popcorn tarifi

Airfryer Patlamış Mısır Tarifi

Patlamış mısır genç yaşlı herkesin severek tükettiği atıştırmalıklar arasında. Film gecelerinin vazgeçilmez atıştırmalığı olan patlamış mısırlar maç izleme ve sinema gibi etkinliklerde de sıkça tüketiliyor. Dilerseniz arkadaşlarınızla düzenlediğiniz bir oyun ya da dizi gecesini de patlamış mısırlarla keyiflendirebilirsiniz.

Birçok farklı şekilde lezzetlendirilebilmesi de patlamış mısırı vazgeçilmez yapan bir diğer özelliklerinden. Dilerseniz tuzlu dilerseniz tatlı bir şekilde mısırlarınızı patlatırsınız. Üstelik artık patlamış mısırınızı çok daha sağlıklı ve pratik bir şekilde hazırlamanız da mümkün!

Karaca Airfryer modelleri ile dilediğiniz şekilde patlamış mısır tarifini birkaç dakika içerisinde yapmanız mümkün olur. Airfryer’ın yağsız çalışabilme özelliği diyet patlamış mısır tarifi yapmanıza da olanak sağlar. 

patlamis misir nasil yapilir

Hem düşük bütçeli hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık arayışında olanlar birbirinden lezzetli patlamış mısırları diledikleri şekilde lezzetlendirerek hazırlayabilir.

Patlamış mısır klasik bir şekilde hazırlandığında tencerede, ocak üzerinde hazırlanır. Tencerede hazırlandığında mısıra yağ konarak hazırlanması gerekebilir. Ancak Airfryer teknolojisi yağsız ve düşük kalorili patlamış mısırların tadını çıkarmanıza olanak sağlar. 

Hem de tencerede patlatıldığındaki gibi mısırların yanması ya da dibe yapışması gibi riskler Airfryer ile söz konusu olmaz. Airfryer ile patlatacağınız mısırlarınız daha kısa sürede ve daha düşük ısılarda pişeceği için daha sağlıklı olur.

Patlamış mısırlar pek çok farklı şekillerde lezzetlendirilebilir. Dilerseniz tatlı dilerseniz de tuzlu atıştırmalık seçeneği olarak düşünebilirsiniz. Mısırın içerisinde bulunan bol lif miktarı sindirim sisteminiz için de oldukça faydalıdır. 

Patlamış mısırlarınızı karamelli bile hazırlamanız mümkündür. Soslu patlamış mısır tarifi de en çok sevilenler arasındadır.

Bütçe dostu olan cin mısırları Karaca Airfryer ile dakikalar içerisinde patlatarak misafirlerinize ikram etmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Dakikalar içerisinde hazır olacağı için pek çok farklı lezzetteki mısırı birkaç seferde de hazırlarsınız. Böylelikle film geceniz için birden fazla çeşitte patlamış mısırınız olur.

Tencerede patlatılan mısırlara koyduğunuz çeşniler mısırlara eşit bir şekilde nüfuz etmeyebilir. Airfryer ile patlamış mısır tarifi hazırlayarak bunun da önüne geçersiniz. Airfryer haznesine koyacağınız cin mısır, tuz ve baharatlar eşit bir şekilde karışarak eşit şekilde lezzetlenir. Bu yüzden sizlere yalnızca afiyetle yemek düşüyor.

Patlamış mısırlar evinizde vereceğiniz kalabalık partiler için de olmazsa olmaz atıştırmalıklardır. Çocuklar tarafından da severek tüketildikleri için çocuklarınızın kalabalık doğum günlerinde, yılbaşı davetlerinde, baby shower partilerinde ya da çeşitli özel gün etkinliklerinizde pratik bir seçenek olarak sunulabilir. 

Farklı bir şekilde lezzetlendirilerek patlayan mısırlarınızı başka tarifleriniz içerisinde kullanarak özgün lezzetlere de imza atmanız mümkün!

Çıtır yapısı, lezzeti ve sağlıklı olmasıyla herkesin gönlünde taht kuran patlamış mısır her gün yese de bıkmayacak kişiler vardır. Bu yüzden daha sağlıklı olması için yağsız patlatılması gerekir. Airfryer ile mısırlarınızı hem yağsız hem de daha lezzetli ve eşit bir şekilde patlatırsınız.

Airfryer patlamış mısır tarifi sayesinde sevdiklerinizle düzenlediğiniz sinema ve oyun gecelerini daha eğlenceli hale getireceksiniz. İşte kalori derdi olmadan, zevkle tüketebileceğiniz lezzetli patlamış mısır tarifi…

Airfryer ile Yağsız Patlamış Mısır Tarifi

Diyet yapan ve yediklerine dikkat eden kişiler için atıştırmalık seçenekleri kısıtlı olabilir. Diyet sürecindeyken de patlamış mısırın tadına doymak artık mümkün. Çünkü Airfryer ile yağsız patlamış mısır tarifi yaparak kendinize hem düşük kalorili hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Mısırın içerisindeki yüksek lif oranı ve protein oranı da diyetinize katkı sağlayacak bir başka detay!

Airfryer ile yapabileceğiniz patlamış mısırlar birkaç dakika içerisinde pratik bir şekilde hazır olur. Üstelik Airfryer ile patlattığınız mısırlarınız için yanma gibi bir risk söz konusu değildir. Diyetinizi bozmanıza gerek kalmadan eğlencelik bir atıştırmalığın tadına bu tarif ile doyabilirsiniz.

patlamis misir tarifi

Airfryer Patlamış Mısır Tarifi

Patlamış mısır hazırlamak oldukça pratik ve hızlı bir şekilde olur. Hatta Karaca airfryer ile olduğu zaman patlamış mısır tarifinizi çok daha sağlıklı bir pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 10 dakika içerisinde hazır olacak patlamış mısır tarifinizin detayları:
Hazırlama Süresi 5 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 5 kişi
Kalori 374 kcal

Airfryer Patlamış Mısır Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer Patlamış Mısır Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 su bardağı cin mısır
  • tuz
  • baharat (isteğe göre)

Airfryer Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak Airfryer’ınızı 200 derece ısıtın.
  • 1 su bardağı cin mısırı Airfryer haznesine yerleştirin.
  • Bu aşamada dilerseniz Airfryer tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz.
  • Cin mısırların üzerine damak tadınıza göre tuz koyun.
  • Baharatlı patlamış mısır tarifi için tuz ile birlikte bu aşamada cin mısırların üzerine sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Kırmızı toz biber, karabiber, köri baharatı ve zerdeçal patlamış mısırla en çok yakışabilecek baharatlardandır.
  • Yağsız patlamış mısırınıza tuz yerine şeker koyarak tatlı patlamış mısırların da keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Patladığını duyduğunuz mısırlarınızı 10 dakika sonra Airfryer’ınızdan çıkarıp keyifle tüketebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100GCalories: 374kcalCarbohydrates: 74gProtein: 11gSaturated Fat: 0.6gPolyunsaturated Fat: 3.7gSodium: 7mgPotassium: 274mgCalcium: 5mgIron: 3mg
Etiket Airfryer, Patlamış Mısır
patlamis misir airfryer tarif 1

Airfryer ile Patlamış Mısır Tarifi Püf Noktaları

Patlamış mısırlar pek çok farklı şekilde lezzetlendirilebildiği için tariflerinizde yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Airfryer ile yağsız bir şekilde mısır patlatmanız mümkündür ancak damak tadınıza yağlı patlamış mısırlar daha uygun oluyorsa Airfryer haznesindeki cin mısırlarınız üzerine 1 ya da 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirebilirsiniz.

Farklı bir şekilde lezzetlendirilmiş patlamış mısırlarla misafirlerinizi şaşırtmak için çikolatalı ve karamelli mısır tarifleri de hazırlayabilirsiniz. Birkaç farklı şekilde çeşnilendirilen patlamış mısırlar hem tatlı hem tuzlu atıştırmalık isteğinizi bastıracaktır. 

Yalnızca 10 dakika içerisinde hazırlandığı için farklı lezzetteki mısırları dakikalar içerisinde hazırlarsınız. Çikolatalı patlamış mısır hazırlamak için Airfryer haznesine cin mısırlarla birlikte dilediğiniz kalıp çikolatayı yerleştirebilirsiniz.

Dakikalar içerisinde çocuklarınız için lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkları Airfryer sayesinde hazırlayabilirsiniz. Patlamış mısır tüm zamanların en klasik ve sevilen eğlencelikleri arasında. 

Üstelik uygun fiyatlı olması da patlamış mısırların sürekli tüketilebilir olmasına yardımcı oluyor. Karaca Airfryerlar sayesinde yağsız bir şekilde patlatabileceğiniz mısırlarınız tıpkı yağ koyularak patlatılan mısırlar kadar lezzetli olur.

Cin mısırları Airfryer haznesine yerleştirmeden önce Airfryerınızı önceden ısıtmanız gerekir. Bu adımı atlarsanız mısırlarınızın hazır olma süresini geciktirirsiniz. 10 dakika içerisinde çocuklarınız için sağlıklı, kendiniz için de düşük kalorili bir patlamış mısır hazırlamanız Karaca Airfryer sayesinde mümkün!