patlicankizartmasi2

Airfryer ile Sağlıklı ve Pratik Patlıcan Kızartması

Mutfakta sağlıklı ve pratik tariflere olan ilgi, gün geçtikçe artıyor. Airfryer ile hazırlanan sağlıklı ve pratik patlıcanlı kızartma tarifi, lezzetiyle dikkat çeken bir seçenek oluyor. Patlıcanın hafif ve nefis tadını korurken airfryer kullanımıyla yağ kullanımını minimumda tutmak ise bu yemeği sağlıklı bir hale getiriyor.

Patlıcan kızartması, geleneksel kızartma yöntemlerine nazaran daha hafif ve sindirimi kolay bir alternatif sunuyor. Airfryer patlıcan tarifleri, zamandan tasarruf sağlayarak yemekleri pratik bir seçenek haline getiriyor. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal bir atıştırmalık veya yan yemek seçeneği olan airfryer patlıcan kızartma, mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerin favorisi oluyor. Hem pratikliği hem de sağlıklı yapısıyla öne bu tarif, airfryer kullanıcılarını cezbetmeye aday. Siz de bu lezzetten yararlanmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

patlicankizartma3

Airfryer ile Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Airfryer patlıcan kızartma tarifi, hem hafifliğiyle hem de kolay hazırlanışıyla öne çıkıyor. Patlıcanların çıtır çıtır dış kısmıyla buluşan yumuşak iç dokusu sayesinde gerçek bir lezzet şöleni yaşanıyor. Özellikle airfryer kullanıcıları için önemli olan püf noktalardan biri, patlıcan kızartmasının hangi ayarlarda ve kaç dakikada pişirileceği oluyor. Bu nedenle tarife başlamadan önce airfryer patlıcan kızartma kaç dakikada pişer sorusunun yanıtına dikkat etmek gerekiyor. Karaca servis gereçleri ile kolaylıkla hazırlanan bu tarifi hazırlamak için dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise fritöz ayarı oluyor.
Son derece kolay ve pratik bir lezzet olan bu yemek, hem meze hem de salata olarak tercih ediliyor. Yanına demlenen çay ile adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Bu tarifle ilk kez karşılaşanlar ise airfryer patlıcan kızartma nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırıyor. Fritöz kullanarak bu tarifi yapmak istiyorsanız tarifimizin detaylarından airfryer patlıcan kızartma hangi ayarda pişer sorusunun yanıtı ve daha fazlasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz!

patlicankizartmasi1

Hızlı ve Pratik Patlıcan Kızartması Tarifi!

Lezzetiyle damak çatlatan patlıcan tarifi için sebzeleri soyun ve tuzlu su içinde bekletin. Küçük küçük parçalara ayırdıktan sonra airfryerın içine alın ve üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. İsteğe bağlı tuz ekledikten sonra pişirin ve servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Meze
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 163 kcal

Hızlı ve Pratik Patlıcan Kızartması Tarifi! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hızlı ve Pratik Patlıcan Kızartması Tarifi! Malzemeleri
  

  • 2-3 adet patlıcan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Servis İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt

Hızlı ve Pratik Patlıcan Kızartması Tarifi! Nasıl Yapılır
 

  • Nefis bir patlıcan kızartması için sebzeleri alacalı bir şekilde soyun.
  • Soyduğunuz patlıcanları uzun uzun doğrayın ve tuzlu suyun içinde bekletin.
  • Patlıcanların acısı çıktıktan sonra suyunu süzün ve bez üzerine alarak kurutun.
  • Airfryere aldığınız patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
  • Pişirme ayarını yaparak yemeğinizin hazırlanmaya başlamasını sağlayın.
  • Süreç boyunca birkaç kez karıştırarak patlıcanların her yerinin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sürenin sonuna geldiğinizde patlıcanları airfryerden çıkarın ve yoğurtla birlikte servise hazır hale getirin.
  • Sağlıklı ve hafif patlıcan kızartmasının tadını çıkarın!

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 163kcalCarbohydrates: 12.74gProtein: 2.64gFat: 11.83gFiber: 3.41g
Etiket Airfryer ile Patlıcan Kızartması Tarifi

Airfryer ile Patlıcan Kızartması Yapımı Püf Noktaları

Airfryer ile patlıcan kızartma yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat edilmesi halinde tariften maksimum verim alınabiliyor. Airfryer da patlıcan kızartma tarifinin püf noktaları şu şekilde sıralanıyor:

Patlıcan Kesimi

Patlıcanları eşit aralıklarla kesmek, pişirme sürecinin dengeli bir şekilde olmasını sağlıyor. Her bir yerinin tam olarak pişmesi için bu adıma dikkat etmek gerekiyor. Patlıcanları eşit bir şekilde kesmek için Karaca bıçak setinden faydalanabilirsiniz.

Tuzlama Aşaması

Dilimlenen patlıcanları tuzlamak, acı tadın azalmasını sağlıyor. Tuzlu su içinde beklettiğiniz patlıcanları bir süre sonra yıkayarak durulamanız gerekiyor.

Düzenli Çevirme

Patlıcanları airfryer içinde düzenli aralıklarla çevirmek, her iki tarafın da eşit şekilde pişmesini sağlıyor. Bu adım, homojen bir kızartma elde etmenize yardımcı oluyor. 

Sıcaklık ve Süre Ayarı

Airfryerın sıcaklık ve süre ayarlarını doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Genellikle 200°C’de 15-20 dakika arası bir süre, airfryer patlıcan kızartma ayarı olarak ideal. Cihazın modeline ve patlıcan dilimlerinin kalınlığına göre ayarlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu adımlara uyarak airfryerda pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Tüm patlıcanları pişirdikten sonra kesme tahtası üzerine alabilir, dilediğiniz malzemelerle karıştırarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

patlicankizartmasi4

Airfryer’da Patlıcan Kızartması ile En İyi Neler Gider?

Hava fritözü kullanarak yapabileceğiniz patlıcanlı kızartma tarifinin yanında pek çok eşlikçi ve ana yemeği tercih edebilirsiniz. İki farklı hazneye sahip olan Karaca airfryer kullanarak aynı anda pek çok lezzeti hazır hale getirmeniz mümkün! Tercih edebileceğiniz yemekler şu şekilde sıralanıyor:
Köfte: Airfryerın bir haznesinde patlıcanlarınızı kızartırken diğer bölmesinde ise köfteyi hazır hale getirebilirsiniz. İki farklı hazne için ayrı pişirme ayarını yaparak aynı zamanda pişmelerini sağlayabilirsiniz.
Tavuk Kanat: Patlıcan kızartmasının yanında en iyi giden lezzetlerden bir tanesi de tavuk. Farklı soslara bulanan tavuklarınız airfryerın bir bölmesinde pişerken diğer haznede patlıcanları hazır hale getirebilirsiniz.
Ispanaklı Börek: Patlıcan kızartması ve ıspanaklı börek de birbiriyle uyum sağlayan iki yemek olarak öne çıkıyor. Bir tarafta böreklerinizi hazırlarken diğer haznede ise patlıcanlarınızı pişirmenin avantajından yararlanabilirsiniz.
Siz de Karaca 2 hazneli airfryer kullanarak birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Pratik bir şekilde patlıcanınızı kızartırken diğer haznede damak tadınıza hitap eden diğer yemekleri yapabilirsiniz. Bu noktadaki en büyük avantajınız ise yemek kokularının birbirine karışmaması!

patlicankizartma5