sufle 2

Pratik Airfryer Sufle Tarifi

Pratik Airfryer Sufle Tarifi ile Lezzetli Dakikalar

sufle 1

Tadı damağınızda kalacak sufle tarifi Airfryer ile artık çok kolay! Sufle Airfryer tarifi ile pratik bir tatlı yaparak, sofralarınıza renk katabilirsiniz. Bunun için aklınıza  Airfryer’da sufle nasıl yapılır şeklinde bir soru gelebilir. Doğru malzemeler ve Karaca Airfryer ile bu lezzetli tatlıyı dakikalar içinde hazır hâle getirebilirsiniz.

Tarifi kişi sayısına göre uyarlayarak tek kişilik sufle Airfryer ile hızlı ve pratik biçimde hazırlanabilir. Tatlı keyfini sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz Airfryer sufle 4 kişilik hazırlama kapasitesine de sahiptir.

Pek çok farklı tarif ile pratik atıştırmalıklar hazırlamanız için tasarlanan Karaca fritöz modelleri ve elektrikli pişirme aletleri ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yüksek performanslı modeller sayesinde yemek ve tatlılar tam kıvamında pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Karaca’nın özenli sofralarınız için tasarladığı zarif kek servis modelleri ile yaptığınız tatlı atıştırmalıkları göz alıcı bir şekilde sunabilirsiniz. Mutfak grubunda yer alan ve her zevke hitap eden bu ürünler ile hazırladığınız tarifleri ön plana çıkarabilirsiniz. Sofralarınıza estetik bir dokunuş katmanıza yardımcı olan Karaca ürünlerini inceleyerek farklı modeller arasından size uygun olanı seçebilirsiniz.

sufle 2

Airfryer Sufle Tarifi

Pek çok kişinin severek tükettiği sufle Airfryer ile kolaylıkla yapılan bir tarife dönüşür. Yapım ve pişirme aşaması dâhil yaklaşık 25 dk içerisinde tadıma hazır olan sufle için tarif adımlarından yardım alabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 396 kcal

Airfryer Sufle Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Sufle Tarifi Malzemeleri
  

  • 120 gr bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 tutam tuz
  • 4 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı süt

Üzeri İçin:

  • 1 paket krema
  • pudra şekeri

Airfryer Sufle Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Airfryer sufle yapımı için tarifte bulunan malzemeleri önceden temin edin
  • Tatlı yapımına bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritmekle başlayın
  • Ardından 4 yumurtanın beyazını ve sarısını birbirinden ayırın
  • Bir kâseye sırasıyla yumurta sarılarını, pudra şekerinin yarısını ve tuzu ekleyip beyaz renk alana kadar iyice çırpın
  • Ayırdığınız yumurta beyazlarını ise başka bir kâsede bir tutam tuz ile düşük hızda çırparak tarife devam edin
  • Çırpılan yumurta beyazı kabardığında ise pudra şekerinin diğer yarısını da ekleyerek işleme devam edin
  • Malzemelerin iyice birleştiğinden emin olduğunuzda ise çırpıcıyı yavaşlatın ve sonrasında durdurun
  • Benmari usulü hazırladığınız çikolata ve tereyağı eridiğinde 4 çorba kaşığı unu, süzgeç yardımıyla kâsenin içine eleyin ve ardından üzerine 8 çorba kaşığı sütü ilave edin
  • Kıvamın oluştuğu muhallebiyi soğuması için bir süre bekletin
  • Sonrasında ısıya dayanıklı kapları tereyağı ile her yerine eşit olacak şekilde yağlayın ve toz şeker ekleyin
  • Ardından yumurtalı karışımı ve soğuyan çikolatayı ekleyip tüm malzemelerin karştığından emin olana kadar karıştırın
  • Harcı eşit olarak pay ettiğiniz kapları Airfryer haznesine yerleştirin. 200 dereceye ayarladığınız Airfryerı önceden ısıtmaya gerek kalmadan hazneyi yerine yerleştirdikten sonra başlatın
  • Hazır olduktan sonra tabağa alıp krema ve pudra şekeri ile servis edin

Video

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 396kcalCarbohydrates: 42.09gProtein: 7.97gFat: 20.58gCholesterol: 176.49mgSodium: 58.19mgPotassium: 158.08mgFiber: 3.93gSugar: 35gVitamin A: 183.79IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 38.18mgIron: 1.8mg
Etiket sufle

Airfryer Sufle Nasıl Yapılır? 

Çoğu kişinin merak ettiği Airfryer sufle nasıl yapılır sorusunun cevabı tam kıvamında ve lezzetli tatlılar yapmak için bazı detayları içerir. Zamandan tasarruf etmeniz için tasarlanan Karaca elektrikli pişirme aletleriiçerisinde yer alan Airfryer fritöz modelleri ile Airfryer’da sufle yapımı oldukça basittir. 
Bununla birlikte 4 porsiyonluk olan malzemeleri yarı ölçüde tercihe ederek Airfryer sufle tarifi 2 kişilik olacak şekildeservise uygun hazırlayabilirsiniz.
Airfryer sufle kaç dakikada pişer sorusunun yanıtı 10 dk şeklindedir. Hazır olan tatlılarınızı hazneden çıkardıktan sonra yanında krema ve üzerine serptiğiniz pudra şekeri ile sunabilirsiniz. Bu aşamada kahvaltı ve pasta takımları kullanarak sunumu daha hoş kılabilirsiniz.

Airfryer’da Sufle Yapmanın Püf Noktaları

Kolay sufle tarifi Airfryer teknolojisi sayesinde lezzetli ve pratik bir hâl alır. Yemesi kadar hazırlaması da bir o kadar keyifli olan Airfryer ile sufle tarifinin püf noktaları için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Mutfakta işinizi kolaylaştıran Karaca Air Pro Cook Köz XL gibi ürünler ile kızartma, sulu yemek ve tatlılar hazırlayabilirsiniz. Airfryer sufle tek kişilik veya 4 porsiyonluk tarifleri hazırlamanızı mümkün kılar. Bununla birlikte hazırlamak istediğiniz pozisyona uygun malzeme miktarını ayarlamanız, tatlının tam kıvamda olması için önemlidir. 

Bir diğer önemli püf nokta ise sufle ne kadar sürede pişer sorusunun cevabını bilmenizdir. Sufle harcını 200 derecede 10 dk pişirmeniz yeterlidir. Pişme sırasında hazneyi açmamanız sıcaklığın korunması ve tatlının çökmemesi için gerekli adımlardan biridir.

Sırasıyla uyguladığınız tarif adımları ve kullandığınız Karaca Airfryer ile benzersiz sufle tadını yakalayabilirsiniz. Hazırladığınız tatlıları Karaca servis sunum ürünleri eşliğinde sunabilirsiniz. Farklı tasarımlardan oluşan katlı servis modellerini kullanarak çok sayıda tatlıyı bir arada sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Kahvenizi tatlıyla birlikte tüketmek için tarif pişerken veya pişmeye yakın kahve makineleri ile hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Farklı hazne boyutlarıyla dilediğiniz sayıdaki kahveyi, sohbetinize ara vermeden pratik bir şekilde yapabilirsiniz. 

Airfryer Sufle Sunum Önerileri

Airfryer sufle Karaca fritözleri ile artık daha kolay! Tadı damağınızda kalan lezzetli tatları hızlıca hazırlamanıza yardımcı Airfryer modelleri, dilediğiniz tarifi yapabilmeniz için teknolojik özelliklerle donatılır. Karaca sofra grubu seçenekleri ise sunumlarınızın daha şık ve özenli olması için tasarlanır. Birbiri ile uyumlu tarzda ürünler seçerek bütünlük sağlayabilir ve görsel uyum yakalayabilirsiniz.

Tatlı ihtiyacınızı Karaca Airfryer sufle tarifiyle her an karşılayabilirsiniz. Tadı damakta kalan sufleler için tarifte bulunan püf noktalarının yanında sunumunuzun nasıl olduğu da önemlidir. 

4 porsiyon olarak verilen Airfryer sufle 2 kişilik olarakta düzenlenebilir. Bununla birlikte farklı şekillerde sunabileceğiniz bu tatlı için 1 adet sufle kaç kalori diye soracak olursanız, ortalama 396 kcal şeklinde bir cevap verilebilir. 

Mutfakların olmazsa olmazı filtre kahve makinesi ile farklı damak zevklerine uygun içecekler hazırlayabilirsiniz. Şık ve işlevsel Karaca kahve makineleri sayesinde Airfryer’da sufle tarifi ile hazırladığınız tatlı sunumlarını, filtre kahve, türk kahvesi, latte, espresso ve americano gibi farklı kahve çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Piştikten sonra krema ve pudra şekeri ile servis edilen sufleyi, özellikle yaz ayları için yanına ilave edebileceğiniz çeşitli meyve ve dondurma aromalarıyla tatlandırabilirsiniz. Üzerine serptiğiniz pudra şekerinden sonra birkaç adet nane yaprağı koyabilirsiniz.
Tatlınızı ikram ederken kek ve pasta takımları ile tarzınızı yansıtabilirsiniz. Hazırladığınız tatlıya eşlik eden içecekleri ise kahve fincan takımı modelleri arasından beğendiğiniz ürünler ile yapabilirsiniz.