sofralar sergisi ataturk masasi

Büyüleyici Bir Etkinlik: Sofralar Sergisi – İstanbul Kutlamalar Başkenti

Dünyanın en ünlü davet ve sofra tasarımcılarını bir araya getirerek, İstanbul’u uluslararası platformlarda kutlamalar destinasyonu olarak öne çıkarmayı amaçlayan “İstanbul Kutlamalar Başkenti – Sofralar Sergisi” İstanbul temalı davet sofralarıyla, Karaca ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez gerçekleştirildi.

8 Kasım 2022’de Raffles Otel’de başlayan açılış seremonisinin ardından, 9 -10 Kasım tarihlerinde görsel bir şölen sunan etkinliği gelin beraber detaylıca inceleyim ve dünyaca ünlü 9 tasarımcının İstanbul temalı sofraları nasıl yorumladığını görelim.

sofralar sergisi tomas de bruyne

İstanbul Temalı 9 Sofra ile Büyüleyici Bir Görsel Şölen

Proje ortakları, KM Events Kurucu Ajans Başkanı Meltem Tepeler ve Bluechip Creative Events Kurucu Ajans Başkanı Elmas Özler’in ev sahipliğinde Raffles Otel’de düzenlenen etkinlikte, Karaca’nın eşsiz tasarımlarının öne çıktığı İstanbul temalı sofralar, gastronomik deneyimler ve hafızalara kazınan özel gösteriler gerçekleştirildi. İstanbul temasını sofralara taşıyan bu anlamlı sergide, tasarımcılar İstanbul kültürünü ve İstanbul’u yorumlayarak büyüleyici bir şölen sundular.

İstanbul’un dünya genelinde en güzel kutlama destinasyonu olarak hak ettiği yere ulaşmasına katkı sağlayacak projeye katılan tasarımcılar arasında, Jennifer Lopez ve Ben Affleck’in düğün davet organizasyonunu üstlenen Colin Cowie, Emmy Ödül Töreni ve Oscar Ödül Töreni’nde tasarımcı olarak yer alan Edgardo Zamora ve Hollywood’un ünlü isimlerinden biri olan Kim Kardashian’ın düğününü dekore eden ünlü davet tasarımcısı Eddie Zaratsian bulunuyor.

sofralar sergisi Eddie Zaratsian

İstanbul, mutfak ve sofra kültürüyle dünyada önemli bir yere sahip olması ve bu uluslararası etkinlikte dünyanın dört bir yanından gelen seçkin davetli kitlesine ev sahipliği yapması oldukça büyük ilgiyle karşılandı.  İstanbul’un sofra kültürünü ve gastronomisini en iyi şekilde tanıtan sergide, davetliler dünyaca ünlü tasarımcıların İstanbul sofralarını deneyimlerken, paneller, eğitimler ve sergi içerisindeki çeşitli etkinliklere de katılarak keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler.

Sergide gerçekleştirilen “Sofralar Sergisi Sofra Yarışması”na da ilgi oldukça yüksekti. Yarışma dâhilinde ünlü davet tasarımcılarının özenle seçmiş olduğu sofralar sergide yer aldı.

Davet Sofralarında Karaca’nın İmzası Var!

Sofralar Sergisi’nin ana sponsoru Karaca, birbirinden şık ve dikkat çekici sofra tasarımlarıyla göz alıcı davet organizasyonlarının da önde gelen markası olmayı başardı. En özel tasarımların yer aldığı sofralara imzasını atan Karaca ile İstanbul temasının eşlik ettiği harika ve eşsiz masalar kuruldu.

Sofra sanatının davet sofralarına taşındığı bu eşsiz projede Meltem Tepeler ve Elmas Özler ise Karaca ile kendi sofra tasarımlarını katılımcıların beğenisine sunarak harika bir görsel şölen yaşattı.

sofralar sergisi stand fine pearl

Sofralar Sergisi’nde Dünyaca Ünlü Tasarımcıların Kullandığı Karaca Ürünleri

Dünya ünlü tasarımcıların özenle seçip Sofralar Sergisi’nde kullandığı Karaca ürünlerini incelemek için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Karaca’dan Sonsuzluk Sofrası ile Atatürk’e Saygı!

Etkinliğin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne denk gelmesi ile Karaca ve Meltem Tepeler tarafından Atatürk temalı, anlamlı ve zarif bir davet sofrası da organize edildi. Atatürk’ün düşüncelerini paylaşarak siyasi tartışmalarını yaptığı sofrasını temsil eden bu “Sonsuzluk Sofrası” ile Atatürk’ün sade, zarif, özgün ve sonsuza uzanan vizyonuna dikkat çekildi.

sofralar sergisi atatürk masasi

Sofralar Sergisi Sofra Yarışması

Yoğun ilgi gören etkinlikte sofra tasarımında uzman olan tasarımcılar arasında bir yarışma da düzenlendi. Dünyaca ünlü tasarımcıların jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, yarışmacılar İstanbul temalı tasarladıkları sofraları sergilediler. Seçilen sofralar, sergide sofralarıyla yer almaya hak kazandılar.

sofralar sergisi stand istanbul

İstanbul Kutlamalar Başkentine Dönüşecek

Türkiye’nin kültürel ve tarihi birikimine sahip çıkan Karaca ana sponsorluğunda İstanbul’u önemli bir kutlama şehrine dönüştürecek Sofralar Sergisi İstanbul Kutlamalar Başkenti, her yıl farklı tasarımcılarla devam etmesi planlanan önemli ve güzel bir proje.