domates soslu kizartma 2

Tadına Doyum Olmayan Domates Soslu Kızartma Tarifi

Aldığınız her bir ısırıkta lezzet patlaması yaşamak istiyorsanız tam da aradığınız o eşsiz lezzet deneyimini soslu kızartmalarda bulabilirsiniz. Tadına doyum olmayan domates soslu karışık kızartma tarifi ile lezzetli mi lezzetli sofralar kurabilirsiniz. 

domates sosu

Bu tarifi sadece akşam yemeklerinde değil aynı zamanda kahvaltılar için de değerlendirebilirsiniz. Sevdiklerinize ve misafirlerinize güzel sunum tabakları içerisinde servis ederek göz zevklerine de hitap edebilirsiniz.

Kızartmaları sade yemek istemeyenler ve farklı tatları birlikte tüketmeyi sevenler tarafından domates soslu kızartma sıklıkla tercih edilir. Yapımı sırasında üzerinize yağ sıçramasını istemiyorsanız mutfak önlüğü giyerek bunun önüne geçebilirsiniz. Bu gibi ürünleri mutfak tekstili kategorisinden inceleyebilirsiniz.

Domates Soslu Kızartma Nasıl Yapılır?

Kızartma sevilen yemek çeşitlerinden birisidir. Domatesli ya da yoğurtlu olarak yapılabilen yemek oldukça doyurucu ve besleyicidir. Bu soslar yemeklerinize tat katarken besin değerini de yükseltir. Birbirinden şık sofra grubu ürünleri ile hazırladığınız tarifleri servis edebilirsiniz. 

Domates soslu kızartmanın yanına ne gider diye düşünüyor olabilirsiniz. Yoğurt ya da salata ile servis edebileceğiniz gibi sevdiğiniz bir içecekle de tamamlayabilirsiniz.Kızartma domates sosu nasıl yapılır sorusu bu yemeği sevenler tarafından sıklıkla sorulur. Domates soslu biber kızartma yapmak oldukça kolaydır. Bu leziz yiyeceği yapmak için ilk önce ihtiyacınız olan pişirme gereçlerini hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız malzemeleri önceden hazırlamak hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de daha pratik bir hazırlama süreci geçirmenize yardımcı olur.

domates soslu kizartma 1

Domates Soslu Kızartma

Leziz sebzelerin kızartılması ve üzerine domatesli kızartma sosu eklenmesiyle yapılan bu tarif ile sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. Püf noktalara da dikkat ederek tadına doyum olmayan bir yemek elde edebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 2
Kalori 224 kcal

Domates Soslu Kızartma Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Domates Soslu Kızartma Malzemeleri
  

  • 1 büyük patlıcan
  • 1 patates
  • 1 büyük kabak
  • 1 biber
  • 1 litre Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı Tuz

Domates Soslu Kızartma Nasıl Yapılır
 

  • Sos için soğanı ince doğrayın.
  • Zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin.
  • Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin.
  • Sarımsakların kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Domatesleri ilave edin.
  • Tuz, şeker ve isteğe bağlı kırmızı biber tozu ekleyerek tatlandırın.
  • Sos koyulaşıncaya kadar pişirin ve taze fesleğen yaprakları ekleyin.
  • Kızartma için patates, patlıcan, kabak ve biberleri yıkayın.
  • Soyduğunuz tüm sebzeleri soyun ve verev biçimde doğrayın.
  • Yağı tencereye dökün ve altını yakın.
  • Kızgın yağ içerisine sebzeleri ekleyin.
  • Altın sarısı renk alan sebzeleri yağdan alın.
  • Üzerine domatesli karışımı ilave edin.

Besin Değeri

Serving: 150gCalories: 224kcalCarbohydrates: 8.2gProtein: 2.14gSaturated Fat: 20.38gSodium: 6.69mgPotassium: 350.9mgSugar: 1.26gVitamin A: 64.69IUVitamin C: 29.11mgCalcium: 27mgIron: 1mg
Etiket domates soslu kızartma

Domates Soslu Kızartma Yapımı Püf Noktaları

Kızartma yapmak basit gibi gözükse de bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalar yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Sebze yemeyi sevmiyorsanız enfes sosu ile bu tarife bir şans verebilirsiniz. Domates soslu patlıcan kızartma çocuklar tarafından da severek tüketilir. 

Yemeklerinizin iyi bir şekilde pişmesini istiyorsanız tencere seçiminiz de oldukça önemlidir. Karaca’da bulunan tencere ve tencere setlerini inceleyerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimler yapabilirsiniz. Kızartma tenceresi modelleri ile bu tarifi pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Ürünlerde bulunan kızartma teli ile sebzeleri istediğiniz kıvama geldikleri an yağın içinden çıkarabilirsiniz. Örneğin Karaca Mutfaksever Retro Lacivert Emaye Kızartma Tenceresi öne çıkan modeler arasında yer alır.

Kızartma domates sos ile yapıldığında daha lezzetli olur. Karaca’nın domates soslarını kızartma üstü domates sosu olarak kullanabilirsiniz. Tariflerinizde yakalamak istediğiniz taptaze domateslerin tadını bu soslardan alabilirsiniz. 

Acılı seçeneği de olan domates sosları arasından damak zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Sosları sadece kızartmalarda değil makarnalarda ve pilavlarda da kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz yemeklerin yanında sunacağınız bir dip sos olarak da tercih edebilirsiniz. 

Domates Soslu Kızartma Sunum Önerileri 

domates sosu 1

Domates soslu sebze kızartması yapılışı kadar sunumu da önemlidir. Karaca’da bulunan birbirinden çeşitli tasarımlara sahip servis sunum ürünleri ile yemeklerinizin sunumunu tamamlayabilirsiniz. Kızartma hem göz alıcı hem de lezzetli bir yemektir. Bu harika tarifin sunduğu görsel şöleni artırmak ve lezzet deneyimini unutulmaz kılmak için bazı sunum önerilerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kızartmanın rengarenk sebzeleriyle uyumlu, canlı ve renkli tabaklar kullanarak sunumu daha çekici hâle getirebilirsiniz. Masada seçtiğiniz tabaklar, masa örtüsü, peçete gibi unsurlar yemeğinizin görsel cazibesini artırabilir.

Kızartma için domates sosu karışımını yemeğin üzerine yaratıcı bir şekilde de dökebilirsiniz. Örneğin sosu ince çizgiler hâlinde ya da zikzak şeklinde dökerek tabağın estetik görünümünü dilediğiniz gibi tamamlayabilirsiniz. 

Yemeğinizin üzerini taze yeşilliklerle süslemek de hem lezzetini artırır hem de sunuma farklı bir dokunuş katar. Fesleğen yaprakları, roka ya da nane kullanarak tarife tazelik katabilirsiniz. Yanına limonata ve ayran gibi içecek seçenekleri ekleyebilirsiniz.