brokolisalatasi2

Lezzet Şöleni: Renkli Brokoli Salatası İle Sofralarınızı Süsleyin

Hem leziz hem sağlıklı, sebzelerin şahı ve tüm hastalıkların şifası olan brokoli; pek çok tarifin göz bebeği olarak öne çıkıyor. Özellikle davet sofralarına sağlıklı ve renkli bir alternatif oluşturmak isteyenlerin favorisi. Brokoli salatası tarifini farklı ürünlerle zenginleştirerek hazırlamak ise oldukça kolay. Bu alternatiflerden biri olan tavuklu brokoli salatası, yapabileceğiniz en lezzetli seçenekler arasında. Bu yazımızda brokoli salatası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gibi soruların tümüne yanıt verdik! Okumaya devam edin ve lezzet şöleni brokoli salatasının sırlarını keşfedin!

brokolisalatasi3

Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?

Sevilen sebzelerin başında yer alan farklı pek çok tarifin içerisine eklenen brokoli, kış aylarında hem sağlıklı hem de pratik bir öğün oluşturmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bu sebzenin farklı pek çok şekilde tüketilebildiği görülse de en sık tercih edilen formunun brokoli salatası olduğu görülüyor.
Farklı pek çok çeşitte, içerikte ve teknikte yapılabilen brokoli salatasını hazırlamak için öncelikle salata içerisine eklenecek malzemelerin belirlenmesi gerekiyor. Çelik tencerede haşlanmış brokolilerin içerisine tercihe bağlı olarak farklı sebzeler, protein kaynakları, baharatlar ve soslar eklenebiliyor. Yoğurtlu brokoli salatasından hardallıya, narlıdan havuçluya pek çok şekilde yapılan bu özel salata; yiyenlere yaşattığı lezzet şöleni ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Brokoli salatası nasıl olur diye merak edenlerin dilediği şekilde hazırlamasını sağlayan esnek tarifleri ile bu sebze, davetlerin favori lezzetleri arasında kendisine yer edinmiş durumda.

brokolisalatasi1

Lezzet Şöleni: Renkli Brokoli Salatası İle Sofralarınızı Süsleyin

Sofraların vazgeçilmezi lezzeti brokoli salatası, hem sağlığınızı koruyor hem de lezetli bir alternatif sağlıyor. Türkiye’nin dört yanına nam salmış bu eşsiz tarifin inceliklerini keşfetmek için okumaya devam edin!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Salata
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 112 kcal

Lezzet Şöleni: Renkli Brokoli Salatası İle Sofralarınızı Süsleyin Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzet Şöleni: Renkli Brokoli Salatası İle Sofralarınızı Süsleyin Malzemeleri
  

  • 500 gr brokoli
  • 1 adet havuç
  • 2-3 adet salatalık turşusu
  • 1 çb konserve mısır
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber.

Sosu İçin:

  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • 4 yk zeytinyağı
  • 2 tk nar ekşisi
  • 1 fiske tuz

Lezzet Şöleni: Renkli Brokoli Salatası İle Sofralarınızı Süsleyin Nasıl Yapılır
 

  • Brokoliyi temizleyin ve küçük parçalar haline getirerek haşlanmak üzere tencere içerisine alın.
  • Brokoli haşlanırken havucu soyun ve parmak kalınlığında keserek haşlamak üzere ocağa alın. Havuçlu brokoli salatası opsiyoneldir, bu malzeme eksiltilebilir.
  • Haşlanan brokoli ve havuçları derin bir kase içerisine alın.
  • Salata sosu için rendelenmiş sarımsakları zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın. Sosa sarımsak eklemek zorunlu değildir. Sarımsaklı brokoli salatası daha sık tercih edilen bir lezzet olduğu için dilerseniz bu adımda dahil edebilirsiniz.
  • Sosu, konserve mısırı ve haşlanan sebzeleri bir araya getirip karıştırın. İsteğe bağlı olarak narlı brokoli salatası da yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız salatayı afiyetle tüketin.

Besin Değeri

Serving: 210gCalories: 112kcalCarbohydrates: 16.09gProtein: 3.06gFat: 3.42gCholesterol: 2.54mgSodium: 139.2mgPotassium: 590.73mgVitamin A: 7057.96IUVitamin C: 120.61mgCalcium: 124.94mgIron: 1.4mg
Etiket Brokoli Salatası Tarifi

Brokoli Salatası Yapımı Püf Noktaları

Zeytinyağlı brokoli salatası yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalara rastlanıyor. İşte değişik brokoli salatası tarifleri yaparken takip edilmesi gereken püf noktalar!

Brokolileri Doğru Parçalamak

Brokoli salatası yaparken doğru ayıklama yöntemlerini benimsemeye özen göstermek gerekiyor. Bu işlemi yaparken kesme tahtası kullanmak ve brokoliyi kalın damarlı yerlerinden kesmek önemli. Kesme işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapmak için Karaca şef bıçaklarından da faydalanmak mümkün oluyor. Özellikle karnabahar brokoli salatası hazırlayacaksanız bu adımı en iyi şekilde uygulamanız gerekiyor.

Brokolilere Soğuk Şoklama Yapmak

Brokolilerin canlı yeşil renklerini koruması büyük önem taşıyor. Bu sebzelerin renklerini koruması, taze bir görünüme sahip olması için brokolileri haşladıktan sonra buzlu soğuk suya daldırmak ve bekletmek gerekiyor. Süzgeç ile suyu süzülen brokolileri buzlu su dolu bir kase içerisine atarak işlemi gerçekleştirmek mümkün oluyor. Doğrudan buzlu su ile şoklanan sebzelerin yeşil renklerini korudukları ve tazecik bir görünüme sahip oldukları görülüyor. Yemyeşil görünümlü bir haşlanmış brokoli salatası elde etmek için bu püf noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Zeytinyağı ve Baharatları En Son Eklemek

Sebzenin tazeliğini koruması, sünmemesi için baharatlarının ve yağının en son adımda eklenmesi gerekiyor. Özellikle zeytinyağlı-brokoli salatası için bu adım oldukça önemli. Garnitürler ve diğer sebzelerle beslenmiş çiğ brokoli salatası için sos ve baharatın en son eklenmesi büyük önem taşıyor. Brokoli salatası çeşitleri, çeşitli malzemeleri içerse de hemen her tarifte bu aşamayı sona almak önem arz ediyor. Brokoli salatası sosu, davet sofralarında da salatanın yanında sunularak son ana kadar dökülmemesi gereken bir bileşen olarak öne çıkıyor.

Brokolileri Ezmeden Karıştırmak

Patatesli brokoli salatası içerisinde yer alan ürünler, haşlandıktan sonra çok daha yumuşak bir yapıya sahip olduğu için ezilmeye müsait oluyor. Farklı garnitürler ve sebzelerle de zenginleştirilebilen bu içeriği, sosla birlikte karıştırırken sert hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Besinlerin ezilmemesi ve görüntünün bozulmaması adına yumuşak hareketleri benimsemeye özen gösterilmesi bekleniyor.

Brokoli Salatası ile En İyi Neler Gider?

Brokoli salatası yanına ne gider, sık sorulan soruların başında geliyor. Tadı damakta kalan bu özel tarifin yanında iyi gidebilecek farklı pek çok tarife rastlanıyor. Bu tarifle tüketilebilecek yiyecekler arasında;
Mantı,
Sigara böreği,
Nohut yemeği,
Ezogelin çorba,
Tereyağlı pilav,
Cacık,
Patates püresi yer alıyor.
Brokoli salatası kalori bakımından da düşük değerlere sahip olduğu için bu tarifin yanında kişilerin diledikleri lezzetleri ölçülü bir şekilde tüketmesi mümkün oluyor. Özellikle diyette olanların favorilerinden biri olan brokoli salatası sayesinde uzun süreli tokluk sağlanarak vücuda mineral ve vitamin girişi de desteklenebiliyor. Salatanın kalan kısmını saklama kabı içerisine alıp buzdolabına atarak da uzun süreli tüketim sağlanabiliyor. Çok sevilen ve sık tüketilen brokoli salatasını sunmak için çeşitli Karaca salata kasesi seçeneklerinden faydalanmak mümkün oluyor. Siz de salatanızı en şık haliyle sunmak ve sofralarınıza klas bir görünüm kazandırmak istiyorsanız Karaca’yı ziyaret edebilirsiniz.

brokolisalatasi4