makarana hamur header 2

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

32 1024x576 1

Makarnalar, her türlü sos, baharat ve sebzeler ile bir araya gelebildiğinden dolayı birçok kişinin zevkle tükettiği yiyeceklerden biridir. Makarnaya eşlik edecek karışımın içeriği tamamen sizin damak zevkinize bağlıdır. Karışımı kendiniz hazırlarken, neden makarnanızı da kendiniz yapmayasınız? 

Ev yapımı makarna, hazırlaması tüketmesi kadar keyifli bir tarife sahiptir. Makarna yapma makinesine sahip olmasanız da oklava ya da merdane yardımıyla makarnaya birçok dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız evde makarna yapımı ve püf noktalarını içeren yazımıza göz atabilir, lezzetli makarna tarifleri için ilk hazırlığı yapabilirsiniz. 

Evde Yapılabilecek Makarna Çeşitleri Nelerdir?

  • Spagetti, yapımı en kolay makarna çeşitlerinden biridir. İnce ve uzun şeritler halinde kesilen spagettiyi dilerseniz evde makarna yapma makinesini kullanarak, dilerseniz de 1-2 cm kalınlığındaki makarna hamurunu ince şeritler halinde keserek hazırlayabilirsiniz. 
  • Ev yapımı makarna çeşitlerinin bir diğeri olan penne, 3-4 cm boyutunda içi boş rulo şeklinde bir makarna türüdür. Hamura rulo şeklini vermek biraz zahmetli olsa da krema ya da domates sosu eşliğinde yemeye doyamayacağınız bir makarna yapabilirsiniz. 
  • Fettucini, spagetti ile benzer fakat daha yassı ve geniş bir yapıda olan makarna türüdür. Evde makarna nasıl kesilir sorusuna yanıt olarak bu makarna türü için şeritleri daha kalın bir formda kesebilirsiniz.
  • Deniz kabuğu, adından da belli olacağı üzere kabuğa benzer bir yapıya sahiptir. Bu makarna türünde hamur küçük bezeler halinde ayrılır ortalarına parmakla çukur açılır. 

Ev Yapımı Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

Mutfakta vakit geçirmeyi seven kişilerin birçoğu evde makarna nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eder. Tarife dilerseniz yumurta ekleyerek erişte tadında bir makarna elde edebilirsiniz. Ev yapımı makarna nasıl yapılır sorusunun yanıtında oldukça pratik uygulamalar bulunur. Makarna hazırlandıktan sonra pişirme işlemi de paket makarnalara kıyasla daha farklı bir süreç gerektirir. Makarna hamurunu pişirdikten sonra dilerseniz domates soslu, dilerseniz de kremalı yeşillikli lezzetli tarifler elde edebilirsiniz.

Ev Yapımı Makarna Tarifi

Ev yapımı makarna hamuru nasıl yapılır sorusunu yanıtlamadan önce ilk olarak malzemeleri uygun ölçüde hazırlamanız gerekir. Ev yapımı makarna tarifi için gerekli malzemeler 200 gr sade un, 10 ml zeytinyağı, 2 yumurta ve 3 gr tuzdur. 

Derin bir karıştırma kabına ya da mutfak tezgahınız genişse tezgaha tüm un eklenir. Unun iç kısmı açılarak bir havuz oluşturulur. Havuz içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurta ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine homojen olacak şekilde yoğrulur. Hamur, üzeri bir havlu ya da tülbent ile örtülerek yarım saat dinlenmeye alınır. 

Yarım saatin sonunda hamur tezgaha alınır ve iki parçaya bölünür. Oklava ya da makarna yapma makinesi yardımıyla hamur ince bir katman olacak şekilde açılır. Spagetti için bıçak yardımıyla hamur ince şeritler halinde kesilir. Penne ya da fettucini gibi farklı şekillerde yapmak istiyorsanız hamura bu şekilleri verebilirsiniz. 

30 1024x576 1

Peki ev yapımı makarna nasıl pişirilir? Yeni açılan makarnaların üzerine bir miktar daha un serpilir. Tuzlu karna su içerisinde hamurlar hafif sert bir kıvam alana kadar 2-4 dk aralığında pişirilir. Süzgeçle alınır ve servis edilir. 

Evde Makinesiz Makarna Yapılır Mı?

Evde makinesiz makarna yapabilirsiniz fakat hamuru açmak için büyük oranda kas gücüne ihtiyaç duymanız olasıdır. Makarna hamuru, açıldıktan sonra bekletildiğinde yeniden kendini toplayarak kalın bir forma gelmeye müsait bir yapıdadır. Bu sebepten dolayı iş gücünden ve vakitten tasarruf etmek için makarna yapma makinesi modellerine göz atarak incecik ve mükemmel formlu makarnalar elde edebilirsininiz.