Yeni Yili Evde Gecirecekler Icin Yilbasi Eglencesi One Cikan Gorseli

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Yılbaşına sayılı günler kaldı.Yılbaşı heyecanın hepimizi sarmaya başladığı bu zamanda yeni yılı evde karşılayacaklar parti hazırlıklarına başladı. Bu süreçte sizin için düzenlediğimiz harika yılbaşı eğlencesi fikirlerine hazır olun! 

Ev süslemesinden yeni yıl atıştırmalıklarına kadar süper önerilerle misafirlerinizin aklını başından alacak bir organizasyon planladık. Üstelik Refika ile Karaca Test Mutfağı’nda enfes parti hazırlıkları yaptık. İşte hem eğlenceli hem de lezzetli bir yılbaşı eğlencesi için yapmanız gerekenler…

Önce evinizi süsleyerek yeni yıl ruhuna hazırlanın: Yılbaşının ritüeli haline gelen çam ağaçlarını evinizde istediğiniz köşeye konumlandırabilirsiniz. Eğer hala yılbaşı ağacınızı almadıysanız Karaca’nın birbirinden güzel çam ağaçlarına göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Elbette yılbaşı ağaçlarınızı rengarenk hale getirmek için süslemeniz de gerekir. Karaca yılbaşı süsleri sayesinde yılbaşı ağacınızı da ışıl ışıl hale getirebilirsiniz. Çam ağacı tek başına yeni yıl kutlamaları için yeterli olsa da bizce yılbaşı ruhunu evin farklı alanlarına da yaymak önemli. Bunun için yapmanız gerekense dekoratif aksesuar çeşitlerinden yararlanmak. 

Salon, mutfak, yatak odası ya da banyo için yılbaşı temalı dekoratif ürünler tercih edebilirsiniz. İçinizi ısıtacak kar küreleri ile yılın her döneminde sımsıcak mutluluğu hissedebilirsiniz. 

Yeni yılın en sevilen anı şüphesiz sevdiklerinizle beraber doyasıya gülüp eğlendiğiniz o harika yılbaşı sofrası. Özenli ve ışıl ışıl olmasının yanı sıra sevdiklerinizle yepyeni bir yıla adım atmak gibi çok daha özel bir anlamı var bu yılbaşı sofralarının. 

Yeni Yili Evde Gecirecekler Icin Yilbasi Eglences

Yeni yıl temasına uygun yemek takımları, bu yemek takımlarını tamamlayan çatal bıçak setleri ve yeni yıl dokunuşlarıyla renklendirilmiş servis tabakları, yeni yıl ruhunu her zaman yaşamanızı sağlar. İştah açıcı huzurlu bir sofra hazırlamanız için Karaca’nın rengarenk, şık ürünleri yeterlidir. 

Menü hazırlığı yılbaşı sofraları için oldukça önemli. Herkesin damak zevkine hitap eden yiyecekler seçmeye ve konuklarınızın gıda alerjisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Menü belirlemeden önce misafirlerinizle neler yapacağınızı paylaşmanızda fayda var. Bizim sizin için hazırladığımız menü içeriği ise şöyle;

  • Kışa uygun enfes bir balkabağı çorbası
  • İncecik sarılmış zeytinyağlı yaprak sarma
  • Haşlanmış ya da kızartılmış sebzeler
  • Dilediğiniz lezzette mezeler
  • Bol sebzeli salatalar
  • İç pilavlı hindi ya da tavuk
  • Kırmızı et tercih edenler için enfes bir tava antrikot
  • Patates püresi
  • Şık bir yeni yıl pastası
  • Peynir tabağı
  • Meyveler
  • İçecekler

Muhteşem bir menüyü tamamlayacak eğlenceli atıştırmalıklarla yeni yıl eğlencenizi taçlandırın! Enfes bir yemeğin ardından gecenin ilerleyen saatlerinde atıştıracağınız lezzetlerle hem kendinizi hem de konuklarınızı unutulmaz bir geceye hazırlayacaksınız. Peki, bu atıştırmalıklar neler olabilir?

Herkesin Bayıldığı Bir Lezzet: Sosisli / Hot Dog

En eğlenceli atıştırmalıklardan biri olan sosisli, özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde acıkmaya yakın tüketilebilecek enfes bir lezzet. Cookplus Mutfaksever 4lü Sosisli Sandviç Yapma Makinesi ile bu lezzeti ikiye katlamaksa sizin elinizde!

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Geceye Tatlı Bir Kaçamak: Fondü!

Özellikle çiftlerin en sevdiği tatlı türü olan fondüye bambaşka bir soluk getirmeye ve onu daha da eğlenceli yapmaya ne dersiniz? Size akışkan bir çikolata şelalesi eşliğinde enfes meyve parçacıkları dersek sanırım yeterli olacaktır!

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Patlamış Mısır olmadan Yılbaşı Eğlencesi Olmaz!

Sanırım hepimizin asla hayır diyemeyeceği bir atıştırmalık şu patlamış mısırlar! Çeşit çeşit, renk renk patlatılabilen, partilerin en aranılanı olan ve en çok da sinemaya yakışan bu lezzeti belki arkadaşlarınızla sessiz sinema oynarken ya da eğlenceli bir yılbaşı filmi izlerken tüketebilirsiniz. Siz keyfinize bakarken mısırlarınızı mutfaktaki eğlenceniz Cookplus popcorn makinesi patlatsın! 

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Tatlı Krizlerinin Baş Kahramanı: Waffle!

Gecenin en tatlı ve eğlenceli anına malzemeleriyle iştah kabartacak bir waffle hazırlamaya ne dersiniz? Bizim favorimiz orman meyveli waffle. Keyfinize eğlence katmak için şimdi Karaca Funday waffle makinesi modelini keşfedip, yılbaşı gecenizi waffle ile taçlandırabilirsiniz.

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

İçimizdeki Çocuğu Unutmayalım: Pamuk Şeker!

Yılbaşı eğlencesi çocukluk anılarınızla taçlansın isterseniz, neden evde pamuk şeker yapmayasınız? Üstelik de oldukça kolay ve basit! Konuklarınıza kendi yaptığınız pamuk şekerleri ikram ettiğinizde ne kadar şaşıracaklarını tahmin edebilirsiniz. Haydi, içinizdeki çocuğu Cookplus Mutfaksever Pamuk Şeker Makinesi ile ortaya çıkarın!

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Yılbaşı Mezeleri Hazırlamak için Püf Noktalar

Yılbaşı sofralarının belki de en önemli elemanı olan mezeler hazırlanırken sizin ve sevdiklerinizin sevdiği içerikte olmasına dikkat etmek önemlidir. Böyle keyifli bir akşam yemeğinde sofradaki herkese hitap eden yılbaşı sofrası mezeleri oldukça fazla çeşide sahiptir. 

Yapmak oldukça keyifli ve çok kolaydır. Meze deyince aklımıza ilk olarak soğuk yoğurtlu mezeler gelir. 

Bunlardan biri olan “Haydari” sofralarımızda yıllardır bulunan geleneksel bir meze türüdür. Yılbaşı sofralarının incisi mezeler, farklı şekillerde yapılabilir. Kolay malzeme çeşidi ve yapılışıyla maydanoz mezesi bu mezelerden biridir. 

Yıllardır soframızda bulunması sebebiyle hemen herkesin damak zevkine de hitap eder. Refika yılbaşı tarifler listesinde de yer alan haydariyi dilerseniz sarımsak olmadan da konuklarınıza sunabilirsiniz. 

Hayvansal gıdalar tüketmeyen konuklarınız için de yazımızda ayrıca diğer mezelere örnekler verdik. Çok da bilinmeyen ancak yapılışı oldukça kolay sunumu da şık olan sultan mezesi içerisinde hayvansal ürün bulundurmayan mezelerdendir. İsmine layık olan bu meze gerçekten sultanlara layık bir lezzete sahiptir. 

Konuklarınızın beğenisi ve tercihen tükettiği içeriklere göre özel olarak yılbaşı masası mezeleri arasından tercih etmek sofranızın sadece lezzeti ile değil, sizin ince düşüncelerinizle de unutulmaz olmasını sağlayacaktır.

Meze hazırlamanın püf noktalarından biri de mezelerinizi soğuk mu yoksa sıcak mı servis edeceğinizi belirlemektir. Mantarlı, kaşarlı, kızartma içerikli mezeler sıcak servis edilmeye uygun olduklarından mümkünse sofranızı hazırladıktan sonra mezeleri hazırlamaya başlayın. 

Yılbaşı menüsü yılbaşı mezeleri için eğer sofra hazırlarken böyle bir vaktim yok zamanımı sadece sunumlar için harcayabilirim diyorsanız, tercihinizi soğuk servis edilen mezelerden yana kullanmalısınız. 

Sabırsızım hemen mis gibi mezeleri soframa dizeyim derseniz pratik yılbaşı mezeleri oldukça çeşitlidir. Dilediğiniz mezeyi hızlıca bulup hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

Hazırladığınız enfes mezelerinizi şık servis tabakları ile servis edebilirsiniz. Sizin için yılbaşı masalarınızı süsleyecek bir çok meze tarifini yazımızdan okuyup keyifle yapabilirsiniz. Şimdiden mutlu yıllar dileriz. 

Yeni Yılı Evde Geçirecekler İçin Yılbaşı Eğlencesi ve Özel Refika Birgül Tarifleri

Yılbaşı Masalarına Uygun Meze Tarifleri

Her zamanki sevgiyle kurulan,ancak biraz daha özenerek hazırlandığınız yılbaşı sofralarınızı taçlandıran mezeleri seçerken de yaparken de bugüne yakışır şekilde özenli davranırsınız. 

Kışın gelmesiyle birlikte içinizi kıpır kıpır yapacak yılbaşı akşamı için yemek tarifleri araştırmasına başlayabilirsiniz. Bunun için özel seçenekleri ile Refika yılbaşı yemek tarifleri listesinden göz atabilir kolayca seçebilirsiniz. 

Yemeklerin yanı sıra hafif tadı ve şık sunumuyla mezeler bu gecenin sofrasında,büyük küçük herkes için ayrı bir yere sahiptir. Bu yazıda atom meze tarifi ve daha birçok farklı meze tarifine yer verdik. 

Mezeler günlük sofralarda sıklıkla yer almadığından mıdır bilinmez yılbaşı sofralarında hızlıca tükenir. Haşlanmış patates mezeleri farklı, hafif lezzetiyle severek tüketilir. 

Tadıyla olduğu kadar sunumundaki şıklığı ve süsüyle sofranıza renk katan mezeler de hazırlamak isterseniz farklı soslar veya baharatlarla yapabileceğiniz süslü yılbaşı mezeleri sizin için güzel bir sofra renklendirme yöntemi olabilir. Tüm bu istediğiniz meze tariflerini uygularken Refika yemek tarifleri içeriklerinden faydalanabilirsiniz. 

yilbasieglence2 1024x576 1

Yılbaşı Meze Tarifleri

Haydari 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler:

  • 200 gr süzme yoğurt
  • 50 gr beyaz peynir
  • rendelenmiş ve ezilmiş 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4-5 dal dereotu
  • ⅓ çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • ½ çay kaşığı tuz

Haydari Tarifi Yapılışı:

Zeytinyağı küçük bir tavada kızdırılır, ince çekilmiş cevizler eklenerek kavrulur. İnce bir şekilde doğranan dereotu, çatalla ezilen beyaz peynir ve püre haline getirilen sarımsaklar bir karıştırma kabına alınır. 

Malzemeleri pratik bir şekilde püre haline getirmek, doğramak ve ezmek için Karaca Maximix Retro kırmızı blender seti tercih edebilirsiniz. Soğuyan ceviz zeytinyağı karışımı karıştırma kabına eklenir. Bir çırpıcı ya da kaşık yardımıyla tüm malzemeler homojenize edilir. Haydariyi üzerine birkaç parça dereotu ile servis edebilirsiniz. 

Atom Meze 

Atom Meze Malzemeleri:

  • 2.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 adet kurutulmuş biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yemek kaşığı sıvı yağ
  • ¼ çay kaşığı toz kırmızı biber. 

Atom Meze Yapılışı:

Acı severlerin favorisi olan atom mezesini yapmak için bir karıştırma kabında toz biber, ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurt iyice karıştırılır. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağ eritilir. Doğranan kurutulmuş kırmızı biberler ve toz kırmızı biber tereyağı karışımına ilave edilir. 

Cookplus Chopper XXL retro kırmızı doğrayıcı ile kurutulmuş kırmızı biberleri saniyeler içerisinde doğranmış bir hale getirebilirsiniz. 3-4 dakika boyunca yağın kızması için iyice karıştırılır. Servis tabağına önce yoğurt karışımı, ardından biberli yağ karışımı eklenir. Atom mezeyi Karaca New Year Hoho 3lü çerezlik içerisinde sunacağınız kuruyemişler eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Tulum Peynirli Kerevizli Ekmek Üstü 

Tulum Peynirli Kerevizli Ekmek Üstü Malzemeleri:

  • 6 adet küçük kereviz
  • 5 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 75 gr tulum peyniri
  •  karabiber
  •  tuz
  • ⅕ muskat
  • 20 dilim ekşi maya ekmeği

Tulum Peynirli Kerevizli Ekmek Üstü Yapılışı:

Altı tane küçük kerevizin kabuklarını soyup 6-8 parçaya bölün ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye başlayın. Beş diş sarmısağı kabuklarıyla birlikte tencereye ekleyin. Yaklaşık 20 dakika, kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan kerevizlerin suyunu süzün ancak bu haşlama suyunu ayırın ki, püreleştirirken çok katı bir kıvam almasın. Pişen sarmısakları kabuğundan kolayca ayırın ve kerevizlere ekleyin. Kerevizleri el blenderı ile püre kıvamına getirin. 

Arada haşlama suyundan ekleyip kıvamı çok katıysa açabilirsiniz. En güzel sızma zeytinyağından beş çorba kaşığı kadar ekleyin. 75 gr. İzmir tulumunu sıcağı üzerindeyken içine rendeleyin. Kerevizi uçurmak için 1/5 muskatı rendeleyin, üç çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz ilave edin. 

20 dilim ekşi maya ekmeğini tavada kızartıp üzerlerine biraz zeytinyağı serpin. Kereviz püresini ekmeklerin üzerine paylaştırın. Roka yapraklarını ekmeklerin üzerine yerleştirip rende İzmir tulumu ve muskat ile süsleyince efsane olacak.

Sabırlı Domates

Sabırlı Domates Malzemeleri:

  • 8 adet orta boy domates
  • 20 diş sarımsak
  • 6 dal taze kekik
  • ½ çay bardağı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Sabırlı Domates Yapılışı:

Sabırlı domates masaya geldiğinde beş duyuya da hitap eden bir lezzet. Kekiklerin yeşili ve domatesin kırmızısı, sarımsak ve zeytinyağının kekikle yavaş pişmiş kokusu, ilk çıktığı andaki cızırtı sesi ve tabii ki sıcak ve serinletici tadı!

İşe fırın tepsinizi 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayarak başlayın. Üzerine 8 adet domatesi boyuna iki parçaya kesip, yerleştirin. Üç dal taze kekiği domateslerin üzerine dağıtın. Biraz çekme karabiber ve çekme tuz serpin. 

Domateslerin etrafına 20 diş kabuğu soyulmamış sarımsağı dağıtın. Biz kabuğu soyulmamış sarımsağa pek alışkın değiliz ama benim için bir kez deneyin. Fırınlanmış sarımsağın kabuğundan çabucak ayrılmasına ve verdiği muazzam tada inanamayacaksınız. 

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağını tüm tepsinin etrafında gezdirip, alttan ve üstten yanan fırında 220 derecede 45 dakika pişirin. Domatesleriniz ufaksa bu süre kısalacaktır. 

Servis yapmadan evvel fırında rengi değişmiş kekikleri tat versin diye tepsinin tabanına indirip, taze kekik ekleyin. Bu şekilde meze olarak yiyebileceğiniz gibi makarnalarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz.

Muhammara

Muhammara Malzemeleri:

  • 3 avuç ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
  • Ceviz büyüklüğünde zencefil

Muhammara Yapılışı:

3 dilim ekmek içi ve 2 diş sarımsağı mutfak robotu haznesine atıp çekin. Ardından içine 3 avuç cevizi atıp bas çek yaparak parçalayın. 3 çorba kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım limon suyunu sıkın iyice karıştırın. Salçanın tuzluluğuna göre tuz ilave edebilirsiniz.

Son olarak ceviz büyüklüğünde taze zencefili rendeleyin, kalan tortularını parmaklarınızla sıkarak suyunun geçtiğine emin olun. Zencefilin çok lifli yerini muhammaraya eklemeyin ama etli kısmını koyun. Muhammara karışımını güzelce karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve zahter kekik serperek servis edebilirsiniz.