kremali mantarli makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Sofraların Vazgeçilmezi Kremalı Mantarlı Makarna 

kremali mantarli makarna1

Makarnanın yeri küçükten büyüğe herkeste farklıdır. En sevilen çeşitlerinden biri de kremalı mantarlı makarna diyebiliriz. Peki tadının güzelliğinin yanında kremalı mantarlı makarna yapılışı da bir o kadar kolay desek? Bu kremalı mantarlı makarna tarifi ile pratik bir şekilde sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. 

Tarif için Karaca’da bulunan mutfak grubu kategorisini ve wok tava ürün çeşitlerini inceleyebilir ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimler yaparak mutfak deneyiminizi daha pratik hâle getirebilirsiniz. Kremalı mantarlı makarna sosu nasıl hazırlanır gibi soruların cevapları ve püf noktalar için okumaya devam edin.

Kremalı Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Lezzetli mi lezzetli kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır incelemeye başlayalım. Öncelikle yapışmaz tava ve geniş bir tencereye sahip olduğunuzdan emin olun. Bu aşamada Karaca BioDimaond Antibakteriyel Powerful Wok Tava ve Mutfaksever Çelik Makarna ve Mantı Tenceresi kullanarak tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Kremalı mantarlı makarna malzemeleri için hazırlığınızı yaptıktan ve gerekli gereçleri tamamladıktan sonra tarifin yapımına başlayabilirsiniz. 

Mantarları suyunu çekene kadar kavurup baharatları, sarımsağı, fesleğeni ve kremayı ekleyin. Mantarlı krema sosu olurken makarnayı haşlayın. Haşlama suyundan pişen sosa bir miktar ekleme yaparak aromasını artırabilirsiniz. Haşlama işleminden sonra sosla birleştirip dilediğiniz şekilde servis edin. 

kremali mantarli makarna 1

Kremalı Mantarlı Makarna

İtalya’nın gastronomi dünyasına en güzel miraslarından biri makarna hepimizin favorilerinden. Tadı damağınızda kalacak pratik ve çok lezzetli bir ana yemek olan kremalı mantarlı makarna ile sofranıza nefis bir dokunuş yapın. Dokusu ve tadıyla damaklarınızı şenlendirecek kremalı mantarlı makarna yapımı Karaca Blog’da!
Hazırlama Süresi 1 saat
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 1 saat 30 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 786.24 kcal

Kremalı Mantarlı Makarna Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Kremalı Mantarlı Makarna Malzemeleri
  

  • 1 paket makarna
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram mantar
  • 2 su bardağı krema 2 paket
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 2 avuç fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz

Kremalı Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır
 

  • Mantarları yıkayıp doğrayıp tavada 1 yemek kaşığı tereyağında sularını salıp çekene kadar kavurun
  • Kavurduktan sonra kısık ateşe alıp tuz, karabiber, ince kıyılmış fesleğen, 2 diş ince ince doğranmış sarımsak ve kremayı ekleyin
  • 2 dakika kadar kremayı kaynatıp kesmeden pişirin daha sonra altını kapatın
  • Geniş bir tencereye 2 litre kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak kaynatın
  • Kaynayan suda makarnaları ortalama 10-12 dakika kadar haşlayın
  • Birbirine yapışmamaları için en başta biraz karıştırın
  • Haşlandıktan sonra süzün, pişmelerini durdurmak için üzerine 1 bardak soğuk su dökebilirsiniz
  • Tekrar tencerede kremalı mantarlı sosunuz ile birleştirin ve karıştırın
  • Nefis evde kremalı mantarlı makarna servise hazır! Afiyet Olsun!

Besin Değeri

Serving: 350gCalories: 786.24kcalCarbohydrates: 132.62gProtein: 25.18gFat: 17.2gCholesterol: 26.2mgSodium: 302.84mgPotassium: 473.06mgFiber: 0.12gVitamin A: 81.04IUVitamin C: 2.84mgCalcium: 128.38mgIron: 2.84mg
Etiket kremalı mantarlı makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Yapımı Püf Noktaları

Mantarlı kremalı makarna nasıl yapılır öğrendikten sonra sıra dikkat edebileceğiniz bazı püf noktalarında. Her ne kadar pratik bir öğün olarak gözükse de püf noktalarına bağlı kalarak özenle yapıldığında nefis ve parmak yedirten bir lezzet olabilir. Makarna pişirmenin en önemli püf noktası bol su içerisinde geniş bir tencerede haşlamaktır. Doğru bilinen yanlışlardan biri ise haşlama suyuna yağ eklemektir. Yapışma durumu yaşamak istemiyorsanız geniş bir tencerede kaynamış olan tuzlu suya atmalısınız. 

Sıcak su değil, oda sıcaklığında su ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynamadan makarnaları ilave etmeyin. Birkaç kez kontrollü olarak karıştırmak, yapışma riskini ortadan kaldıracaktır. Eğer hazır ürün kullanıyorsanız, paketin arkasında yazan süreler dâhilinde pişirmeye özen gösterin. 

Piştikten sonra tam olarak süzdüğünüzden emin olun. Makarnalarının yüzeyi sulu kalırsa ve tam süzülmemiş olursa hem sosu sulandırır hem de sos yüzeyi saramayıp tabağın tabanına akar. Bu yüzden süzme işlemi de en az diğer püf noktalar kadar önemlidir. Ek olarak haşlama suyuna yağ koymak yüzeyin yağlı kalmasına ve sosu çekmemesine sebep olacaktır.

Daha sulu soslar tercih ediyorsanız haşlama suyundan dilediğiniz miktarda kremalı sosa ilave edebilirsiniz. Kullanacağınız yan ürüne uyumlu olarak tavuk, sebze veya et suyunda haşlamayı tercih edebilirsiniz. 

Farklı tatlar denemekten hoşlanıyorsanız kremayı ısıtırken içerisine birkaç yaprak tarhun ya da defne ekleyebilirsiniz. Yemeklere çok yakışan fakat çok incelikli bir ürün olan kremayı kestirmeden kullanmak çok önemlidir. Isıtılan kremanın kesilmemesi için kontrollü olmak gerekir.

Bir diğer püf noktası ise makarnayı taze tercih etmenizdir. Taze makarna nedir? Evde yapılan, haşlama süresi daha kısa olan bir türdür ve sos emiciliği daha yüksektir. Mutfak robotunuzdan yardım alarak kolayca hamuru yoğurabilir, makarna silindiri sayesinde ise kremalı mantarlı makarna spagetti, tagliatelle, fettuccine ya da linguine olarak şekillendirebilirsiniz. Hazır ürün kullanıyorsanız da penne gibi fiziksel olarak şekli sosu hapsetmeye uygun olanları tercih edebilirsiniz. 

Son püf nokta ise mantarlar! Mantarları soymak ya da yıkamak alışkanlıklarınıza bağlı olarak tercihinize kalmıştır. Mantarlar süngerimsi yapılarından dolayı suyu çekerler ve bu yüzden yıkamak yerine soymak daha yaygın olarak seçilen bir yöntemdir. Mantarları temizledikten sonra karardığını gözlemleyebilirsiniz. Bunun olmaması için mantarları limonlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.

Kremalı Mantarlı Makarna Sunum Önerileri

Tarife yakışacak en güzel ürün kuşkusuz parmesandır! Hazırladığınız ve tabakladığınız tarifin üzerinde ince rendelenmiş parmesan hem lezzeti artırır hem de görsel olarak hoş görünür. Fırında kremalı mantarlı makarna için dilerseniz hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı bir kaba koyup üzerine parmesan rendeledikten sonra üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Bu aşamada sosu biraz daha sulu bırakıp piştikçe yoğunlaşmasından kaçınabilirsiniz.

Kremalı mantarlı makarna yanına ne gider? Güzel bir salata ile hazırladığınız tabak birbirine çok yakışacaktır. Servis ederken salata kâselerine porsiyonladığınız salataları makarna ile servis edebilirsiniz. Sofra servis ürünleri ile de mutfağınızda ve yemek masanızda dilediğiniz tarzı yakalayabilirsiniz.

Bunun yanında haşlanmış sebzeler de kullanıp sofrada çeşit sağlayabilirsiniz. Kremalı mantarlı makarna kalori açısından sizi düşündürüyorsa yanında hafif ürünler sunmak hem daha sağlıklı hem de daha tazeleyici olacaktır.

Sunum aşamasında tabanı derin bir tabak kullanmanız önerilir. Mantarlı kremalı makarna sos rengi ile kontrast oluşturması için tabak renginizi koyu tonlu tercih edebilirsiniz. Karaca’da bulunan yemek takımlarına göz atarak masanızda uyum yakalayabilirsiniz. 4 kişilik, 6 kişilik ve 12 kişilik yemek takımı seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. 

Tüm bunların yanında masanızda servis tahtaları kullanmanız şık ve hoş gözükebilir. Salata, peynir ya da haşlanmış sebzeleri bir arada sunabilirsiniz. Eğer spagetti gibi uzun bir tür tercih ettiyseniz servisinize kaşığı da mutlaka dâhil edin.