Karaca Airfryer Kokorec Tarifi Blog

Airfryer ile Kokoreç Tarifi

Kokoreç pek çok kişinin oldukça beğenerek yediği yemek çeşitleri arasında yer alır. Koyunun ince bağırsağından ve mumbardan meydana gelir. Pek çok kişi tarafından kokoreçin ilk olarak İzmir’de tüketildiği daha sonra ise İzmir’den yavaş yavaş ülke geneline yayıldığı söylenir. 

Kokoreçin tam olarak kesin bir tarifi bulunmaz. Bu tariflere göre kokoreç çeşitli baharatlar ve sebzeler ile farklı biçimlerde hazırlanarak tüketilir. Kokoreçle restoranlardan seyyar yemek arabalarına kadar birçok farklı alanda ve küçük işletmelerde ulaşabilirsiniz.

Kokoreç tarifi oldukça basit malzemelerden meydana gelir. Pek çok kişi, bu yemeğin kolay bir şekilde hazırlanmasına  rağmen pişirme esnasında çıkan koku ve duman gibi olumsuzluklar nedeniyle genel olarak dışarıda tüketmeyi tercih eder. Sizlere istediğiniz zaman rahatlıkla pişirebileceğiniz bir kokoreç tarifi sunuyoruz. 

Bu tarif airfryer adlı bir fritöz aracılığıyla yapılır. Airfryer ile sevdiğiniz lezzeti artık mutfaklarınızda rahat bir şekilde pişirebilirsiniz. Airfryer kelimesinin Türkçe karşılığı hava fritözü demektir. Airfryer fritözler, sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırır, böylelikle yemekler sağlıklı olacak bir şekilde pişer. Fritözde pişirilen yemeğin dumanı meydana gelmezken pişirilen ortamda rahatsız etmeyen hafif bir koku meydana gelir.

Bu tür özelliklerden dolayı da son zamanlarda airfryer kullanarak kokoreç pişirme pek çok kişi tarafından sıkça tercih edilir.

Pek çok kişinin beğenerek yediği kuzu kokoreç tarifi yöreden yöreye veya şehirler arasında oldukça çeşitlilik gösterir. Sizler için airfryer ile pişirilen ve tadını siz de dahil herkesin beğeneceği bir tarif hazırladık. Bu tarif sayesinde dilediğiniz anda kolay ve pratik bir şekilde kokoreç yapabilirsiniz.

Karaca Airfryer Kokorec Tarifi Blog 1 1

Airfryer ile Kokoreç Nasıl Yapılır?

Birçok kişi kokoreçi evde hızlı ve pratik bir biçimde yapmak ister. Bunun için özellikle de 2020 yılından itibaren geliştirilen bir ürün kullanırlar. Airfryer hava firtözü evde dumansız ve kokusuz bir şekilde kokoreç yapma imkanı sunar. 

Bu ürün ile kokoreç yaptıktan sonra fırın temizleme veya ocak temizleme gibi problemler meydana gelmez. Bundan dolayı da hem temizlik olarak kolaylık sağlar hem de kokoreçler pişerken çevirme, karıştırma gibi durumlar gerektirmemesi nedeniyle yağ sıçraması gibi olumsuz durumların meydana gelmesini engeller. Hem güvenli hem de pratik bir şekilde yemek hazırlama imkanı sunar.

Airfryer kokoreç tarifi hem malzemelerin elde edilmesi hem de hazırlanış biçimi nedeniyle oldukça basittir. Tarfin püf noktalarına dikkat ederek  Bundan dolayı da kokoreçi sadece dışarıda değil istediğiniz zaman evinizde de rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. 

Karaca Airfryer Kokorec Tarifi Blog 3

Airfryer ile Kokoreç Tarifi

Evde kokoreç tarifi oldukça basit bir formata sahiptir. Bu yemeği airfryer ile hem pratik hem de sağlıklı bir şekilde pişirebilir ekmek arasında veya tabak içerisinde sebzeler ile karıştırarak servis edebilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey kokoreçi, kendi yağında fritöz içerisinde hapsedilen ısı ile lezzetli bir şekilde pişirmek, sebze ve baharatlarla harmanlamaktır. Daha sonra ise farklı sunum çeşitleri ile bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 33 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Osmanlı Mutfağı
Porsiyon 2
Kalori 134 kcal

Airfryer ile Kokoreç Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Kokoreç Tarifi Malzemeleri
  

Tarifte kullanılan malzemeler:

  • 300 gram hafif pişmiş halka kokoreç
  • 2 adet taze mevsimlik yeşil biber
  • 2 adet taze mevsimlik domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Tercihe göre tarifte belirtilen baharatlar dışında farklı tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.

    Airfryer ile Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır
     

    • İlk olarak yemek için özenle seçtiğiniz, taze olduğundan emin olduğunuz domates ve biberleri küp küp doğrayın. Küp şeklinde doğradığınız domates ve biberin boyutu tercihinize göre, orta büyüklükte veya daha iri bir şekilde olabilir.
    • İkinci adımda ise halka şeklinde olan kokoreç dört parçaya bölünür.
    • Üçüncü adım ise kokoreçleri doğru bir biçimde pişrmek için oldukça önemli olan aşamalardan biridir. Yemeğin püf noktalarından biri bu aşama içerisinde yer alır. Airfryer, zemin ve ızgara biçiminde olan pişirme haznesinden meydana gelir. Airfryer zeminine su dökülürken, ızgara biçiminde olan pişirme haznesine ise kokoreç yerleştirilir. Eklenecek olan suyun miktarına oldukça dikkat edilmesi gerekir. Su miktarı ızgara üzerine yerleştirilecek olan kokoreçler ile temas edecek kadar fazla olmamalıdır.
    • Üçüncü adım için kısa bir özet geçecek olursak fritöz içerisine, ilk olarak miktarına dikkat edilerek su daha sonra ise kokoreçler eklenir.
    • Fritöz içerisine eklediğiniz halka şeklinde doğranmış kokoreçleri 205 derecede 25 dakika boyunca kendi yağında pişmeye bırakın.
    • Kokoreçin iç kısımlarınında tıpkı dış kısmı gibi çıtır olmasını istiyorsanız kokoreçi pişer pişmez küp şeklinde doğrayın.
    • Doğradığınız kokoreçleri zemindeki suyu ve zeminde biriken yağı dökerek tekrardan fritöz içerisine yerleştirin.
    • Yerleştirdiğiniz doğranmış kokoreçleri 205 derece 6 dakika boyunca tekrardan pişmeye bırakın.
    • Kokoreçler pişerken önceden hazırlamış olduğunuz domates ve biberleri bir tava içerisinde suyunu çekene kadar ısıtın.
    • Domates ve biberlerin suyu çekildikten sonra 3 dakika boyunca tuz, kimyon, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek yağda pişirin.
    • İsterseniz kokoreçler piştikten sonra airfryer içerisinde ekmeklerinizi kokoreç üzerine yerleştirerek birkaç dakika boyunca bekletebilirsiniz.

    Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız kokoreçi servis etmektir. Pişen kokoreçi ister ekmek içerisine ister de tabak içerisinde pişirilen sebzeler ile tüketebilirsiniz.

      Besin Değeri

      Serving: 300gCalories: 134kcalCarbohydrates: 8gProtein: 18gFat: 3g
      Etiket airfryer tarifleri, evde kokoreç nasıl yapılır, kokoreç tarifi
      Karaca Airfryer Kokorec Tarifi Blog 4

      Kokoreç ile Birlikte Tüketilebilecek İçecek Çeşitleri:

      Bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterse de pek çok kişi ayran, asitli içecek çeşitleri ve şalgam içmeyi tercih eder.

      Airfryer ile Kokoreç Yapılırken Püf Noktalar Nelerdir?

      Yapılan yemeklerin kullanılan malzemelere göre pek çok püf noktası bulunur. Bu püf noktalara dikkat ederek lezzetli ve pratik yemekler hazırlayabilirsiniz. Evde kokoreç pişirme tarifinde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta mevcuttur. Bu tarif için satın aldığınız kokoreçin kaliteli ve az pişmiş olması yemeğin püf noktaları arasında yer alır.

      Bunun dışında yemek içerisinde kullanılacak olan baharatların ve sebzelerin de kaliteli olması bu püf noktalardan biridir. Kaliteli olan baharatlar pişirildiği sebzelere iyi bir lezzet katar.

      Domates ve biberlerin tavada suyunu çekene kadar karıştırılması da yemek için oldukça önemlidir.

      Airfryer ile kokoreç pişirirken hazne içerisine eklenen su miktarı da yemek yapımı aşamalarında bahsettiğimiz gibi oldukça önemlidir. Hafif pişmiş kokoreçin fritöz içerisinde pişirildiği süre ve derece oldukça önemlidir.
      Kokoreçin hem yumuşak hem de kıtır kıtır olmasını istiyorsanız pişen kokoreçi küp küp olacak şekilde doğrayarak 6 dakika boyunca tekrardan fritöz içerisinde pişmeye bırakabilirsiniz.

      Kokoreçin dış kısmının kıtır iç kısmının ise yumuşak olmasını istiyorsanız kokoreçin sadece bir defa 205 derecede 25 dakika boyunca pişrimeniz yeterlidir.

      Diğer püf noktası ise kokoreçin kendi yağında yavaş bir biçimde pişmesidir. Kokoreç pişirirken airfryer içerisine ekstradan yağ eklemenize gerek yoktur. Kokoreç airfryer içerisinde etrafında oluşan ısı nedeniyle pratik ve lezzetli olacak bir biçimde pişer.
      Bu püf noktalara dikkat ederek pek çok kişinin iştahla yiyeceği bir kokoreç hazırlayabilirsiniz.