tonbaliklisalata3

Pratik Ton Balıklı Salata Tarifi

Pratik ton balıklı salata son zamanların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor! Okulda, iş yerinde ve evde tüketmesi oldukça kolay olan bu lezzet, taşınabilir olmasıyla öne çıkıyor. Yalnızca birkaç dakika içinde hazırlayabilir, istediğiniz an tüketebilirsiniz. Sizler de hem pratik hem de doyurucu bir alternatif arayışı içindeyseniz özel olarak hazırladığımız ton balıklı salata tarifimizi deneyebilirsiniz! Ton balıklı salatanın kalorisine dikkat ederek porsiyon büyüklüğünüzü ayarlayabilirsiniz.

Ton balıklı salata diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Bu eşsiz lezzeti hazırlarken zorlanmamak ve maksimum tada ulaşmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalardan ilki ton balıklı salata malzemelerinin seçimi oluyor. Salatanın lezzetli olması için ton balığıyla uyumlu lezzetleri kullanmak gerekiyor. İkinci bir detay ise ton balıklı salata sosu. Maksimum lezzeti elde etmek için kullanılan sosa özen gösterilmesi öneriliyor. Ton balıklı salata nasıl yapılır sorusunun yanıtını ve daha fazlasını merak ediyorsanız içeriğin devamını okuyabilirsiniz!

tonbaliklisalata4

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır?

Ton balıklı salatayı hazırlamak için ilk aşamada bir ön hazırlık yapmak gerekiyor. Tarifte kullanılacak olan marul, taze soğan, dereotu, domates, salatalık ve kapya biberi yıkayarak ön hazırlığınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tüm malzemeleri yıkadıktan sonra Karaca’da bulunan hazırlık geçerlerinden yararlanarak kesme işlemine başlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sos için özel olarak kullanacağınız zeytinyağı, limon suyu, hardal ve elma sirkesini bir kabın içinde homojen hale gelecek şekilde karıştırmanız gerekiyor. Yoğurtlu ton balıklı salata yapmak istiyorsanız sosu hazırlarken yoğurt eklemeyi unutmamalısınız. Tercihe bağlı olarak ton balıklı salata mayonezli de hazırlanabiliyor. Eğer mayonez kullanacaksanız bu malzemeyi de sosun içine ekleyerek  salata kaseleri içine alabilirsiniz. Masaya yerleştirmek ve davet sofralarınızda kullanmak istiyorsanız kayık tabakla da sunum gerçekleştirebilirsiniz.

tonbaliklisalata1

Pratik Ton Balıklı Salata Tarifi

Kesme tahtasının üstüne aldığınız malzemeleri isteğe bağlı büyüklükte doğradıktan sonra ton balığı konservesini malzemelerle buluşturabilirsiniz. Kullanacağınız sosu hazırladıktan sonra salata malzemelerinin üzerine dökebilir ve tuz ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 0 dakika
Toplam Süre 10 dakika
Kategori Ana Yemek, Salata
Mutfak Dünya Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 455 kcal

Pratik Ton Balıklı Salata Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pratik Ton Balıklı Salata Tarifi Malzemeleri
  

  • 1/2 demet marul
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 avuç dereotu ya da maydanoz
  • 4-5 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet ton balığı konservesi

Sosu İçin:

  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yk elma sirkesi
  • 4 yk zeytinyağı
  • 1 tk hardal opsiyonel
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Pratik Ton Balıklı Salata Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Ton balıklı salata için ilk olarak marul, domates ve kullanacağınız diğer malzemeleri yıkayabilirsiniz.
  • Yıkama işlemini gerçekleştirdikten sonra tüm malzemeleri ince ince doğramalısınız.
  • Sebzeler ve ton balığını derin bir kabın içinde birleştirdikten sonra soslayarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 350gCalories: 455kcalCarbohydrates: 10gProtein: 20gFat: 37g
Etiket Ton Balıklı Salata Tarifi

Ton Balıklı Salata Yapımı Püf Noktaları

Ton balıklı salata hazırlamanın bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Hazırlık sürecine yön veren ve tarifin daha lezzetli olmasını sağlayan ton balıklı salata yapımının püf noktaları şu şekilde sıralanabiliyor:

Malzeme Seçimi

Yoğurtlu, mayonezli ve makarnalı ton balıklı salata seçenekleri bulunuyor. Maksimum lezzete ulaşmak ve damak tadına uygun bir öğün hazırlamak isteyenlerin ton balıklı salatada hangi malzemeleri kullanacaklarına karar vermeleri gerekiyor. Elde edeceğiniz lezzetin istediğiniz gibi olması için malzeme seçimine dikkat etmeniz öneriliyor.

Bekletmemek

Yıkanan ve salatada kullanılacak yeşilliklerin doğrandıktan sonra uzun süre bekletilmemesi gerekiyor. Malzemeleri bekletmek hem tatlarının azalmasına hem de renklerinin kararmasına neden olabiliyor. Bu nedenle kullanacağınız malzemeleri tarifi yapmadan kısa süre öncesinde hazırlamanız öneriliyor.

Sos Hazırlamak

Ton balıklı salataya tat katan ve lezzeti arşa çıkaran püf noktalardan bir tanesi de kullanılan sos oluyor. Lezzetli bir öğün için kullanacağınız sosu özenle hazırlamanız gerekiyor. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde malzeme ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Çeşitli sıvı yağlar kullanarak tarifi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

tonbaliklisalata5

Ton Balıklı Salata ile En İyi Neler Gider?

Lezzetli ve besleyici bir öğün hazırlamak isteyenlerin merak ettiği sorulardan bir tanesi de ton balıklı salatanın yanına ne gider oluyor. Protein açısından oldukça zengin olan salata seçeneklerinden biri olan bu tarifin yanında pek çok eşlikçi tercih edilebiliyor. Ana ya da ara öğünlerde ton balıklı salata yemek istiyorsanız yanına yapabileceğiniz bazı tarifler şu şekilde sıralanabiliyor:
Domates çorbası
Fesleğenli makarna
Kızartılmış ekmek
Humus
Közlenmiş Patlıcan
Ton balıklı salatanın yanında tüketebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor. Damak tadınıza uyum sağlayan tarifleri seçerek eşlikçi olarak tüketebilirsiniz. Salatanızı hazırladıktan sonra iş yerine, okula ya da gideceğiniz herhangi bir yere götürerek sağlıklı beslenme şansını da elde edebilirsiniz. Bu lezzetli tarifi davet sofralarınız için tercih edecekseniz Karaca’da bulunan kullanışlı ve estetik servis gereçlerini alabilirsiniz. Kullanacağınız servis gereçleri ile gözleri, yapacağınız eşsiz tarif ile karınları doyurabilirsiniz.

tonbaliklisalata6