pestososlumakarna2

Pesto Soslu Makarna Tarifi: İtalyan Lezzeti Evinizde!

Baharat ve çeşitli taze otların eşsiz uyumundan oluşan, İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti pesto soslu makarna, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Mis gibi kokan fesleğen, keskin tadıyla öne çıkan parmesan peyniri, zeytinyağı ve ceviz ile hazırlanan bu yemek, pek çok kişinin favorileri arasında yer alıyor. Özenle hazırlanan sosu makarnanın sofranızın yıldızı haline gelmesini sağlıyor. Yapımı bir o kadar basit olan pesto soslu makarna tarifinden yardım alarak keyifli sofralara imza atabilirsiniz. Tarifimizin detaylarından pesto soslu makarna nasıl yapılır sorusunun yanıtına ulaşabilirsiniz!

İster krema isterseniz de domates sosuyla hazırlayabileceğiniz bu yemek zengin aromalarıyla akşam yemeğinin İtalyan serüvenine dönüşmesini sağlıyor. Evde pesto soslu makarna hazırlamak ve sofralarınıza lezzetli bir dokunuşta bulunmak istiyorsanız tercihinizi sizin için hazırladığımız bu tariften yana kullanabilirsiniz. Granit tencere ve birkaç küçük ev aleti kullanarak hazırlayabileceğiniz bu lezzeti sofranızın yıldızı haline getirebilirsiniz.

pestososlumakarna3

Pesto Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Pesto  soslu makarna yılların vazgeçilmez lezzeti! Küçük büyük demeden her yaş grubunun severek tükettiği bu yemek, damakta inanılmaz bir tat bırakıyor. İtalyan mutfağını sevenler ise hem öğle hem de akşam yemeklerinde tercihini pesto soslu makarnadan yana kullanıyor. Diyet yapanlar da pesto soslu makarna kalorisini öğrendikten sonra porsiyon kontrolü yaparak tüketim gerçekleştirebiliyor. Sizler de hem lezzetli bir öğün hazırlamak hem de İtalyan mutfağının klasik lezzetlerinden birini tatmak istiyorsanız tarifimizin detaylarından tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz. Kalori miktarı, porsiyon büyüklüğü, tarifin nasıl hazırlanması gerektiği ve hangi mutfak gereçlerinin kullanılması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Karaca’dan temin edebileceğiniz süzgeç ve birkaç temel malzemeyle bu lezzetli yemeği hazırlayabilirsiniz.

pestososlumakarna1

Vazgeçilmez İtalyan Lezzeti Pesto Soslu Makarna!

Lezzetine doyamayacağınız makarnaları derin bir tencerenin içine alarak istediğiniz kıvama gelene kadar haşlayın. Kısık ateşe aldığınız tavanın içinde yağ, sos ve kremayı hazır hale getirin. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra sos ve makarnayı birleştirerek tarifi tamamlayabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra sunuma hazır hale getirebilir, İtalyan lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz…
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 15 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 315 kcal

Vazgeçilmez İtalyan Lezzeti Pesto Soslu Makarna! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Vazgeçilmez İtalyan Lezzeti Pesto Soslu Makarna! Malzemeleri
  

  • 1/2 paket yassı makarna
  • 3/4 sb pesto sos
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1/2 sb krema 100 ml
  • 1 çk tuz
  • 1/2 çk karabiber

Servisi İçin:

  • 1-2 dal taze fesleğen
  • 1 tk çam fıstığı
  • 1 yk rendelenmiş parmesan peyniri

Vazgeçilmez İtalyan Lezzeti Pesto Soslu Makarna! Nasıl Yapılır
 

  • Makarnayı paketinden çıkarın ve kaynar suda istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar haşlayın.
  • Bir süzgeçten yardım alarak suyunu tamamen süzün.
  • Tavaya zeytinyağı ve kullanacağınız pesto sosu ekleyin. Dilerseniz pesto sosu hazır olarak kullanabilir ya da evde yapabilirsiniz.
  • Pesto sos ve zeytinyağının bulunduğu tavanın içine tarifte belirtilen miktarda kremayı ekleyin.
  • Krema, pesto sos ve zeytinyağını karıştırdıktan sonra pişirdiğiniz makarnaları da ekleyerek karıştırın.
  • Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerine parmesan peyniri rendeleyin ve birkaç adet çam fıstığı ekleyin. Sunum için taze fesleğen yaprağı kullanarak makarnanıza renk katabilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 189gCalories: 315kcalCarbohydrates: 42.83gProtein: 13.54gFat: 8.96gCholesterol: 10.02mgSodium: 126mgPotassium: 270.76mgFiber: 6.11gVitamin A: 518.16IUVitamin C: 49.04mgCalcium: 219.5mgIron: 1.69mg
Etiket Pesto Soslu Makarna

Pesto Soslu Makarna Yapımı Püf Noktaları

Pesto soslu makarna yapımında dikkat edebileceğiniz bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat ederek sofralarınızda İtalya’nın orijinal lezzetine yer verebilirsiniz. Domatesli, kremalı ya da tavuklu pesto soslu makarna hazırlarken yararlanabileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Makarnanın Pişme Oranı

Makarnanın pişme oranı, lezzet üzerinde etkili faktörler arasında yer alıyor. Az, orta ve çok pişmiş makarnadan hangisini seviyorsanız haşlama süresini kişisel tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Kremalı, domatesli ya da mantarlı pesto soslu makarnadan hangisini yapacağınızı seçtikten sonra malzemelerin pişme derecesine göre süreyi ayarlayabilirsiniz.

Sos Yapımı

Tavuklu, sütlü, kremalı ya da domatesli pesto soslu makarna yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta şüphesiz ki sos! Hazırlayacağınız sos, makarnanın lezzeti üzerinde büyük bir etkiye sahip. Hızlı ve pratik bir sonuç elde etmek istiyorsanız tercihinizi hazır pesto soslu makarnadan yana kullanabilirsiniz. Birkaç malzemeden yararlanarak kendi damak tadınıza uygun sosu hazırlayabilirsiniz. Birbirinden lezzetli mantarlı, kremalı ve sütlü pesto soslu makarna yapabilirsiniz. Zamandan kazanmak için makarnayı haşlayacağınız suyu kaynatırken Karaca’dan alabileceğiniz su ısıtıcısı kettle kullanabilirsiniz. Sos tenceresi ve sütlük kullanarak yaptığınız sosun fazlasını muhafaza edebilirsiniz.

Pesto Soslu Makarna Sunum Önerileri

Kremalı pesto soslu makarnayı birbirinden farklı şekillerde sunmak mümkün. Her türlü masaya uyum sağlayan bu lezzeti yanında bazı eşlikçilerle tüketebilirsiniz. Pesto soslu makarna yanına ne gider diye düşünüyorsanız tercihinizi şu lezzetlerden yana kullanabilirsiniz:

  • Doğrayıcı ve rondo kullanarak hazırlayabileceğiniz mercimek çorbası
  • Fırında kaşarlı mantar
  • Karbonatlı köfte
  • Falafel
  • Arpa şehriye çorbası

Makarnanın yanında oldukça uyum sağlayan lezzetler olarak öne çıkıyor. Bu lezzetlerden birini tercih ederek akşam yemeğinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Hazırlık sürecinde Karaca servis gereçlerinden yararlanabilirsiniz. Yemekleri hazırladıktan sonra Karaca fine pearl yemek takımı ile sunabilir, sofranıza şık bir dokunuş katabilirsiniz.

pestososlumakarna4