balik fish finger tarifi

Karaca Airfryer İle Fish Finger (Balık Çubukları) Tarifi

Fish finger balığın en lezzetli hallerindendir. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için airfryer kullanarak lezzetli fish finger tarifleri hazırlayabilirsiniz. Balığın içerisinde bulunan Omega 3, iyot ve birçok vitamin çeşidi bulunur.

balik tarif airfryer

Çocuğunuz balık yemekten hoşlanmıyor ise Karaca Airfryer kullanarak hazırlayacağınız balık köfteleri ya da fish finger kızartmalar ile balık yemesini, balık içeriğinde bulunan vitamin ve Omega 3 gibi besin maddelerini almasını sağlayabilirsiniz. Çok az yağ kullanarak ya da yağ kullanmadan hazırlayacağınız fish fingerlar çocuğunuzun favori yemeği olacak! Fish finger nasıl pişirilir öğrenmek istiyorsanız tarifine gelin birlikte göz atalım.

fish finger tarifi

Karaca Airfryer İle Fish Finger (Balık Çubukları) Tarifi

Fish finger balığın en lezzetli hallerindendir. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için airfryer kullanarak lezzetli fish finger tarifleri hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Dünya Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 182 kcal

Karaca Airfryer İle Fish Finger (Balık Çubukları) Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Karaca Airfryer İle Fish Finger (Balık Çubukları) Tarifi Malzemeleri
  

  • 400 gr balık eti ya da fish finger
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr galeta unu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Karaca Airfryer İle Fish Finger (Balık Çubukları) Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Karaca Airfryer ile hazırlayacağınız balık çubukları (fish finger) tarifleri dışarıda yediğiniz balık çubuklarına göre çok daha sağlıklıdır. Ayrıca balık çubuklarını yaparken dilediğiniz balığı seçebilir, galeta ununun içine sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek damak zevkinize uygun bir lezzet yaratabilirsiniz.
  • Fish fingerları kendiniz hazırlayacaksanız, balık filetoları rondodan ya da blenderdan geçirerek şekil vermeye uygun kıvama getirmekle başlayın.
  • Elde ettiğiniz balık çubuklarını önce yumurtaya ardından galeta ununa batırarak pişirmeye hazır hale getirin. Balık çubuklarının yüzeylerinin kalın olmasını istiyorsanız yumurta ve galeta ununa bulama işlemini birden fazla kere yapın.
  • Fish fingerların üzerine ayçiçek ya da zeytinyağını sürme fırçası yardımı ile uygulayarak dışlarının çıtır çıtır ve parlak olmasını sağlayın.
  • Fish Finger tarifini pişirmek için hazırladığınız ya da hazır olarak kullandığınız fish fingerları Karaca Airfryer pişirme haznesinin içine koyarak gösterge panelinden pişirme yöntemi ve pişirme süresini ayarlayın, kısa bir süre sonra hazır olacak olan çıtır çıtır fish fingerları hazneden çıkararak servise sunun.
  • Fish fingerları hazneye koymadan önce üzerlerine çeşitli baharat ya da çeşniler ekleyerek lezzetlerini arttırabilirsiniz.
  • Fish finger pişirme işleminiz bittikten sonra çeşitli soslarla birlikte servis edin. Sos kasesinin içine koyacağınız barbekü sos, acı sos, ranch sos, hardal ya da ketçap-mayonezle birlikte fish fingerları farklı damak zevklerine uygun hale getirin.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 182kcalCarbohydrates: 14gProtein: 13gSaturated Fat: 1.2gCholesterol: 88mgSodium: 390mgPotassium: 120mgSugar: 0.11gVitamin A: 68IUVitamin C: 5mgCalcium: 24mgIron: 0.65mg
Etiket Balık Çubukları Nasıl Yapılır, Fish Finger Tarifi
karaca airfryer ile balik tarifi

Fish Finger Tarifi Hazırlamanın Püf Noktası

Fish finger besleyici bir tariftir ve bir balık tarifi olduğu için yapımında kullanılan balığın taze olması önerilir. Eğer levrek ve çipura gibi balıkları ayıklayarak fish finger hazırlayacak iseniz, bu balıkları güzel bir şekilde temizlemeniz gereklidir. Elde ettiğiniz balık etini rondo ya da hazneli blenderlardan geçirerek kıyma haline getirebilirsiniz. 

Fish fingerlar pişmeye hazır hale geldikten sonra uzun süre dışarıda bekletilmemelidir. Fish fingerları una ve galeta ununa buladıktan sonra hemen pişirme aşamasına geçmelisiniz. 

Balık çubukları gibi birçok farklı tarifi Karaca Airfryer modelleri ile hazırlayabilirsiniz.