yumurtaliekmek2

Airfryer Yumurtalı Ekmek Tarifi: Hızlı ve Kolay Kahvaltı Seçeneği

Sabahları enerji dolu bir başlangıç yapmanın en çok sevilen yollarından biri yumurtalı ekmek! Sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda besleyici bir seçenek olan yumurtalı ekmek, pratik hazırlanışı ve çeşitli sunum alternatifleriyle sofralara renk katıyor. Yumurtanın protein gücüyle birleşen ekmek, kahvaltının vazgeçilmezi haline geliyor. Airfryerde yapılan yumurtalı ekmek tarifi, her damak tadına hitap ederek güne lezzet dolu bir öğünle başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir seçenek oluyor. 

Sıcacık ekmek dilimleri ve yumurta sarısının buluştuğu bu lezzeti kahvaltı alternatifi olarak değerlendirmek istiyorsanız sizler için özel olarak hazırladığımız airfryer yumurtalı ekmek tarifini değerlendirebilirsiniz. İçeriğin detaylarından airfryer yumurtalı ekmek nasıl yapılır ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Tüm tarifi airfryer yardımıyla kolaylıkla yapabilirsiniz!

yumurtaliekmek3

Airfryer Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Kahvaltının vazgeçilmezi yumurtalı ekmek yapımı, pratikliği ve lezzetiyle sofraları süslüyor. Hazırlayabileceğiniz airfryer yumurtalı peynirli ekmek tarifiyle, kahvaltı keyfinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Airfryer, ekmek dilimlerini çıtır çıtır kızartırken aynı anda yumurtaları da mükemmel bir şekilde pişirme imkanı sunuyor. Bu pratik cihaz sayesinde, klasik kahvaltı tarifini daha hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yumurtalı ekmek yemeyi sevenler için vazgeçilmez olan bu tarif, sabahları zaman kazanmak isteyenler için ideal bir seçenek. Hem doyurucu hem de lezzetli bir başlangıç için tercihinizi airfryer yumurtalı ekmek kızartma tarifinden yana kullanabilirsiniz.
Özel olarak hazırlamış olduğumuz tarifin detaylarından airfryer yumurtalı ekmek kaç dakikada pişer, malzemeleri nelerdir ve daha fazlası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tarifte kullanabileceğiniz kesme tahtası, temel malzemeler ve daha fazlasını Karaca’da bulabilirsiniz!

yumurtaliekmek1

Yumuşacık Yumurtalı Ekmek Tarifi

Yumurtalı harcınızı derin bir kabın içinde hazırlayın. Oldukça lezzetli bir sonuç elde etmek için tüm malzemelerin birbiriyle homojen bir şekilde karıştığından emin olun. Airfryer’ı çalıştırdıktan sonra derecesini ayarlayın ve arkalı önlü pişirin. Pişirme işlemi tamamladıktan sonra yanına bir fincan çay demleyerek tadını çıkarın…
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 15 dakika
Kategori Kahvaltı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 174 kcal

Yumuşacık Yumurtalı Ekmek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Yumuşacık Yumurtalı Ekmek Tarifi Malzemeleri
  

  • 3 adet yumurta
  • 1 çk tuz
  • 1/2 çk karabiber
  • 1/2 çk kekik
  • 1/2 çk pul biber
  • 1 adet bayat ekmek (dilimlenmiş)

Kızartmak İçin:

  • 1-2 yk sıvı yağ

Yumuşacık Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Derin bir kabın içinde yumurta, karabiber, tuz ve pul biberi tamamı birbirine karışana kadar çırpın.
  • Tüm malzemeler hazır hale geldikten sonra ekmekleriniz istediğiniz incelikte dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz ekmeği yumurtalı karışıma bulayın.
  • Airfryer’ın içine yağlı kağıt serin ve ekmekleri içine alın.
  • 100 derecede 10 dakika arkalı önlü pişirin.
  • Ekmekleriniz istediğiniz pişme seviyesine geldikten sonra airfryer’ın içinden çıkarın.
  • Yanına zeytin, peynir ve diğer kahvaltılıkları ekleyerek bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 70gCalories: 174kcalCarbohydrates: 20.89gProtein: 6.39gFat: 7.12gCholesterol: 96.99mgSodium: 259.6mgPotassium: 88.41mgFiber: 1.34gVitamin A: 69.07IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 23.98mgIron: 1.03mg
Etiket Airfryer Yumurtalı Ekmek Tarifi

Airfryer ile Yumurtalı Ekmek Yapımı Püf Noktaları

Airfryer ekmek yapımında dikkat edebileceğiniz bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat etmek ise yapılan yemeğin daha lezzetli bir hal almasını sağlıyor. Dikkat edebileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Harç Hazırlamak

Yumurtanın harcı bu yemeğin temel noktasını oluşturuyor. Karaca kaselerin içine aldığınız karabiber, yumurta ve tuzu ekleyerek iyice karıştırmanız gerekiyor. Tüm malzemeleri birbiriyle homojen şekilde karıştırdıktan sonra lezzetli bir harç elde edebilirsiniz.

Pişirme Tekniği

Yumurtalı ekmek nasıl yapılırın püf noktalarından biri de pişirme tekniği oluyor. Airfryer içindeki yumurtalı ekmeğin ara ara arkalı önlü çevirerek pişirilmesi gerekiyor. Bu sayede her tarafının eşit bir şekilde pişmesi mümkün hale geliyor.

Sunum

Pişirdiğiniz yumurtalı ekmekleri sunarken üstüne çörek otu ve maydanozu ekleyebilirsiniz. Yumurtalı ekmeğinizi hazırladıktan sonra 6 kişilik kahvaltı takımı ile servis edebilirsiniz. Karaca çatal ve bıçaklarınızı kullanarak eşsiz yemeğinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek ile En İyi Neler Gider?

Karaca airfryer iki farklı hazneye sahip olması sebebiyle aynı anda birden fazla yemeği pişirmeye imkan tanıyor. Kahvaltı için tercih edeceğiniz yumurtalı ekmeğin yanında yapabileceğiniz alternatif lezzetler şu şekilde sıralanıyor:
Milföy Böreği: Yumurtalı ekmeğin yanında tercih edebileceğiniz gözde yemeklerden biri milföy böreği oluyor. Bu börek, yumurtalı ekmekle eşsiz bir uyum sağlıyor. Karaca airfryer’ın bir bölmesinde yumurtalı ekmeğiniz pişerken diğer haznede ise milföy böreğini hazırlayabilirsiniz.
Közlenmiş Biber: Yumurtalı ekmekle uyum sağlayan bir diğer lezzet ise közlenmiş biber oluyor. Karaca fritözün bir bölmesinde közlenmiş biberi hazırlarken diğer haznede ise yumurtalı ekmeğinizi pişirebilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz domates ve peynirle eşsiz bir sunuma imza atabilirsiniz.
Zeytin Salatası: Bu yemek ile uyum sağlayan lezzetlerden biri de zeytin salatası. Zeytinlerinizi airfryer içinde kızartarak hazırlayabilir, bir diğer bölmede ise yumurtalı ekmek yapabilirsiniz. Büyük bir sunum tabağının içinde yumurtalı ekmek, domates ve zeytin salatasını servis edebilirsiniz.

yumurtaliekmek4