airfryer kumpir tarifi

Airfryer ile Kumpir Tarifi

Karaca Airfryer sayesinde kısıtlı zamanlarda bile oldukça leziz yemekler yapabilirsiniz. Airfryer sayesinde artık mutfakta fazla vakit geçirmeye gerek yok.

Karaca Airfryer ile lezzetli yemekler yaparken, yemeğin sonundaki bulaşıkları düşünmenize gerek yok. Normalde birçok tencere ve tava ile yapacağınız yemekleri Airfryer ile tek seferde yapabilir ve temizliği kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız, Karaca Airfryer mutfaktaki en yakın dostunuzdur. Normal yemeklere göre neredeyse yok denecek kadar bir yağ ekleyerek de mükemmel yemekler ortaya çıkarabilir ve hafifliğin keyfini tadabilirsiniz.

İşten eve yorgun geldiğinizde yemek yapma düşüncesi ile strese girmenize gerek yok. Airfryer, siz diğer işleriniz ile meşgulken yemeğinizi hazırlar ve size sadece keyfini sürmek kalır.

Teknolojik özellikleriyle kullanıcılarının bir numaralı yardımcısı olan Karaca Airfryer sayesinde, mutfağınızda vakit geçirirken eğlenebilirsiniz.

Airfryer kumpir tarifi adımlarını izleyerek oldukça pratik ve kolay bir şekilde kumpirinizi hazırlayabilirsiniz. Akşam saatlerinin leziz yiyeceği olan kumpiri Karaca Airfryer yardımıyla en hızlı ve en lezzetli şekilde yapabilirsiniz. 

Karaca Airfryer sayesinde yapmış olduğunuz kumpirlerin içi yumuşacık, dış kısımları da çıtır çıtır olur. Böylece, kumpirinize dilediğiniz şekilde eklemeler yaparak eşsiz sunum tabakları hazırlayabilir ve bulaşık derdi çekmeden kumpirin tadını çıkarabilirsiniz.

Başka bir durumda pişmesi için saatlerin gerektiği kumpiri, Karaca Airfryer yardımı ile oldukça kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Karaca Airfryer’ın geniş haznesi sayesinde tek seferde birden fazla patates kumpir tarifi yapabilir ve böylece aileniz ile birlikte keyfini çıkarabilirsiniz.

Başka bir iş ile uğraşırken bir taraftan da kumpirinizin hazır olmasını istiyorsanız, Karaca Airfryer size bu konuda yardımcı olur. Başında beklemenize gerek kalmadan işlerinizi halledebilir ve böylece zamanınızı verimli kullanabilirsiniz.

Karaca Airfryer sayesinde patatesleri istediğiniz pişme kıvamına kadar pişirebilir ve damak zevkinize uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 360 derece olan hava sirkülasyonu sayesinde patateslerin her tarafı eşit bir şekilde pişer ve içi yumuşacık kalır.

kumpir yapimi

Airfryer ile Kumpir Nasıl Yapılır?

Patatesin sağlık için birçok faydası bulunur. Potasyum, fosfor, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Kalori ve yağ oranı düşük olması sebebiyle de diyetlerin yardımcısı olan patates, yüksek lif içerir.

Kan basıncını düzenler ve sakinleştirici etkisi vardır. Sinirleri sakinleştirmede doğal bir yatıştırıcı özelliğine sahip olan amino asit triptofanla bakımından oldukça zengin olması sebebiyle yüksek tansiyon gibi birçok hastalığa iyi gelir.

Kalp sağlığı için çok önemli bir yere sahip olan lif, potasyum, C ve B6 vitaminleri açısından oldukça zengin olan patates, kolestrol içermez ve böylece kalbinizin sağlığını korumanızda yardımcı olur.

Bu mükemmel özelliklerden her an faydalanmak için patateslerinizi pişirerek kumpir tarifi adımlarını izleyerek lezzetli kumpirler yapabilirsiniz.

Karaca Airfryer’da kumpir yapmayı öğrendikten sonra, kumpir tarifi evde yaparak lezzetli yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Airfryer sayesinde siz filminizi seçerken kumpirleriniz hazır olur ve size sadece keyfini sürmek kalır. 

Karaca Airfryer ile kumpir hazırlamak oldukça kolaydır. Kumpiriniz pişerken yanında beklemenize gerek kalmaz, böylece zamanınızı daha verimli kullanabilir ve diğer işlerinizi halledebilirsiniz. Kumpiriniz bittikten sonra dilediğiniz şekilde sunum yapabilir ve eşsiz bir deneyimin tadını çıkarabilirsiniz. İşte izlemeniz gereken adımlar:

kumpir tarifi

Airfryer ile Kumpir Tarifi

Karaca Airfryer sayesinde kumpir hazırlamak için mutfakta saatler geçirmeye gerek yok. Siz başka işler ile uğraşırken kumpiriniz Airfryer’de hazırlanır. Lezzetli ve bir o kadar da iştahları kabartan kumpiri kısa zaman diliminde hazırlayabilir ve zahmetsiz bir şekilde tadına varabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 205 kcal

Airfryer ile Kumpir Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Kumpir Tarifi Malzemeleri
  

  • 6 adet patates
  • 100 gr bezelye
  • 1 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • kırmızı biber
  • 8 dilim salam
  • 8 dilim sucuk
  • 1 adet kırmızı soğan

Airfryer ile Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Karaca Airfryer’ı 200 derecede ısıtın.
  • Airfryer ısınırken bir taraftan patatesleri suda bekletin ve sonrasında kağıt havlu ile kurutun. Daha sonra Airfryer pişirme sepetine patatesleri koyun ve zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayın.
  • Bezelyeleri hafif yumuşayana kadar kaynatın, soğan, salam, sucuk ve kırmızı biberi keyfinize göre dilimleyerek hazır hale getirin.
  • 25 dakikalık pişme sonucunda patateslerinizi Airfryer’dan çıkararak kontrol edebilirsiniz. Patatesleri bir miktar başka bir yerde soğuması için bekletin. Fazla soğumasına gerek yok, ılık bir hale gelmesi yeterlidir.
  • Patatesin üst kısmını kesin ve içini alarak başka bir yere koyun. Patatesin iç kısmına ekşi kremayı, salamı, biberi, bezelyeyi ve sevdiğiniz besinleri koyun. İşiniz bittikten sonra tuz, karabiber, kimyon ve pul biber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyerek hazır hale getirin.

Video

Besin Değeri

Serving: 100grCalories: 205kcalCarbohydrates: 10.27gProtein: 7.81gSaturated Fat: 5gCholesterol: 32.75mgSodium: 425.14mgPotassium: 268.9mgVitamin A: 119.75IUVitamin C: 8.73mgCalcium: 129.08mgIron: 0.69mg
Etiket Airfryer, Kumpir Tarifi

Airfryer ile Kumpir Tarifi Püf Noktaları

Karaca Airfryer’da kumpir hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Kumpirlerin dışı gevrek bir şekilde pişmeli ve içinin malzeme sürülebilecek şekilde yumuşak olması gerekir. 

İçinin yumuşak olması sayesinde, patatesiniz ılık bir halde iken krema, rus salatası, maydanoz ve çeşitli akışkan yemekleri kumpirinize ekleyebilirsiniz. Böyle bir kumpir, uzun zaman hafızalarınızdan çıkmaz.

Bir diğer nokta ise patatesin Karaca Airfryer’da pişmeye başlamadan bir süre suda bekletilmesidir. Patateslerin daha iyi pişmesini sağlayarak adeta bir nar gibi açılmasını sağlayan suda bekletme işlemini mutlaka uygulayın.

Suda bekledikten sonra patatesleri güzel bir şekilde durulamanız gerekir. Karaca Airfryer’ın sepetine, patateslerinizi güzel bir şekilde durulamadan koymayın.

Kumpir Yemeği Püf Noktası

Kumpir yemeğinin tadını tam anlamıyla alabilmek için bazı püf noktalar bulunur. Bunlardan birisi, patatesin ne sıcak ne de soğuk olmasıdır. Yiyeceğiniz patatesin iç kısmının ılık bir şekilde olması, içine sürdüğünüz malzemelerin lezzetini arttırır.

Bir diğer püf nokta ise, kumpirin içinde tatlı ve tuzlu tatları dengeli bir şekilde dağıtmak. Her tadı alabilmek için bu oldukça önemlidir, aksi takdirde bazı tatlar ağır basabilir ve bir süre sonra yemek ağır gelmeye başlar.

shutterstock 2231781147

Kumpir Yemeğinin Yanında Ne Yenir?

Kumpir, özellikle birçok yemeği karışım halde yemek isteyenlerin bir numaralı tercihidir. Akşamları maç, dizi veya film izlerken Karaca Airfryer ile kumpirlerinizi önceden hazırlayarak izleme keyfinizi eşsiz kılabilirsiniz.

Kumpirin yanında daha çok ferahlatıcı mezeler ve turşular tercih edilir. Kumpirin içindeki krema, kaşar ve sucuk gibi çeşitli besinlerin oluşturduğu tadı yumuşatmak için nane, sarımsak ve dereotu gibi malzemelerden bir yoğurt aperatifi hazırlayabilirsiniz.

Kumpir ağır bir yemek olduğu için, yemeği yemeden mideyi hazırlamak için önden sıcak bir mercimek ya da tarhana çorbası içebilirsiniz.

shutterstock 1366421975