airfrey kestane tarifi 1

Airfryer Kestane Tarifi

Kış mevsimi geldiğinde herkes özlediği kış lezzetlerinin tadına varmak istiyor. Kestane de şüphesiz en klasik ve en çok sevilen kış lezzetleri arasında. Kestane kışın samimi ve sıcak ruhunu yansıtan bir yiyecek. 

Kış mevsiminde sokaklarda kestane kebap şeklinde bolca satılan bu lezzetli yiyeceği evde aynı sokaktaki lezzetiyle pişirmek isteyebilirsiniz. Siz de ne yaparsam yapayım sokaktaki lezzetiyle kestane pişiremiyorum diyenlerdenseniz bu tarifi denemelisiniz.

Kestane oldukça lezzetli olsa da pişme süresi uzun olduğu için kestane kebap pişirmeniz klasik yöntemlerle zannettiğiniz kadar kolay olmayabilir. Ancak Karaca Airfryer sayesinde evde kestane tarifi yapmanız mümkün! Besin değeri yüksek olan kestaneyi en iyi şekilde pişirmek istiyorsanız Airfryer tercih edebilirsiniz.

Airfryerın üstün pişirme teknolojisi tıpkı sokakta satılanların lezzetindeki bir kestane kebabı evinize taşımanıza olanak sağlıyor. Besin değeri de oldukça yüksek olan bu yiyecek kış mevsiminin en vazgeçilmez atıştırmalıklarından. Sıcak aile toplanmalarında da oldukça güzel bir ikram olabilir.

Kestane hem tuzlu hem de tatlı lezzetlerle uyum sağlayabildiği için Airfryer ile pişirdiğiniz kestaneleri çeşitli yiyecek tariflerinizde de kullanabilirsiniz. Airfryer ile pamuk gibi pişen kestanelerle dilerseniz kestaneli bir iç pilav, dilerseniz kestaneli bir pasta, dilerseniz ana yemeğiniz yanına lezzetli bir püre, dilerseniz de besin değeri yüksek bir kış çorbası yaparsınız…

Kestaneyi klasik kebap şeklinde tüketenlerdenseniz Airfryer kestane kebap tarifini evinizde deneyebilirsiniz. Airfryer sayesinde artık her evde sokakta satılan lezzetine eş değer lezzette bir kestane kebap pişmesi mümkün. 

Kestane hem film izlerken hem oyun gecelerinde hem de kış mevsimindeki sıcak ve samimi ev toplanmalarınızda tüketilmesi keyifli olan, oldukça lezzetli bir yiyecektir.

Besin değeri ve içerdiği vitaminler ile çocuklar tarafından da tüketilmesi gereken bu lezzeti Airfryer ile dakikalar içerisinde sağlıklı bir şekilde pişirirsiniz. Airfryer sayesinde kestane kebap hazırlarken ocak karşısında dakikalar geçirmenize ya da fırınınızı saatlerce çalıştırmanıza gerek kalmaz.

İşte genç yaşlı herkes için sıcacık bir kış atıştırmalığı: Airfryer ile kestane pişirme tarifi

kestane nasil yapilir

Airfryer ile Kestane Tarifi

Kestanenin kendine has lezzeti için kışı dört gözle bekleyenler bu tarife bayılacak. Herkesin sevebileceği, sokakta satılanlarla eş değer lezzette, sağlıklı ve yumuşacık bir kestane kebap yapmanız Airfryer ile mümkün! 

Üstelik Airfryer fırından çok daha az enerji tüketimi yaptığı için kestanelerinizi hem daha hızlı hem de daha tasarruflu bir şekilde pişirme şansınız da bulunuyor. İhtiyacınız olan tek şey biraz taze kestane bir Karaca Airfryer ve yalnızca birkaç dakika.

Besin değeri yüksek kestane kebabın pamuk gibi lezzetli bir şekilde pişmesini sağlayan tarif sizlerle…

Airfryer ile Kestane Nasıl Yapılır?

Pek çok şeyi pratik bir şekilde hazırlamanızı sağlayan Airfryer ile tıpkı sokaktaki lezzetine eş değer lezzette kestane kebabı evde kolaylıkla hazırlamanız da mümkün. Dakikalar içerisinde yumuşacık kestanelere Airfryerınız sayesinde ulaşırsınız.

Airfryer ile pratik bir şekilde pişen kestanelerinizi çeşitli tatlı ve pastalarınızda kullanabilirsiniz. Dilerseniz pişmiş kestaneler ile lezzetli iç pilavlar hazırlayabilirsiniz. Klasik tariflerden olan kestane şekerini de Airfryer ile yumuşacık pişen kestanelerle hazırlamanız mümkün

.

kestane tarifi

Airfryer Kestane Tarifi

Hem çocuklar hem de yetişkinler için sağlıklı bir kış atıştırmalığı olan kestane kebabın besin değerleri de oldukça yüksek. İşte hem tek başına tüketebileceğiniz hem de pek çok tarifinizin içerisinde tercih edebileceğiniz kestanenin en güzel şekilde pişmesi için izlemeniz gereken birkaç basit adım:
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 5
Kalori 131 kcal

Airfryer Kestane Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Kestane Tarifi Malzemeleri
  

  • yarım kg kestane

Airfryer Kestane Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak Airfryerınızı 210 dereceye ısıtın.
  • Kestanelerinizin üzerine bir bıçak yardımıyla ince bir çizik atın.
  • Çizikleri atarken kestaneleri çizmediğinizden emin olun, derin çizikler olmasın.
  • Çizik attığınız kestaneleri sıcak bir su içerisinde 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Sıcak su içerisinde bekleyen kestaneler yumuşayacağı için daha çabuk pişer ve kabuğundan daha kolay ayrılır.
  • Kestanelerinizi sıcak suyun içerisinden alın. İyice kuruladığınıza emin olduktan sonra Airfryer haznesine yerleştirebilirsiniz.
  • 20-25 dakika kontrollü bir şekilde pişirdiğiniz kestane kebaplarınızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 131kcalCarbohydrates: 28gProtein: 2gSaturated Fat: 0.3gSodium: 27mgPotassium: 715mgVitamin C: 26.7mgCalcium: 46mgIron: 1.7mg
Etiket Airfryer, Kestane Tarifi

Airfryer ile Kestane Tarifi Püf Noktaları

En lezzetli şekilde kestane yapmanız için kestanelerinizi iyi bir şekilde pişirmeniz önemli. Az pişmiş kestaneler sert olur ve lezzetlerini tam olarak ortaya çıkarmazlar. Üstelik sert bir şekilde pişen kestaneleri çocuklar da tüketmeyebilir.

Airfryer sayesinde bu sıcacık kış yiyeceğinin tadını doyasıya çıkarırsınız. Airfryer ile pratik bir şekilde hazırlanan kestane kebaplar evinizin vazgeçilmez kış lezzeti oluyor!

Yumuşacık pişmiş, lezzetli bir kestane kebap yapabilmek için kestanelerinizi önceden sıcak su içerisinde 10-15 dakika kadar bekletin. Sıcak su içerisinde bekleyen kestanelerinizin kabuğu daha kolay soyulur ve daha kolay pişerler. Kestanelerinizi Airfryer haznesine koymadan enine bir şekilde çizmeniz de kabuğundan kolay ayrılmasını sağlar.

Kestaneleriniz üzerine çizik atarken kestanenizi çizmediğinizden emin olun. Eğer kestanenizin kabuğu yerine etini çizerseniz kestaneler pişme esnasında dağılabilir. Dağılan kestaneleriniz de ya yanar ya da iyi pişmezler. 

Evde en iyi şekilde kestane kebap yapmak için sıcak su ve enine çizik atma işlemlerini atlamadığınızdan ve doğru bir şekilde uyguladığınızdan emin olmanız gerekir.

Gerekli adımları uygulayarak hazırladığınız kestaneleriniz Airfryerda oldukça yumuşak bir şekilde dakikalar içerisinde pişer. Kestaneleri dilerseniz kestane kebap olarak lezzetli bir atıştırmalık şeklinde tüketebilirsiniz. Besin değeri yüksek olan bu atıştırmalık sizleri uzun süre tok da tutar.

Yumuşacık pişen kestanelerinizi tek başına tüketebileceğiniz gibi tariflerinizi lezzetlendirmek için tarifleriniz içerisinde de kullanabilirsiniz. Kestaneli iç pilav, kış günlerinin özellikle de yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Pişmiş kestanenin kendine özgü lezzetinin öne çıkarıldığı pek çok kış tarifi var.

Kestaneli yaş pastalar da herkesin severek tükettiği lezzetler arasında. Kışın sıcaklığını taşıyan bu lezzeti Airfryerda yumuşacık pişmiş kestanelerle hazırlarsınız. Özellikle tariflerde tercih edilen kestanelerin yeterince pişmesi önemli bir detay. Airfryer ile kestaneleriniz dakikalar içerisinde yeteri kadar pişer.

Karaca Airfryer sayesinde sokakta pişmiş kestane kebap lezzetine evinizde doymanız mümkün. Evde pişen sağlıklı Airfryer kestane kebap tarifi hem çocuklarınızın hem sizin için vazgeçilmez bir kış atıştırmalığı olacak!