arnavut cigeri tarif

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi

shutterstock 2235215343 1

Karaca Airfryer mutfağınızın olmazsa olmaz eşyalarının başında gelir. Birçok anlamda muhteşem kolaylıklar sağlayan Karaca Airfryer en gözde eşyanız durumundadır. 

Tasarımları gereği mutfağınızda hiç yer kaplamaz ve mutfak tezgahına kolaylıkla uyum sağlar. Karaca Airfryer şık tasarımı sayesinde bulunduğu ortamda tüm dikkatleri üstüne çeker ve mutfak dekoruna katkıda bulunur. Bu sayede Airfryer tercihinizde mutfakta nereye konumlandıracağınızı düşünmenize hiç gerek olmaz.

Karaca Airfryer sayesinde birçok yemeği hızlı ve pratik bir şekilde yaparken mutfağınızı da hiçbir şekilde kirletemezsiniz. Bu özellikleri bakımından size birçok kolaylık sağlar. Özellikleri sayesinde içinde bulunduğu ürünün her yeri aynı ölçüde pişer ve kıvamı tam istediğiniz gibi olur.

Karaca Airfryer ile pişirilmesi en kolay, en lezzetli ve en hızlı olan yemeklerin başında arnavut ciğeri gelir. Arnavut ciğerini çok kısa sürede lezzetli bir şekilde sunuma hazır hale getirebilirsiniz. 

Karaca Airfryer yardımıyla dana arnavut ciğeri tarifi yapmak artık çok daha kolay ve pratik. Ayrıca yemeği pişirdikten sonra mutfağı nasıl temizleyeceğim diye düşünmenize kesinlikle gerek yok. 

Tek yapmanız gereken Arnavut ciğerini pişirmek ve yemeğin lezzetinin keyfini çıkarmak. Karaca Airfryer’ da yemeğinizi pişirirken size de büyük bir zaman kalır. Arnavut ciğerini ocakta pişerken harcadığınız zamanı başka işleriniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Karaca Airfryer ile arnavut ciğer kavurma tarifi pişirmek artık çok daha kolay ve zahmetsiz. Sofralarınızın en çok aranan yemeği Arnavut ciğerini en hızlı ve en lezzetli şekilde yapmak için gerekli olan tarifi bu yazıda bulabilirsiniz. 

Arnavut ciğerini yaparken etrafa yağ damlayacak, nasıl temizleyeceğim diye düşünmenize hiç gerek yok. Karaca Airfryer sayesinde hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edebilirsiniz. 

360 derece hava sirkülasyonu sayesinde hazırladığınız Arnavut ciğerleri eşit oranda ve ideal kıvamında pişer. Tadından asla vazgeçmek istemediğiniz Arnavut ciğeri tarifi:

arnavut cigeri nasil yapilir

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut ciğeri yapısı gereği hızlı piştiği için çok rahat bir şekilde Karaca Airfryer’ da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Arnavut ciğerini yaklaşık 20 dakika pişirerek istediğiniz kıvama ve lezzete ulaşabilirsiniz. Eğer yumuşak bir lezzet istiyorsanız en ideali 20 dakika pişirme süresidir.

Arnavut ciğerini, Karaca Airfryer’ da pişirmeyi öğrendikten sonra asla vazgeçemeyeceğiniz ve sürekli tadımlamak isteyeceğiniz bir lezzete ulaşacaksınız. Hem de bu işlemleri yaparken çok pratik olacaksınız.

Bu malzemeleri kullanarak muhteşem lezzetli Arnavut ciğeri yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken malzemeleri doğru bir şekilde kullanmak. Şimdi size Karaca Airfryer ile Arnavut ciğer nasıl yapılır sorusunun cevabını vereceğiz.

arnavut cigeri tarifi 1

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi

Karaca Airfryer ile çok hızlı bir şekilde hem de mutfağınızı kirletmeden Arnavut ciğerini sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Bu işlemi isterseniz hiç yağ kullanmadan isterseniz bir miktar sıvı yağ veya zeytinyağı ile yapabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 50 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Balkan Mutfağı
Porsiyon 4

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 kilo sinirleri ayıklanmış dana ciğer
  • 4 yemek kaşığı beyaz un
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle Arnavut ciğerlerini kesme işlemi ile başlamalısınız. Arnavut ciğerini aldığınız yerde sinirlerini ayıklamayı kesinlikle unutmayın. İşi uzmanına bırakıp kendiniz sinir temizlemek ile uğraşmamalısınız.
  • Doğranmış Arnavut ciğerini geniş bir kaba alın. Yukarıda belirtilen tüm baharatları ciğerin üstüne dökün. Karıştırarak tüm baharatların eşit şekilde ciğer ile buluşmasını sağlayın.
  • Elde ettiğiniz baharatlı ciğer karışımını bir elek ya da süzgeç içine alın. Arnavut ciğerinde bulunan fazla unlardan kurtulmanız lazım. Bu sebeple ciğerleri sallayın ve fazla undan kurtarın. En sonunda Arnavut ciğerinin üstünde yeterli bir miktar un kalacaktır.
  • Karaca Airfryer’ da bulunan et pişirme programını açın. Daha sonra Arnavut ciğerini sepete yerleştirin.
  • Ortalama 7-8 dakika ara ile Karaca Airfryer’ in sepetini çıkarın ve sallayın. Ciğerleriniz Airfryer’ in muhteşem özelliği sayesinde eşit bir şekilde ve tam kıvamında pişecektir.
  • Özelliği ve yapısı itibariyle Arnavut ciğeri oldukça kolay bir şekilde pişer. Karaca Airfryer’ in içinde de en fazla 20 dakika içinde pişmiş ve sunuma hazır hale gelecektir. Daha sonra Arnavut ciğerini isterseniz lavaş, isterseniz soğan eşliğinde damak tadınıza uygun olarak sunumu gerçekleştirebilirsiniz.

Video

Etiket Airfryer, Arnavut Ciğeri

Airfryer ile Arnavut Ciğeri Tarifi Püf Noktaları

Arnavut ciğeri sofralarda çokça kullanılan yemeklerden biridir. Toplumda oldukça sevilen Arnavut ciğerini doğru olarak pişirmediğiniz zaman sert ve lezzetsiz olabilir. Bu sebeple Airfryer ile Edirne usulü arnavut ciğeri tarifi pişirirken doğru adımları ve püf noktaları bilmek gerekir. 

Arnavut ciğerini pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Arnavut ciğerini küp küp kesmek oldukça önemlidir. Bu sayede hem kolay hem de doğru bir pişirme sağlayabilirsiniz. Arnavut ciğerini pişirirken yıkamanız kesinlikle önerilmez.

Arnavut ciğeri yapımı tarifinin güzel pişmesi için zarının tamamen ve güzel bir şekilde temizlenmiş olması gerekir. Eğer işlemi bilmiyorsanız işi uzmanına bırakmalısınız ve Arnavut ciğerini satın aldığınız yerdeki kasaptan zarının sıyrılmasını isteyebilirsiniz.

Daha sonra kasaptan ciğerin küp küp kesilmesini rica edebilirsiniz. Eğer evde bu işlemi uygulayabilirseniz bu tamamen tercihtir. Sizin için hangisi uygunsa bu şekilde yapabilirsiniz. Arnavut ciğerinin pişme süresi oldukça önemlidir. Eğer gerektiğinden fazla pişirirseniz ciğer sertleşir ve lezzetsiz bir hale gelir.

Arnavut ciğerine özelliğini veren kesim şekli küp küp olmasıdır. Arnavut ciğerinin unlanma işlemini de doğru ve kaliteli un ile yapmanız önerilir. Ciğer yumuşak bir yapıda olduğu için yıkanmaması önerilir. Arnavut ciğeri dana ciğerinden yapılır ve diğer ciğer çeşitlerine göre çok daha yumuşaktır.

Arnavut ciğerini pişirdikten sonra cam kapaklı bir saklama kabının içine alınması önerilir. Arnavut ciğerinin muhafaza edildiği ortam etin lezzeti ve tazeliği için oldukça önem arz eder. 

Eğer Karaca Airfryer’da pişireceğiniz Arnavut ciğerinde sıvı yağ kullanmak isterseniz bu sıvı yağ kesinlikle kaliteli olmalıdır. Sağlıklı olan yağlar tercih edilerek Arnavut ciğerini çok lezzetli bir hale getirebilir ve kırmızı et kaynakları bakımından oldukça değerli bir alternatif olacaktır.

arnavut cigeri

Arnavut Ciğerinin Yanında Ne Yenir?

Arnavut ciğeri besin değeri bakımından oldukça zengin besinlerin başında gelir. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra lezzeti de kesinlikle tartışılmayacak sakatat ürünlerinden biridir. Arnavut ciğerini Karaca Airfryer da pişirdikten sonra mükemmel bir sunum hazırlamak ve başka yemekler ile kombinlemek tamamen sizin elinizde.

Arnavut ciğeri yemeden önce hafif ve sıcak bir başlangıç yapmak isterseniz tarhana çorbası içerek başlangıç yapabilirsiniz. Tarhana çorbası hem lezzeti hem de besleyici özelliği ile ciğerin yanına oldukça yakışır.

Sade pirinç pilavını ciğerin yanında servis ederek muhteşem bir kombin oluşturabilirsiniz. Arnavut ciğerinin yanında olmazsa olmaz yemeklerin başında patates kızartması gelir. 

Ciğerin yanında muhteşem şekilde yakışan patates ile birlikte sumaklı soğan servis edebilirsiniz. Patates ve soğan Arnavut ciğerinin yanına şüphesiz en çok yakışan bileşenlerdir.

shutterstock 2235227807