airfryertavuk1

Airfryer’da Lokum Gibi Antrikot Tavuk Göğsü Tarifi

Mutfakta farklı bir soluk arayışında olanlar için antrikot tavuk göğsü tarifi, hem kolaylığı hem de lezzetiyle öne çıkan bir alternatif sunuyor. Bu tarifte yer alan tavuk göğsü, özel bir sos ve çeşitli baharatlar ile buluşarak maksimum lezzeti elde etmenizi sağlıyor. Airfryerda kısa süre içinde pişirilerek servise hazır hale getirilebiliyor. Ani misafirlere sunulabilecek hem lezzetli hem de pratik bir yemek olarak öne çıkıyor.

Tavuk göğsünün sulu ve yumuşak iç yapısı, birbirinden lezzetli soslar ve baharatların aroması buluşarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Antrikot tavuk göğsü tarifi, hızlı, pratik ve sağlıklı bir yemek alternatifi arayanların favorisi. Hem şık görünümlü hem de kısa süre içinde hazırlanabilen bir tarif arayışı içindeyseniz airfryerda tavuk göğsü tarifi tam da size göre! Tavuk göğsü nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir ve hangi malzemeler kullanılır sorularının yanıtına tarifimizin detaylarından ulaşabilirsiniz!

airfryertavuk2

Airfryer Antrikot Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Mutfakta zaman geçirmeyen ancak kısa süre içinde lezzetli tarifleri sevenlerdeniz doğru yerdesiniz! Hem kolay hem de pratik bir yemek olan airfryer soslu tavuk göğsü kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz eşsiz bir lezzet. Birbirinden farklı sos, baharat ve yağlar ile marine edilebilen tavuk göğsü, yanında tercih edilebilecek eşlikçiler ile birlikte doyurucu bir öğün hazırlamanızı sağlıyor.
Bu tarif her ne kadar pratik bir şekilde hazırlanabiliyor olsa da sofrada uzun saatler uğraşarak yapılmış gibi bir görünüm sağlıyor. Bu sayede davet sofralarındaki yerini almaya da hak kazanıyor. Sizler de basit ama tadına doyum olmayan bir yemek yapmak istiyorsanız hazırlamış olduğumuz airfryer tavuk göğsü tarifinden yararlanabilirsiniz. Tarifin detaylarından airfryer tavuk göğsü nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir ve daha fazlası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Airfryer tavuk göğsü kalori detayları ve malzemelerini öğrenerek tarife başlayabilirsiniz!

airfryertavuk4

Lezzetine Doyum Olmayan Antrikot Tavuk Göğsü Tarifi!

Yemeğin lezzetine lezzet katan, olmazsa olmaz sosu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz sosu tavuk göğsü ile birleştirdikten sonra bir süre marine edin. Ardından fritözü ayarlayın ve tavuklarınızı bir güzel pişirin. Pişirme işlemi sona erdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz…
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 115 kcal

Lezzetine Doyum Olmayan Antrikot Tavuk Göğsü Tarifi! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzetine Doyum Olmayan Antrikot Tavuk Göğsü Tarifi! Malzemeleri
  

  • 3 yk zeytinyağı
  • 1 sb süt
  • 1 tk kekik
  • 1/2 tk pul biber
  • 1 tk salça
  • 1/2 çk karabiber
  • 2 adet tavuk göğsü (ya da kemiksiz but eti)
  • 2 yk sıvı yağ (kızartmak için)

Lezzetine Doyum Olmayan Antrikot Tavuk Göğsü Tarifi! Nasıl Yapılır
 

  • Leziz bir tavuk elde etmek için derin bir kasenin içinde yağ, salça ve karabiberi karıştırın.
  • Hazırladığınız karışıma süt ve kekik ilave ederek her bir malzemenin homojen bir hal almasını sağlayın.
  • Karışımın içine eklediğiniz tavuğu sosa bulayın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  • Fritözü 180 dereceye ayarlayın.
  • Süresini 10 dakika yaptıktan sonra tavuğu airfryer haznesine alın.
  • Belirtilen sürede 1-2 kez arkalı önlü çevirerek pişirin.
  • Airfryerin diğer haznesinde tavuğun yanına uyum sağlayacak bir eşlikçi daha pişirin.
  • Her iki yemeği de servise hazır hale getirerek lezzet şöleninin tadını çıkarın!

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 115kcalProtein: 26.8gFat: 0.7gCholesterol: 104mgSodium: 52mgPotassium: 391mgVitamin A: 32IUCalcium: 5mgIron: 0.45mg
Etiket Airfryer Antrikot Tavuk Göğüs Tarifi

Airfryer ile Antrikot Tavuk Göğsü Yapımı Püf Noktaları

Airfryer ile antrikot tavuk göğsü hazırlarken, mükemmel sonuçlar elde etmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu püf noktalar tavuğun içinin sulu sulu kalmasını sağlarken dışının nefis bir şekilde kızarmasını sağlıyor. Dikkat etmeniz gereken detaylar ise şu şekilde sıralanıyor:

Tavukları Eşit Parçalara Bölmek ve Derece Ayarı

Tavuk göğsünü airfryer kullanarak pişirmek için öncelikle dilimlenmiş tavuk göğsünü eşit bir şekilde yerleştirmek gerekiyor. Airfryer tavuk göğsü pişirmek için genellikle 180-200°C sıcaklık ve 15-20 dakika ayarı yapmak yeterli oluyor. Airfryer tavuk göğsü kaç dakikada pişer sorusunun yanıtı bu şekilde verilse de derece ayarının tavuk dilimlerinin kalınlığına bağlı olarak yapılması gerekiyor.

Sos Hazırlamak

Tavuk göğsü kızartması airfryer ile hazırlarken tavuk dilimlerini hafif bir yağ tabakası ile kaplamak, çıtır bir dış kabuk elde etmek için önem taşıyor. Bu işlem, tavuk göğsünün iç yapısının korunmasını sağlıyor. 

Düzenli Olarak Çevirmek

Tavuk göğsü malzemelerinin düzenli aralıklarla çevirmek ise homojen bir şekilde pişmesini mümkün hale getiriyor. Bu nedenle tavuk parçalarını düzenli olarak çevirmek oldukça fazla öneme sahip. Tavuk göğsünü hazırlarken bu püf noktalara dikkat ederek hafif, sağlıklı ve çıtır bir lezzete imza atabilirsiniz.

Airfryerde Antrikot Tavuk Göğsü ile En İyi Neler Gider?

Airfryer kullanarak antrikot tavuk göğsü yapanların yanında tercih edebileceği pek çok lezzet alternatifi bulunuyor. Bu alternatif lezzetler şu şekilde sıralanıyor:
Patates: İnce ince doğradığınız patatesler, tavuk göğsü ile eşsiz bir uyum sağlıyor. Airfryerin diğer haznesine yerleştirdiğiniz patatesler, ısı ayarını yapmanız halinde tavuklarınızla aynı anda pişiyor.
Sebze sote: Tavuk ile lezzetli bir birliktelik sunan alternarifler arasında çeşitli sebzelerden oluşan sote de yer alıyor. Uzun uzun doğradığınız havuç ve biberler müthiş bir öğün hazırlamanıza yardımcı oluyor. İki hazneye sahip airfryer ise bu yemekleri mutfakta zaman kaybetmeden hazırlamanızı sağlıyor.
Patlıcan ezmesi: Tavuklar bir haznede pişerken diğer gözde közleyebileceğiniz patlıcan ile eşsiz bir meze hazırlayabilirsiniz. Yoğurt ile karıştırarak hazırlayabileceğiniz patlıcan ezmesini tavuğun yanında harika bir eşlikçi olarak servis edebilirsiniz.

airfryertavuk3