korisoslumakarna2

Köri Soslu Makarna Tarifi: Baharatların Ahengi

Bir İtalyan mutfağı geleneği olan makarna, en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Pratiklik bir şekilde hazırlanabilmesi ile öne çıkan bu yemek, birbirinden farklı soslarla yapılabiliyor. Sos seçeneklerinin makarnaya inanılmaz bir tat kattığı ise göz ardı edilemeyecek bir gerçek.

Makarnanızı soslu tercih ediyorsanız, köri baharatı ise damak tadınıza uyum sağlıyorsa evde pratik ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Sunumuyla göz, tadıyla mide doyuran bir yemeğe imza atmak istiyorsanız köri soslu makarna tarifimizin devamını okuyabilirsiniz. Bu tarifi yaparken Karaca’dan temin edebileceğiniz çelik tencereyi kullanabilirsiniz. Tarifimizin detaylarından köri soslu makarna nasıl yapılırın tüm püf noktalarına ulaşabilirsiniz! Kremasız, sütsüz, mantarlı, tavuklu ve unsuz köri soslu makarna çeşitlerinin tamamı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

korisoslumakarna3

Köri Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Zamanınız azsa ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız en uygun seçenek köri soslu makarna! 15 dakika içinde, su ısıtıcısı kettle, tencere ve birkaç malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz bu yemek, hem tadıyla hem de pratikliği ile gönüllerde taht kuruyor. Damak tadına göre farklı malzemelerle çeşitlendirilebilmesi ise pek çok kişinin severek tüketmesini sağlıyor. Davetlerinizde, özel günlerinizde ya da romantik bir akşam yemeğinde hem lezzetli hem de kurtarıcı bir ana yemek arayışı içindeyseniz tercihinizi kremalı köri soslu makarnadan yana kullanabilirsiniz.

Yemeğinizin daha besleyici ve protein içerikli olmasını istemeniz halinde tarifi tavuklu köri soslu makarna olarak güncelleyebilirsiniz. Bunun için birkaç parça tavuk göğsünü soteledikten sonra makarnayla buluşturabilirsiniz. Proteini tavuk ya da kırmızı etten almak istemiyorsanız mantarlı köri soslu makarnayı tercih edebilirsiniz.

Süt ürünlerine alerjiniz varsa ya da tüketmek istemiyorsanız köri soslu makarna kremasız sütsüz olarak da yapılabiliyor. Dilerseniz kremasız köri soslu makarna alternatifini de değerlendirebilirsiniz. Köri soslu makarna krema yerine süt kullanarak da yapılabildiği için dilerseniz bu iki malzemeden birini tercih edebilirsiniz.
Tarifi damak tadınıza göre şekillendirerek en lezzetli ve doyurucu halini bulabilirsiniz.

korisoslumakarna1

Damakta Unutulmaz Bir Tat Bırakan Köri Soslu Makarna Tarifi

Makarnaları geniş bir tencerenin içinde istediğiniz yumuşaklığa gelene haşlayın. Lezzetiyle damakta inanılmaz bir tat bırakan sosu ayrı bir tavada hazırladıktan sonra makarnayla buluşturun. Yanına dilediğiniz bir içeceği tercih ederek makarna ve körinin uyumunun tadını çıkarın…
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 5 kişi
Kalori 368 kcal

Damakta Unutulmaz Bir Tat Bırakan Köri Soslu Makarna Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Damakta Unutulmaz Bir Tat Bırakan Köri Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 paket çubuk makarna
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 su bardağı makarna haşlama suyu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Damakta Unutulmaz Bir Tat Bırakan Köri Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Kullanacağınız makarnayı paketinin üstünde belirtilen sürede haşlayın.
  • Haşlamak için kullanacağınız suya tuz eklemeyi unutmayın.
  • Haşlama suyundan bir bardak alın ve bir kenara ayırın.
  • Makarnaları süzerek sudan ayırın.
  • Sosunu hazırlamak için belirtilen miktarda tereyağını ve unu bir tavanın içine alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Un kavrulduktan sonra tavanın içine sütü ekleyin.
  • Süt eklenince unun topaklanmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin.
  • Sütün tamamını kullandıktan ve karışım kıvam almaya başladıktan sonra sıcak makarna suyunu da tavanın içine ekleyin.
  • Üzerine baharatlarını da ekledikten sonra altını kapatın.
  • Hazırladığınız sos ve makarnaları birbiriyle buluşturun ve karıştırdıktan sonra sunum tabağına alın.
  • Damak tadınıza uyum sağlıyorsa makarnanın üzerine ince ince kesmiş olduğunuz maydanozları ekleyebiliriz.

Besin Değeri

Serving: 390gCalories: 368kcalCarbohydrates: 46.31gProtein: 9.85gFat: 15.48gCholesterol: 36.64mgSodium: 504.5mgPotassium: 178.67mgFiber: 3.19gVitamin A: 120.45IUVitamin C: 0.35mgCalcium: 53.48mgIron: 0.55mg
Etiket Köri Soslu Makarna Tarifi

Köri Soslu Makarna Yapımı Püf Noktaları

Kıvamıyla ve baharatların uyumluyla baş döndüren köri soslu makarna yapımının bazı püf noktaları mevcut. Bu püf noktalar tavuklu, mantarlı, kremalı ve yoğurtlu köri soslu makarnanın maksimum lezzete ulaşmasını sağlıyor. Tarifi yaparken uygulayabileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Baharat Seçimi

Köri soslu makarna malzemeleri temel birkaç gıdadan oluşuyor. Bu nedenle lezzetli bir sonuç elde etmek için köri ve kullanacağınız diğer baharatların taze ve kaliteli olmasına önem göstermeniz öneriliyor.

Sos Yapımı

 Makarna köri sosuna haşlamada kullandığınız sudan eklemeniz gerekiyor. Bu su makarnanın lezzetini taşıdığı için tarifi bambaşka bir seviyeye çıkarıyor. Makarnayı suyundan ayırmak için Karaca süzgeçten yardım alabilirsiniz. Sosu hazırladıktan sonra arta kalan kısmı sos tenceresi ve sütlük içinde muhafaza edebilirsiniz.

Sos Seçimi

Köri soslu makarna birbirinden farklı şekillerde yapılabiliyor. Gıda alerjisi olanlar unsuz, tavuklu, mantarlı, sütsüz, kremasız ya da salçalı köri soslu makarnadan damak tadına ve sağlık durumuna uygun olanı seçebiliyor. Bu aşamada tarifi damak tadınıza göre şekillendirerek su ile köri soslu makarna yapmanız bile mümkün. Farklı tatlardan çekinmemenizi öneriyoruz!

Köri Soslu Makarna Sunum Önerileri

Köri soslu makarnayı sunarken hem lezzetli hem de estetik dokunuşlar yapabilirsiniz. Üzerine birkaç parça nane, maydanoz ya da dereotu eklemesi gerçekleştirebilirsiniz. Köri soslu makarna kalorisine bakarak porsiyonlarınızı ayarlayabilir, sofranıza lezzetiyle damak çatlatan bu lezzeti yerleştirebilirsiniz. Yanına eşlikçi bir lezzet arayışı içindeyseniz şu alternatifleri değerlendirebilirsiniz:

  • Tavuk köftesi
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Tarhana çorbası
  • Yeşil salata
  • Tarator
  • Közlenmiş patlıcan salatası

İtalya’nın lezzetiyle ünlenmiş yemeğini hazırladıktan sonra Karaca Streamline serisi yemek takımı ile servis edebilirsiniz.

korisoslumakarna4