sergisi” etkinliğinden, hem de etkinliğe katılan 2 önemli tasarımcı Arturo de Noriega ve Eddie Zaratsian’dan bahsetmiştik. Şimdi sırada Karaca ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğin diğer önemli 3 tasarımcı var: Gideon Hermosa, Tomas de Bruyne ve etkinliğin kurucusu Meltem Tepeler. Gelin, bu 3 tasarımcının etkinlik kapsamında kurdukları o muhteşem sofraları hayranlıkla inceleyelim ve sofralarında kullandıkları Karaca ürünlerini mercek altına alalım!

Tükiye’nin Önde Gelen Düğün Tasarımcısı ve Sofralar Sergisi Kurucusu: Meltem Tepeler

meltem tepeler min

Sofralar Sergisi fikrinin yaratıcısı Meltem Tepeler, 1995 yılından beri, düğün ve davet sektörünün lider firmalarından biri olan KM Events’in Kurucu Başkanlığını yapmaktadır. Başarısını 2015 yılında uluslararası platforma taşıyarak Dubai’de ikinci firması KM Events Beyond Luxury’yi kuran Tepeler, aynı zamanda ‘Düğünler ve İstanbul’ kitabının da yazarı. Bu arada kitabın Fransa’da, Potterton Books tarafından satışa sunulduğunu da belirtelim.

Verdiği röportajlarda sofraların hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Meltem Tepeler, düğün planlamalarında ilk olarak sofra yarattığını ve düğün tasarımını bu sofraya göre şekillendirdiğini dile getirmiştir. Nitekim “Sofralar Sergisi” de bu tutkunun bir mahsulü.

Ünlü tasarımcı, Sofralar Sergisi ile İstanbul’a ait bir etkinlik oluşturarak, İstanbul’u uluslararası platformda gastronominin tartışılabileceği, sofra tasarımının ele alınacağı ve kutlama kültürünün paylaşılacağı önemli bir destinasyona dönüştürmeyi hedefliyor.

Meltem Tepeler’den Atatürk’e Özel Sonsuzluk Sofrası

meltem tepeler ataturk sofrasi2 min

Etkinliğin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne denk gelmesi ile Karaca ve Meltem Tepeler tarafından Atatürk temalı, anlamlı ve zarif bir davet sofrası da organize edildi. Atatürk’ün düşüncelerini paylaşarak siyasi tartışmalarını yaptığı sofrasını temsil eden bu “Sonsuzluk Sofrası” ile Atatürk’ün sade, zarif, özgün ve sonsuza uzanan vizyonuna dikkat çekildi. İşte Meltem Tepeler’in bu özel sofrada kullandığı Karaca ürünleri:

Asya’nın En Ünlü Filipinli Düğün Davet Tasarımcısı: Gideon Hermosa

gideon hermosa min

Genç yaşına rağmen dünyanın en yetenekli davet tasarımcıları arasında yer alan Filipin asıllı Gideon Hermosa, Billy Crawford-Coleen Garcia, Moira Dela Torre-Jason Marvin gibi pek çok ünlü ismin düğün tasarımlarını yaparak dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Hermosa’nın tasarladığı düğünlerin ortak özelliği sıra dışı ve zengin ve görkemli dekor tasarımına sahip olmasıdır.

Sergide her tasarımcıdan İstanbul’u anlatan bir sofra tasarlamaları ve tasarımı yaparken de İstanbul’un kendilerinde yarattığı etkiden ilham almaları istendi. Gideon Hermosa İstanbul sofrasını hazırlarken Pamukkale’nin renklerinden ilham aldı. İstanbul’un keşfedilmesi gereken pek çok doğal manzaraya sahip olduğunu vurgulayarak, şehri çevreleyen mavinin ipuçlarını ve nazar boncuğunu sofrasına yansıttığını dile getirdi. İşte Hermosa’nın sofrasına şıklık, zarafet ve sıra dışı güzellik katan Karaca ürünleri:

gideon hermosa masasi min

Avrupa’nın En Ünlü Belçikalı Çiçek Tasarımcısı: Tomas de Bruyne

tomas min

Dünyanın en yetenekli çiçek tasarımcılarından olan Tomas de Bruyne, özellikle Kraliyet ailelerine düzenlediği organizasyonlarla adını duyurmuştur. Mekanları bir çiçek şölenine çeviren ve görkemli çiçek tasarımlarıyla büyüleyici bir atmosfer yaratan Bruyne’nin, aslında imza stili de tam olarak bu! Üstelik ünlü tasarımcının çiçek tasarımı üzerine 10’dan fazla kitabı var.

“Her şehrin bir hikayesi var, İstanbul ise tarih ve modern yaklaşımın gerçek bir birleşimi” diyen Bruyne, Sofralar Sergisi’nde İstanbul sofrasını anlatmak için yine devasa çiçek tasarımlarıyla çalışarak muhteşem, zarif ve çok özgün bir sofra hazırladı. İşte Tomas de Bruyne’nin hayranlık uyandıran sofrasının detayları ve kullandığı Karaca ürünleri:

tomas masasi min