yogurtlunoodle

Hızlı, Kolay ve Leziz: Yoğurtlu Noodle Tarifi

Doğu Asya’nın en sevilen lezzetlerini Türk mutfağına uyarlayabilir miyiz? Bizce lezzetli ve pratik yoğurtlu noodle tarifiyle bu mümkün! En sevilen besinler arasında yerini alan noodle’ı geleneksel bir lezzetle buluşturarak hem sağlıklı hem de besleyici bir öğün elde edilebiliyor. Peki, yoğurtlu noodle nasıl yapılır? Bu yazımızda sizler için lezzetli, ekonomik ve pratik bu lezzetin tarifini ele aldık. Siz de yoğurtlu noodle tarifi hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin!

yogurtlunoodle3

Yoğurtlu Noodle Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu noodle yapmak, özellikle de hazır paketli ürünlerin yaygınlaşması sayesinde çok daha kolay bir hâl alıyor. Bu yiyeceği yapmak için noodle hamurunu haşlamak, yoğurtlu-sarımsaklı ya da baharatlı bir yoğurtlu noodle sosu yapmak ve her iki lezzeti bir araya getirerek sıcak bir şekilde tüketmek yeterli oluyor. Mutfakta vakit geçirmeyi seven ve organiklikten yana olanlar, noodle hamurunu evde yapabiliyor. Her sohbete ve ortama eşlik edebilen bu lezzet, yemek yapmaya çok fazla vakit ayırmak istemeyen kişiler için kurtarıcı oluyor. 

yogurtlunoodle2

Hızlı, Kolay ve Leziz: Yoğurtlu Noodle Tarifi

Son yılların en popüler yiyeceklerinden noodle’ı hemen herkes severek tüketiyor. Bu Asya yemeğini, Türk kültürü ile birleştiren ise yoğurtlu noodle tarifi oluyor. İşte, lezzetli ve pratik bir öğün için yapılacak o tarif!
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 8 dakika
Toplam Süre 23 dakika
Kategori Yan Lezzet
Mutfak Doğu-Asya Türk
Porsiyon 1 kişi
Kalori 310 kcal

Hızlı, Kolay ve Leziz: Yoğurtlu Noodle Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hızlı, Kolay ve Leziz: Yoğurtlu Noodle Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 paket noodle Tercihe göre evde de yapılabilir ya da hazır alınabilir.,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı sıcak su.

Hızlı, Kolay ve Leziz: Yoğurtlu Noodle Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Yoğurtlu noodle yapımı için önce sıcak su içerisinde noodle hamurunu haşlayın.
  • Noodle haşlanırken diğer tarafta derin bir kap içerisinde yoğurt, nane, tuz, sarımsak ve diğer baharatları karıştırın.
  • Yoğurtlu noodle sosunun bağlayıcı olması için hamurun piştiği sudan da bir miktar sosa ekleyin.
  • Pişen hamur üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın.
  • Sıcak bir şekilde hazırladığınız tarifi servis edin.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 310kcalCarbohydrates: 50gProtein: 11gFat: 4.2gCholesterol: 168mgSodium: 42mgPotassium: 488mgVitamin A: 124IUCalcium: 100mgIron: 3.8mg
Etiket Yoğurtlu Noodle Tarifi

Yoğurtlu Noodle Yapımı Püf Noktaları

Yoğurtlu noodle yapımında dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalara rastlanıyor. Bu püf noktaları şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Noodle’ı Doğru Pişirmek

Yoğurtlu noodle sırasında hamurun dengeli bir şekilde pişmesi büyük önem taşıyor. Hamurun lapa olmaması ya da dişe aşırı gelmemesi için tam pişme noktasını belirlemek ve buna göre pişirme işlemini uygulamak gerekiyor. Noodle piştikten sonra süzgeç ile süzülerek kalan suyu bir kenara ayrılıyor ve daha sonra sos yapımında kullanılıyor. 

  • Yoğurdu Önceden Sos Şeklinde Hazırlamak

Hamurun pişmesi sonrasında soğumadan servis edilmesi oldukça önemli. Bu nedenle hamur pişerken yoğurt sosunu da hazırda tutmak gerekiyor. Yoğurt sosu içerisine isteğe bağlı olarak sarımsak, tuz ve farklı baharatlar katılabiliyor. Özellikle kaya tuzu kullanmak daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Bu tuzu kullanmak için değirmen içerisinde öğütmek ve yoğurt içerisine tat dengesini koruyacak şekilde eklemek yeterli oluyor. 

  • Noodle Soğumadan Yoğurtla Birleştirmek

Noodle ve yoğurdu soğumadan birleştirmek de önemli bir adım olarak görülüyor. Bunun için bir adet çukur tabak içerisinde yoğurt sosunu ve pişmiş hamuru bir araya getirmek yeterli oluyor. 

  • Noodle Şişmeden Servis Etmek

Noodle hamuru durdukça suyu emen ve şişen bir yapıya sahip olduğu için yemeği bekletmeden sıcak bir şekilde servis etmek gerekiyor. Bu noktada hızın önemi de oldukça büyük. Tek tencere yemeği olarak da bilinen pratik yoğurtlu noodle tarifini hazırladıktan sonra bir servis tabağı içerisine alıp sofraları bu eşsiz lezzetle taçlandırmak mümkün oluyor.

yogurtlunoodle4

Yoğurtlu Noodle ile Ne İyi Gider?

Yoğurtlu noodle ile birlikte iyi gidebilecek pek çok besin bulunuyor. Özellikle Doğu Asya ve Türk mutfağını bir araya getiren bu karışımın yanında her iki mutfaktan da yiyecekler tüketilebiliyor. Ana yemeklerle birlikte yenebilecek bu yemeğin yanına çay yanı atıştırmalıkları hazırlayarak tüketmek de mümkün. Yoğurtlu noodle kalori bakımından düşük oluşu sayesinde sağlıklı bir öğün tüketmeyi mümkün kılıyor. Yoğurtlu noodle ile en iyi giden Doğu Asya yiyecekleri şu şekilde sıralanıyor:
Kimbap,
Onigiri,
Veggie bun.
Türk yemeklerinde ise seçenekler çok daha fazla oluyor. İşte, yoğurtlu noodle’a eşlik eden Türk mutfağı yiyecekleri;
Mercimek köftesi,
İçli köfte,
Nar ekşili mercimek salatası,
Kek,
Ana yemekler (karnıyarık, sulu köfte vb.).
Tüm bu yiyecekler arasından kişilerin kendi damak zevklerine uygun yiyecekleri tüketmesi mümkün oluyor. Yoğurtlu noodle tarifleri farklılık gösterdiği için yemeğin baharatına ve dengesine bağlı olarak yanına eşlik edebilecek yiyeceklerde de değişiklikler görülebiliyor. Örneğin; yoğurtlu mayonezli noodle tarifi yapan kişilerin çay yanı atıştırmalıkları ile çok daha keyifli bir sofra hazırlamaları mümkün oluyor. Yoğurtlu körili noodle yapan kişiler ise daha sade eşlikçiler tercih edebiliyor. Siz de pratik bir lezzet arıyorsanız yoğurtlu noodle yapabilir, yoğun günlerde de yemeğinizin keyfini çıkarabilirsiniz!