domates soslu makarna 2

Leziz mi Leziz Domates Soslu Makarna Tarifi 

Makarna domates sosu ile buluşunca tadına doyulmaz, taze bir lezzet ortaya çıkar. Yaz domatesleri ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir sos sayesinde yemeklerinizi şölene çevirecek bir karışım hazırlayabilirsiniz. Karaca mutfak grubu ürünleri ile nefis soslu yemekler hazırlamak oldukça kolaydır. 

domates soslu makarna

Üstelik bu lezzetli yaz yemeğini yıl boyunca sofralara taşıyabilmeniz için pratik ürünlerden de yararlanabilirsiniz. Hazır domates sosları aynı hazzı yaşamanızı sağlayan seçenekler arasındadır. Evde kendi sosunuzu hazırlayıp makarnalarınızı nasıl lezzetlendirebileceğinize dair püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Domates Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Domates soslu makarna tarifi için öncelikle kaliteli malzemeler seçmek gerekir. Gereken tüm malzemeler eksiksiz olarak hazırlanır. Dilediğiniz tipte makarna seçimi yapabilirsiniz. Bu gibi tarifleri yapmanızı kolaylaştırabilecek Karaca mutfak robotu gibi ürünleri alarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bol domates soslu makarna tarifi malzemelerini kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz. Hazırlaması yaklaşık 10 dakikanızı alacak domatesli makarna tarifi püf noktalarını da incelemeyi unutmayın.

domates soslu makarna 2

Domates Soslu Makarna

Evde olan malzemelerle pratik bir şekilde yapabileceğiniz domates soslu makarna tarifi ile sofralarınız şenlenecek. Leziz malzemelerin buluşması ile ortaya çıkan tarifi öğle ve akşam yemeklerinde tercih edebilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 178 kcal

Domates Soslu Makarna Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Domates Soslu Makarna Malzemeleri
  

  • 1 paket makarna
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 400 gr doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Domates Soslu Makarna Nasıl Yapılır
 

  • Tüm malzemeler özenle seçilir, sosta kullanılacak malzemeler yıkanarak hazır hâle getirilir.
  • Domatesli makarna sosu için tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında hafifçe kavrulur. Renk değiştirmeden altı kısılır.
  • Ardından domatesler tavaya eklenir. Suyunu salana kadar kavrulur.
  • Suları tamamen çıkınca salça eklenir.
  • Homojen bir karışım elde edilip kaynamaya başladığında baharatlar ilave edilir.
  • Makarna bol suda haşlanır. Tanelerin birbirine yapışmaması için suya birkaç damla zeytinyağı damlatılabilir.
  • Damak zevkine göre yarı ya da tam pişmiş makarna süzülerek ve sosla birleştirilerek servise hazır hâle getirilir.

Video

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 178kcalCarbohydrates: 27.43gProtein: 6.55gFat: 4.48gCholesterol: 74.9mgSodium: 127.16mgPotassium: 201.92mgVitamin A: 111.6IUVitamin C: 13.56mgCalcium: 29.31mgIron: 1.25mg
Etiket domates soslu makarna

Domatesli Makarna Yapımı Püf Noktaları

domates sosu 2

Domatesli makarna yapımında, yemeğin lezzetini artırmak ve kolayca pişirebilmek için uygun hazırlık gereçleri seçmek önemlidir. Makarnayı haşlamak için kaynama sıcaklığındaki suya atmak önemlidir. Ayrıca suya bir miktar tuz serpiştirmek makarnanın lezzetinin artmasına yardımcı olur. Haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu kolay bir şekilde süzebilirsiniz.

Özellikle domates soslu spagetti yaparken tavaya yapışma sorununa engel olmak için BioDiamond Antibakteriyel Kulp İndüksiyon Tabanlı Tava kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirme esnasında uygun bir aparatla sıkça karıştırmak gerekir. Başka bir püf noktası ise domates soslu makarna için gereken ana malzemelerden olan domatesleri doğramadan önce kabuklarını soymaktır. 

Kabukları soyulan domatesler, tava içerisinde salça ile birleşerek piştiğinde daha hoş bir kıvam alır. Acılı domates soslu makarna tercih ediliyor ise acılı çeşide de sahip olan Karaca domates sosları hızlı ve pratik birer seçenek olarak öne çıkar.

Domatesli Soslu Makarna için Sunum Önerileri

domates soslu makarna 2 1

Pek çok kişi domates soslu makarna nasıl yapılır sorusundan sonra servis ve sunum için yeni fikirler aramaya başlar. Domates soslu makarna yanına ne gider diye merak edebilirsiniz. Damak zevkinize göre, soslu makarnanın yanına farklı mezeler ve çeşitli içecekler de ekleyebilirsiniz.

Domates soslu makarnayı, turşu veya salata gibi yan yiyecekler, sıcak ya da soğuk mezeler ile birlikte servis edebilirsiniz. Sunum için de Karaca’da yer alan birbirinden şık yemek takımları ve servis gereçlerini kullanabilirsiniz.

Özellikle Karaca domates sosu ile birlikte kolaylıkla ve zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz acılı domates soslu makarna, fesleğen yaprakları ile birlikte servis edildiğinde hem lezzet hem de görsellik açısından beğeni toplar. 

Bu makarnayı, yanında servis edebileceğiniz limonata, ayran, sade veya meyveli gazoz gibi içecekleri ve yan yemekleri şık bir sofra dizaynı ile sunabilirsiniz. Sofra grubu ürünlerine göz atarak konseptinize uygun ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz. 

Her yaş grubundan pek çok kişinin severek tükettiği bu tarif, kişisel tercihlerinize göre tasarlayacağınız bir sunum şekli ile de görsellik kazanabilir. Karaca Streamline Serisi Yemek Takımları özgün sunumlarınız için ideal seçim olabilir. Hazırladığınız makarnayı servis ederken kullanacağınız malzemeler sofra düzenine renk katarak dikkat çekici bir hâle getirir.

Domates soslu yemekleri çok seviyor olabilirsiniz. Domatesin en taze hâliyle yapılmış soslara sofranızda her mevsim yer vermek isterseniz Karaca domates soslarını tercih edebilirsiniz. Acılı ve normal seçeneklerle sunulan bu ürünlerle makarna, pilav, kızartma yemeklerinden, dip sos olarak atıştırmalıklara kadar pek çok yiyeceğe lezzet katabilirsiniz.