airfry biber kizartma

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi

Karaca Airfryer sayesinde çok kısa zamanda lezzetli ve oldukça hafif yemekler yapabilirsiniz. Airfryer yardımıyla yemek yapmak artık çok kolay ve pratik. 

Karaca Airfryer ile lezzetli yemekler yaparken sonrasında nasıl temizleyeceğinizi düşünmezene kesinlikle gerek yok. En yağlı yemekleri bile rahatlıkla yapabilir daha sonrasında basitçe temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Yağ ölçüsü kullanarak daha az yağ ile muhteşem yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Karaca Airfryer mutfaktaki en yakın dostunuzdur. Airfryer ile harika sonuçlara ulaşmanız oldukça kolaydır ve çok kısa zamanınızı alır. 

Gün içindeki zamanı tamamen size bırakır ve yemek yapmak için mutfakta saatler geçirmenize gerek kalmaz. Bu sayede hem zamandan hem de cüzdanınızdan tasarruf edebilirsiniz. 

Karaca Airfryer ile mutfağınızda vakit geçirmek artık çok daha eğlenceli ve keyifli bir hal alır. Airfryer sayesinde iş yükünüz oldukça azalır. Domatesli biber kızartması tarifini de öğrenerek muhteşem bir deneyim elde edebilirsiniz.

airfry biber kizarma 1 1024x576 1

Airfryer biber kızartması tarifini hazırlamak artık çok daha kolay ve eğlenceli. Sofraların vazgeçilmezi olan patlıcan biber kızartması tarifini de öğrenerek Karaca Airfryer yardımıyla en hızlı ve en lezzetli şekilde yapabilirsiniz. 

Karaca Airfryer’ın sahip olduğu gelişmiş ve yenilikçi özellikler sayesinde biber kızartmalarını çok lezzetli bir şekilde sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Ayrıca biber kızartmasını yaparken etrafa yağ sıçraması gibi sorunlarla kesinlikle karşılaşmazsınız ve kolay bir temizlik işlemi sağlayabilirsiniz. 

Karaca Airfrey yardımıyla saatlerce yemek pişirmekten kurtulabilir ve biber kızartmalarını hazır hale getirebilirsiniz. Karaca Airfryer’ın geniş haznesi sayesinde ailenize yetecek kadar biberi aynı anda kızartabilir ve servise hazır hale getirebilirsiniz.

Airfryer biberleri kızartırken siz de başka işleriniz ile zaman geçirebilirsiniz. Ocakta biber kızarttığınız zamana göre çok daha az zaman harcarsınız. Bu sayede zamandan olduğu kadar enerjiden de tasarruf sağlarsınız.

Karaca Airfryer sayesinde biberleri istediğiniz kıvama ve damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. 360 derece olan hava sirkülasyonu sayesinde hazırladığınız biber kızartması tamamen eşit oranda ve ideal bir şekilde pişer. İşte, tadından asla vazgeçemeyeceğiniz biber kızartmasının tarifi.

Airfryer ile Biber Kızartması Nasıl Yapılır?

Biberin sağlığınız için faydaları saymakla bitmez. A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan biberler tam bir antioksidan kaynağıdır. Biberler, vücudun direncini artırır ve olası bir soğuk algınlığında iyileştirici özelliğe sahiptir. 

Kan dolaşımını arttırır iken aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Bu muhteşem özellikleri sayesinde biberlerinizi dilediğiniz gibi hazır hale getirebilir ve istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Karaca Airfryer’ da biber kızartma tarifini öğrendikten sonra vazgeçemeyeceğiniz bir lezzete ulaşacaksınız. Airfryer sayesinde muhteşem kıvamda biberler kızartabilirsiniz. Hem de bu işlemi yaparken çok fazla yağ kullanmanıza gerek yok.

Karaca Airfryer ile biber kızartmasını isterseniz yağsız bir şekilde de yapabilirsiniz. Şimdi size Karaca Airfryer ile biber kızartması nasıl yapılırın cevabını vereceğiz.

air fry biber kizartma

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi

Karaca Airfryer sayesinde çok kısa zamanda ve mutfağınızı kirletmeden biberlerinizi kızartabilirsiniz. Bu işlemi yaparken zamandan tasarruf edebilirsiniz ve mutfakta uzun süreler geçirmenize gerek kalmaz. Airfryer sayesinde tam kıvamında ve isterseniz hafif yanık biberlerinizi sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Kategori Ana Yemeğin Yanına
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 2

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi Malzemeleri
  

  • 8 adet biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle biberlerinizi saf su ile güzel bir şekilde temizleyin.
  • Eğer biber kızartmasında yağ kullanmak isterseniz en fazla 1 yemek kaşığı olacak şekilde yağı biberlerinizin üstünde gezdirin.
  • Biber kızartmasında bulunması istediğiniz kadar tuzu biberlerin üstüne dökün.
  • Karaca Airfryer’ ın sepetine biberlerinizi yerleştirin ve her biberin etrafında boşluk olacak şekilde yerleştirdiğinize emin olun.
  • Karaca Airfryer’ ın fişini takın ve çalıştırın.
  • Airfryer’ ı biber kızartmanız için gerekli olan ayara getirdikten sonra çalıştırın.
  • 15 dakika sonra biberiniz hazır.
Etiket Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi, kolay airfryer tarifleri

Airfryer ile Biber Kızartması Tarifi Püf Noktaları

Karaca Airfryer’da biberinizi kızartmadan önce dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır. Lezzetli bir biber kızartması için biberlerinizin kesinlikle çok taze ve deymi yerindeyse kıtır kıtır olması gerekir. 

Bu sayede biberlerinizin daha güzel kızarır ve kesinlikle daha lezzetli olur. Zira ömrü neredeyse bitmiş ve pörsümüş biberleri kullanırsanız istediğiniz lezzete ulaşmanız neredeyse imkansız olacaktır. 

Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise bibelerinizi çok güzel yıkamanız ve temizlemenizdir. Karaca Airfryer’ da biber kızartmadan önce kesinlikle biberlerinizin saf su ile yıkanmış olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Biberleri yıkadıktan sonra kurutmanız çok daha iyi kızarmasını sağlar. Biberlerin saplarını kesmeniz hem yemeniz açısından hem de görüntü açısından önem verilmesi gereken bir noktadır. 

Biberleri isterseniz tüm şekilde isterseniz iki parmak büyüklüğünde doğrayarak kızartma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca biberlerinizi kızartmadan önce içinde bulunan tohumları temizlemeniz gerekir. Bu sayede hem lezzeti hem de biber kızartmasının görüntüsü daha güzel olur.

Biberlerinizi saf su ile güzelce yıkamanız gerekir. Yıkadıktan sonra kurutma işlemini güzel yapmanız püf noktalardan biridir. Biberlerinizi kağıt bir havlu ya da mutfak havlusu ile güzel bir şekilde kurutmadan Karaca Airfryer’ ın sepetine yerleştirmemeniz gerekir.

airfry biber kizarma

Biber Kızartması Yemeği Nasıl Servis Edilir?

Hem lezzetli hem de bir o kadar besleyici özelliğe sahip olan biberlerinizi Karaca Airfryer ile kızarttınız ve servise hazır hale getireceksiniz. Muhteşem tadı ve zengin içeriği sayesinde sofraların vazgeçilmezi olan biberler farklı şekillerde sofranıza yerini alabilir. Biber kızartmalarını farklı şekillerde ve farklı besinler ile kombin edebilir bu şekilde sofranıza koyabilirsiniz.

En çok bilinen servis şekli, biber kızartmasını yoğurt ile birlikte servis etmektir. Karaca Airfryer yardımıyla kızarttığınız biberlerinizin üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. 

Hatta sarımsaklı yoğurdun üstüne güzel bir şekilde hazırlanmış domates sosu ile biber kızartmasını taçlandırabilirsiniz. Fakat yoğurt ve domates sosunu hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır.

Özellikle kullandığınız domatesin tazeliğinden ve kalitesinden emin olmanız gerekir. Karaca Airfryer da biberiniz kızarırken siz de tavada ince ince doğranmış domateslerinizi pişirebilirsiniz. 

Domatesleri kabuğu alınmış bir halde pişirmeniz oldukça önemlidir. Biber kızartmasının üstüne dökeceğiniz domatesleri zeytinyağı ve damak tadınıza uygun baharatlar ile pişirin ve daha sonra biber kızartmasının üstünde gezdirerek servise hazır hale getirin.

Biber Kızartması Yemeğinin Yanında Ne Yenir?

Karaca Airfryer yardımıyla hazırladığınız biber kızartmasının yanında yenebilecek çok lezzetli ve kolay hazırlanabilir yemekler vardır. Biber kızartması yaz aylarının vazgeçilmezi ve olmazsa olmazıdır. Sofraların en favori yemeklerinin başında gelir. Biber kızartmasının yanında çok yakışacağını düşündüğümüz muhteşem lezzetleri size sunuyoruz.

Toplum olarak yemeklerden önce çorba içme alışkanlığı oldukça fazladır. Bu sebeple biber kızartmasından önce de mercimek çorbası içerek hafif ve sıcacık bir başlangıç yapabilirsiniz. Kırmızı köz biber kızartması tarifi ile sofranızda muhteşem bir kombin oluşturabilirsiniz.

Ev yapımı yoğurtlu biber kızartması tarifini isterseniz sarımsak ile yoğurdu karıştırarak servis edebilirsiniz. Köfte ve patates biber kızartmasının yanına en çok yakışan ikilidir ve her zaman mükemmel uyum sağlarlar. 

Karaca Airfryer da kızarttığınız biberleriniz ile birlikte kabak tarator servis edebilirsiniz. Sade pirinç pilavı biber kızartmasının yanına son derece yakışan bir yemektir.