tavuk sote

Refika İle Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Şöyle bol sulu, sebzeli, baharatlı bir tavuk soteye kim hayır diyebilir ki? Damakları şenlendiren rengarenk bir tavuk sote tarifi ile sizlerleyiz. Refika ile Karaca Test Muftağı’nın bu lezzetli tarifine biraz daha yakından bakalım.

tavuk sotee

Refika İle Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda çıtır çıtır susamı, pancarı, brokolisi ve havucuyla inanılmaz lezzetli rengarenk bir tavuk sote tarifine hazır olun!
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 2

Refika İle Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Refika İle Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Malzemeleri
  

  • 2 adet tavuk but
  • 1 adet tavuk göğsü
  • brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pancar
  • yeşil soğan
  • 2 adet acı kuru biber
  • tuz
  • pulbiber
  • susam
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı pekmez

Refika İle Rengarenk Sebzeli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Tarife başlamak için öncelikle yukarıdaki tüm malzemelerimizi tezgahta hazır hale getirelim ve tavamızı ısınması için altını açarak ocağa alalım.
  • Püf Nokta 1: Sote yaparken tavanızın küçük olmamasına dikkat etmelisiniz. Wok tava modelleri soteler ve kavurmalar için oldukça ideal kullanım sunar ve lezzeti daha da artırmaya yardımcı olur.
  • Tavamız ısınırken tavuğu tuz, pul biber, sirke, zeytinyağı, sarımsak ve pekmezle lezzetlendirerek karıştıralım. Pekmez aslında bu tarifte işin sırrı! Tavuğun lezzetini yükseltmek için pekmezi mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Isınan tavamıza 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağını döküp, içerisine tavuklarımızı ekleyelim. Tavanın altının harlı olması önemli. Tavuklar tavada mühürlenirken üzerine jülyen doğradığımız pancarlarımızı ekliyoruz.
  • Pancarlar ve tavuk güzelce pişerken içerisine tane sarımsak ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Artık diğer malzemelerimizi de tavamıza alabiliriz. Sırasıyla havuç ve brokoliyi de tavaya ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Artık sebzeli tavuk kavurma da diyebileceğimiz sotemizi lezzetlendirmeye başlayabiliriz. Acı kuru biberlerimizi ince ince dilimleyerek tavaya ekliyoruz.
  • Taze soğanın beyaz kısımlarını ince, yeşil kısımlarını ise iri şekilde doğrayarak karışımın içine atalım.
  • Son olarak üzerine susamı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Susamın küçük bir kısmını sotemizin üzerini süslemek için ayırabiliriz.
  • Püf Nokta 2: iyi bir tavuk sotenin dibinde suyu kalmamalı ve her şey taneli olmalıdır.
  • Püf Nokta 3: Tavuğunuz piştikten sonra bir parçasını alıp bölün, eğer lif lif ayrıldığını görüyorsanız tam kıvamında pişmiş demektir.
  • Artık tavuk sotemizi tabaklara koyabiliriz. Geniş bir tabağa tavanın içerisindekileri boşaltıyoruz ve üzerine ayırdığımız susamı da serperek servise hazır hale getiriyoruz. Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilir ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Farklı bir tat için sebzeli mantarlı tavuk sote yapmayı tercih edebilirsiniz. Farklı bir sos içinse soya soslu sebzeli tavuk sote deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
  • Not: Mantarlı sebzeli tavuk sote misafirlerinize sunmak için enfes bir yemek olabilir. Bununla birlikte dilerseniz kremalı sebzeli tavuk sote hazırlayarak da büyüleyici sofralar hazırlayabilirsiniz.

Video

Etiket Refika Test Mutfağı Tarifleri, sebzeli tavuk sote tarifi

Sebzeli Tavuk Sote Yapmanın Püf Noktası

tavuk sotee 1

Sebzeli tavuk sote lezzetli Akdeniz yemeği sağlıklı bir seçenek olabilir. Tavuk sote tarifini yapmak kolay olsa da yemeği lezzetli yapmak için bazı püf noktaları bulunur. Tavuk sote nasıl yapılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Tavuğu doğramadan önce iyice yıkayıp kurulamanız gerekir. Tavuğu küçük parçalara ayırabilirsiniz. Tavuğu küçük parçalara ayırmak tavuğun pişirme süresini kısaltır ve daha lezzetli yemek elde etmenizi sağlar.

Sebzeleri de küçük parçalara doğramanız sebzelerin daha hızlı pişmesini sağlar. Tavuk ve sebzeleri sote yapmak için yeterince büyük tavada pişirme yapmanız gerekir. 

Tavuk ve sebzeleri ısınan yağda kısık ateşte soteleyebilirsiniz. Soteleme işlemi sırasında tavayı fazla karıştırmamanız gerekir. Sebzelerin ve tavuğun doğal suyu salması ve pişmesi sağlanır.

Tavuk sote yaparken baharat kullanmak lezzeti arttırır. Baharat seçiminde kekik, kişniş, sarımsak, biberiye, karabiber gibi baharatları tercih edebilirsiniz. Baharatların tümünü bir arada kullanmak yerine yalnızca birkaçını seçebilirsiniz.

Sebzeli tavuk sote yapmak için taze malzemeler kullanmak önemli yer tutar. Taze sebzeler yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.Taze malzemeler yemeğin daha sağlıklı olmasını da sağlar.

Sebzeli tavuk sote yaparken sunum önemli olur. Yemeği servis yapmadan önce yemeği yeşil yapraklı sebzelerle, maydanoz ve dereotu gibi doğranmış taze otlarla süsleyebilirsiniz. Yemeğin daha gösterişli ve lezzetli görünmesini sağlar.

Sebzeli Tavuk Sotenin Yanında Ne İyi Gider?

Sebzeli tavuk sote lezzetli ve sağlıklı bir yemek seçeneği olarak yer alır. Yemeğin yanında hangi yiyeceklerin servis edileceği konusunda tercihler yapmak gerekebilir. Sebzeli tavuk sotenin yanında servis edilebilecek birçok farklı seçenek bulunur.

Sebzeli tavuk sote pirinçle servis edilebilir. Pilavda basmati veya jasmin pirinç gibi farklı pirinç türleri de kullanılabilir. Pirinç yemeğin yanında servis edildiğinde yemeğe eşlik ederek yemeğin doyurucu olmasını sağlar.

Sebzeli tavuk sote makarna ile servis edilebilir. Farklı makarna türleri kullanılabilir. Örneğin penne, fettuccine ve spagetti gibi çeşitlerden yararlanabilirsiniz. Yemeğin yanında makarna servis edilmesi yemeğe lezzet ve doyuruculuk katarken aynı zamanda tamamlayıcı etki sağlar.

Sebzeli tavuk sote patatesle servis edilebilir. Patatesli tavuk sote için patatesleri fırında kızartarak hazırlayabilirsiniz. Patates yemeğin yanında servis edildiğinde yemeğe daha fazla lif, potasyum ve C vitamini katkısı sağlar.

Sebzeli tavuk sote yeşil salata ile servis edilebilir. Yeşil salata yemeğe hafif ve taze tat katar. Yemeğin yanında yeşil salata servis etmek daha az tavuk sote kalori ve daha çok besin alımı sağlar.

Yemekler Hazırsa Biraz da Keyif Yapalım!

Yemekler hazır olduğunda yemeğin tadını çıkarırken biraz keyif yapmak hoş bir fikir olabilir. Yemek yemek sadece beslenmek için yapılan aktivite değildir. Bu eylem aynı zamanda sosyalleşmek dinlenmek ve keyif almak için de harika bir fırsat sunar. Yemekler hazır olduğunda keyifli şekilde vakit geçirmenin bazı yolları bulunur.

Yemek masasını hazırlamanız yemeğin tadını daha keyifli hale getirebilir. Yemek masasına renkli örtü, modern tabaklar, kaşık ve çatal takımları, mis kokulu çiçek ve mumlar koyarak yemeğinize romantik hava katabilirsiniz.

Yemeğin tadını çıkarırken dinlenebileceğiniz müzik listesi hazırlayabilirsiniz. Yemek sırasında güzel bir müzik yemeğin tadını daha keyifli hale getirebilir.

Yemekler hazır olduğunda sevdiğiniz içeceği yemeğin yanında tercih edebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içeceklerden birini seçebilirsiniz. Yemeğin yanında sevdiğiniz içeceği tercih etmek yemeğin tadını daha da keyifli hale getirebilir.

Yemek sonrasında bir tatlı yemek yemeğin tadını daha da tatlandırabilir. Yemek sonrasında meyve, dondurma veya çikolata gibi tatlılar tüketebilirsiniz. Tatlı yemeğin keyifli şekilde tamamlanmasını sağlar. Yemeğin tadını çıkarırken keyifli vakit geçirmek için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.