runner sik masa

En Özel Sofralarınıza Runner Şıklığı

Runner, uzun ve dar formda bir masa örtüsü modelidir. Masa örtüsü üzerine serilerek kullanılan runnerlar hem görsel hem de işlevsel açıdan sofralarda yerini alır. Runnerların üzerine genellikle çorba kasesi, sürahi ve çatal gibi yemek gereçleri konulur. Bu tür örtüleri masa örtüsü kullanmadan yalnızca kişi sayısına uygun Amerikan servislerle birlikte de kullanabilirsiniz.

Runner modelleri, sade renklerin yanı sıra farklı desenler içeren geniş bir model yelpazesine de sahiptir. Örtüyü dilerseniz masanın ortasına ve uzun kısmına paralel bir şekilde yerleştirebilir, dilerseniz de masanın uzunlamasına gelen bölgesinin köşe kısımlarına koyabilirsiniz. Renklerin yanı sıra runnerlarda zengin kumaş seçenekleri ile de karşılaşmak mümkündür.

Keten runner gibi zarif tasarımlar ile zahmetsiz bir şıklık yakalayabilir, sofranıza hoş bir dokunuş kazandırabilirsiniz. Sofra düzenine şık bir görünüm mü kazandırmak istiyorsunuz? O zaman masa örtüsü runner tam size göre! Sizler için hazırladığımız runner örtü ve bu örtülere dair bilgiler içeren yazımıza göz atabilirsiniz. 

Runner Ölçüleri Nasıl Seçilmeli

Beğendiğiniz renk ya da desenleri içermesinin yanı sıra, seçimlerinizde runner boyutlarına da dikkat etmeniz gerekir. Standart runner ölçüleri 2, 4, 6 ve 12 kişilik masaların boyutlarına göre belirlenir. Yemek masasının ölçülerini belirledikten sonra, sizin ve sofranız için en uygun runner modelini bulmak ise çok kolaydır. Ayrıca masanın kenarlarından sarkan runnerlar, diz hizasına kadar uzadığı takdirde sofradaki davetlilerin konforunu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durumdan kaçınmak için runner ölçüsü seçiminde titiz davranmakta fayda vardır. 

Masa üzerinde dikine bir şekilde yer alan runner ölçüleri masanın genişlik oranının 3’te 1’i olmalıdır. Çok ince ya da çok kalın runnerlar sofranın estetik bir görünüme kavuşmasını önleyebilir. Masanın enine paralel gelen runnerlar ise birbirlerine eşit uzaklıkta olmalıdır. Böylelikle hem ortantılı hem de şık bir sofra düzeni yaratmak için ilk adımı atabilirsiniz. 

Runner seti, içeriğinde aynı kumaş, renk ve desende farklı adetlerde runner, supla ya da Amerikan servis barındırır. Runnerları set halinde kullanarak bu eşsiz uyumu sofranıza yansıtabilir, özel günlerde sevdiklerinizi şık bir şekilde ağırlayabilirsiniz.  Runner takımı modellerinin 2’li, 4’lü, 6’lı ya da 12’li farklı adet içerikleri bulunur.

Runner Seçerken Yemek Takımınızı Göz Önünde Bulundurun!

Masa runnerları zevkinize uygun olmanın yanı sıra yemek takımıyla da benzer öğeler barındırmalıdır. Örneğin motifli porselen takımlarının zarafetini ön plana çıkarmak için dantel runner modellerini tercih edebilirsiniz. Siyah runner modellerine detay içermeyen sade yemek takımları ile kontrast bir görünüm oluşturmak amacıyla sofranızda yer verebilirsiniz. Minimal bir sofra düzeni için sade keten bir runner ve zarif bir vazo yeterlidir.  

Runner Modeline Göre Peçete Seçmeyi İhmal Etmeyin

Peçete, sofra düzeninin olmazsa olmaz öğelerinden biridir. Peçete seçimini sahip olduğunuz runnerın renk ya da desenlerini belirleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu konuda uyumlu olan renkler hakkında araştırma yaparak sofra düzeni için şık bir kombin yapabilirsiniz. Zarafeti sürdürmek için, desenli bir masa runnera karşılık olarak sade bir peçete tercih edebilirsiniz. Sade sofra düzenlerinde ise sofraya hareket kazandıracak desenli ya da kontrast renkler içeren peçetelere yer verebilirsiniz.