sofra sunumu 1

Şık Bir Sofra Sunumunda Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Herkes düzenli, göz alıcı ve şık sofralar kurmak ister. Eğer doğru ürünler kullanılırsa hayal ettiğiniz bu gösterişli sofraları kurmak hiç zor değil. Şık bir yemek takımı, bu yemek takımını tamamlayan çatal bıçak setleri, servis tabakları, masanızla uyumlu bir masa örtüsü, Amerikan servisler ve çeşitli sofra aksesuarları ile herkesi hayran bırakacağınız göz alıcı sofralar kurabilirsiniz. Gelin, Karaca olarak size bu konuda yardımcı olalım ve şık bir sofra sunumunun olmazsa olmazlarına birlikte bakalım.

En Şık Yemek Takımı Önerileri

ymk tkm

Şık, elegan, zarif ve göze hoş görünen bir masa hazırlayabilmek için ilk olarak bu şıklığı öne çıkaracak yemek takımları seçmenizi öneririz. Sadeliğiyle modası hiç geçmeyen zamansız yemek takımları, renkli tasarımlar, dinamik desenler ya da sıra dışı modeller arasından tarzınıza en uygun modeli seçebilirsiniz. Tavsiyemizi sorarsanız, Karaca’da yer alan birbirinden renkli ürünlere göz atarak, mükemmel bir masa hazırlayabilirsiniz.

Tasarımı kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer etken yemek takımının kaç kişilik tercih edileceği. Kalabalık davet sofraları için birbirinden bağımsız yemek takımlarına masada yer vermemek adına 12 kişilik yemek takımları ideal olacaktır.

Üstelik yemek takımı 12 kişilik tercih edildiğinde paket içerisinde içerisinde servis tabakları, baharatlıklar, porselen çorba tenceresi ve peçetelik gibi yardımcı ürünler de yer alır. Bunlar masanızın bütünlüğünü korumak ve şıklığını artırmak adına oldukça etkili parçalar. Daha minimal masalarınız genellikle günlük kullanım için tercih edilen 6 kişilik yemek takımı tercihinde bulunabilirsiniz.

Çatal Bıçak Setleri İle Masanızın Şıklığını Tamamlayın!

ckb

Şık bir sofranın şık tamamlayıcıları olmalı! Bu yüzden dikkat çeken bir masada tabaklarınızla uyumlu çatal bıçak takımları mutlaka dikkat etmeniz gereken önemli bir detay. Parlaklığını kaybetmiş, çizik ve modası geçmiş ürünlerle arzu ettiğiniz görünümü yakalamak oldukça zordur. Kaliteli çelikten üretilmiş, sofralarda tıpkı bir mücevhermiş gibi parlayan çatal bıçak setleri kesinlikle ilk tercihiniz olmalı!

Çatal bıçak seti seçerken tıpkı yemek takımında olduğu gibi kişi sayısına göre seçmenizde fayda var. Çünkü masanızda birbirinden farklı çatal ve bıçakların bulunması hoş bir görüntü olmaz. Ayrıca masada çatal bıçak dizimi ile alakalı da kurallara uygun bir masa hazırlamak önemli. Bu konuda neyi, nereye ve nasıl koyacağınızı bilmeniz şık bir masa oluşturmanın olmazsa olmazlarından biri diyebiliriz.

Çatal kaşık bıçak setini masaya yerleştirirken, çatalı tabağın sol tarafına, bıçağı sağ tarafa ve tabağa yakın konuma, kaşığı ise yine sağ tarafa ve dışa doğru koymanız gerektiğini bilmeniz önemli.

Sofranızın şıklığını ikiye katlayacak Karaca çatal bıçak seti modellerine bakmak isterseniz, bu ürünlere mutlaka göz atmanızı öneririz.

Servis Tabakları İle Samimi ve Konforlu Sofralar Hazırlayın!

servisler

Elbette her masa resmi bir davet sofrası edasıyla gösterişli olmayabilir. Daha samimi ve sıcak masalar hazırlayarak ailenizle ya da arkadaşlarınızla çok şık bir masanın etrafında toplanabilirsiniz. Şıklığı kadar konforuna da önem vereceğimiz bu tarz masalarda yemek takımları yerine servis tabaklarından yararlanabilirsiniz.

Çünkü servis setleri zarif desenlerle süslenen harika tabaklardan oluşuyor. Kalabalıktan uzak, yalın sofralar için de bizce oldukça ideal. Pizza ya da makarna ikram etmek istediğinizde veya barbekü partisi verdiğinizde bu tarz ürünler kesinlikle vazgeçilmeziniz olacak! Servis tabakları yuvarlak, kare, dikdörtgen ve üçgen olarak tercih edebileceğiniz tasarım farklılıklarına sahip. Bu konuda hangisini seçeceğiniz tamamen masanızın tarzına ve sizin tercihinize bağlı.

Kaseler Hem Çorba Hem De Salataların Vazgeçilmezi

kaseler

Kaseler çorba, salata gibi sunumlarınız için tercih edebileceğiniz ve kullanım tercihine göre farklı ebatlara sahip tasarımlardır. Servis tabakları ile aynı renk, desen ve biçime sahip kaseleri seçerek sofranızda bütünlük oluşturabilirsiniz. Yemek kaseleri çorba kaselerine göre daha büyük boyutlarda tasarlanır. Geniş kenarlıklı kaselerle yemek ve salata sunumları da yapabilirsiniz.

Eğer kahvaltı daveti verecekseniz mini kase setleri alabilirsiniz. Zeytin, reçel gibi yiyecekleri bu mini kaselere yerleştirerek sofranızda şık ve lezzetli bir sunum yakalamanız mümkün! Ayrıca misafirlerinizin de bu yiyeceklere kolay uzanabilecekleri konforlu bir alan oluşturmuş olursunuz.

Çok yönlü kullanıma sahip kaseleri çerez ikramları için de tercih edebilirsiniz. Kuruyemiş, kuru meyve, cips, şekerleme gibi ikramlarınızı sade ve şık tasarımlı Karaca kase modelleri ile yapabilirsiniz. Dondurma kaseleri de yemek sonrası tatlı ikramları için uygun bir seçenek. Boyut, renk, desen ve şekil olarak zengin bir çerçevede sunulan kaselerle davetlerinize renk katabilirsiniz.

Amerikan Servisler İle Sofranızı Zarif Bir Davet Sofrasına Dönüştürün!

amerikan servis

Servis ürünleri kadar tekstil ürünleri de bir sofranın şıklığı üzerinde önemli bir rol oynar. Masa örtüleri ve peçeteler sofranızın görünümünü baştan sona değiştirebilir. Özellikle Amerikan servis modelleri davet sofralarına ekstra şıklık katmak için oldukça ideal tercih olabilir. Konseptinize, masa örtünüze ve yemek takımlarınıza uyum sağlayacak Amerikan servisleri ile göz dolduran davet sofralarına imza atabilirsiniz. Eğer masanızı çok şık bir davet masasına dönüştürmek isterseniz Amerikan servis çeşitlerine ek olarak supla modelleri kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, bu seçimi yaparken birbiriyle uyum içinde olan tasarımları tercih etmeniz.

Kısaca Amerikan servisi tabaklarınızın ön plana çıkması için oldukça ideal bir seçenek. En şık davet sofralarının da vazgeçilmezi. Eğer siz de masanızı organize ederken bu servislikleri kullanmak isterseniz Karaca Amerikan Servisleri ya da supla modelleri ile mükemmel sofralar hazırlayabilirsiniz.

Kadehler Davet Sofralarının Olmazsa Olmazı!

Kadehler şık bir masanın, özellikle de davet sofralarının en dikkat çeken ve vazgeçilmez detayı! Sofranızın atmosferini anında değiştirebilecek bir etkiye sahip. Bu nedenle de kadeh seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı durumlardan bahsedeceğiz. Örneğin; alkollü ya da alkolsüz içecek tercihine göre kadeh seçimini farklılaştırabilirsiniz. Her içeceğin kendine özgü bir aroması olduğu için kadeh tasarımı tercihiniz içeceğin tadını ve kokusunu daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Kadeh bardak seçimi yaparken aslında dikkat edilmesi gereken önemli etkenlerden biri de boyutu. Genel olarak, daha ince ve küçük kadehler şık ve özel etkinliklerde kullanılmak üzere tercih edilirken, daha büyük kadehler ise günlük kullanım için uygun olur.

Kadeh tasarımı için de kolay tutulabilen ve ergonomik yapıdaki modelleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Tüm bu genel bilgiler çerçevesinde tabi ki en önemli kriter, içeceğin tadını en iyi şekilde hissetmenize yardımcı olan kadehi seçmek!

Karaca kadehleri arasından sofranıza ve zevkinize en uygun tasarımları seçebilirsiniz.