pizza1

Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi

Pizza, her damak zevkine hitap eden bir lezzet olarak sofralarda yerini alıyor. Bu ürünü hazırlamak için pek çok yolu tercih edebilirsiniz. Bunlardan biri olan airfryer ile lezzetli pizzalar hazırlayabilir ve kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Tercih edilen sebze ve peynir malzemelerine göre farklı airfryerda pizza tarifi seçenekleri mevcut. Margarita, Akdeniz, Meksika, vejetaryen ya da tavuklu pesto gibi pizza tarifleri arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Airfryer ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pizza tarifi için okumaya devam edin!

pizza2 1

Airfryer’da Pizza Nasıl Yapılır?

Airfryer ile pizza hazırlamak, oldukça hızlı ve pratik bir süreç. Dilerseniz kendiniz dilerseniz de misafirleriniz için hızlı bir şekilde çeşit çeşit pizzalar hazırlayabilirsiniz. Pizzanın üzerine eklenebilecek pek çok farklı sebze seçeneği bulunuyor. Domates, biber, mısır, soğan, mantar ya da zeytin gibi tatlar arasından dilediğiniz malzemeleri seçerek vejetaryen pizzalar yapabilirsiniz.
Vejeteryan pizzalar dışında pek çok tarifte farklı et ürünleri eklenebiliyor. Salam, sucuk, sosis, pastırma veya tavuk göğsünü kesme tahtası yardımıyla şekillendirebilir ve pizzanızı süsleyebilirsiniz. Airfryer pizza pişirme sürecinde et ürünlerini uygun zamanda ekleyebilirsiniz.
Ayrıca pizza yapma sürecini hızlandırmak ve hamur yoğurarak vakit kaybetmek istemiyorsanız hazır ürünler arasında yer alan lavaşları tercih edebilirsiniz. Airfryer lavaş pizza seçenekleri ile hazırlıksız yakalandığınız anlarda bile kolay bir menü hazırlayabilirsiniz!

pizza4

Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi

Malzeme çeşitliliği ile en sevilen lezzetlerden biri olmayı başaran pizzayı hazırlamak oldukça pratik! İncecik hamur kenarı ve dolgun malzemeleriyle göz doyuran pizzalar yaparak hem kendinizi hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Pişirme sürecinde Airfryer kullanarak sağlıklı pizzalarınızı hızlı bir şekilde hazırlayabilir, Airfryer pizza yapımı adımlarını takip ederek sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 12 dakika
Toplam Süre 32 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak İtalyan Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 335 kcal

Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi Malzemeleri
  

Hamuru için;

  • 2,5 sb un
  • 1 sb ılık su 200 ml
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 tk instant maya
  • 1 tk toz şeker
  • 1/2 tk tuz

Üzeri için;

  • 50 ml domates sosu
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 yk konserve mısır
  • 150 gr sucuk
  • 1/2 top ince dilimlenmiş mozzarella peyniri
  • 100 gr siyah zeytin

Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Yoğurma kabına alınan unun ortasını açarak su, zeytinyağı, şeker, tuz ve maya ekleyin.
  • Hamuru yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun ve üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra zemine biraz un serpiştirin ve hamuru açmaya başlayın.
  • Merdane ya da oklava yardımıyla açtığınız hamuru, airfryer tepsisine sığacak biçimde şekillendirin.
  • Domates sosunu hamurun her yerine eşit bir şekilde şekilde sürün.
  • Sonrasında üzerine ince dilimlenmiş mozzarella peynirini ekleyin.
  • Yeşil biber, kırmızı biber, mısır, sucuk ve zeytinleri peynirin üstüne dağıtın.
  • Pizzanızı 180 dereceye ayarlanmış airfryera yerleştirin ve 12 dakika pişirin.

Besin Değeri

Serving: 130gCalories: 335kcalCarbohydrates: 26.32gProtein: 8.74gFat: 9gCholesterol: 29.12mgSodium: 302.6mgPotassium: 222mgVitamin A: 42.22IUVitamin C: 4.2mgCalcium: 45.1mgIron: 1.73mg
Etiket Airfryer ile Sağlıklı Pizza Tarifi

Airfryer’da Pizza Yapımı Püf Noktaları

pizza5

Airfryer pizza kaç dakikada pişer sorusuna cevap vermeden önce tarifte kullanılan malzemelerin içeriğinin bilinmesi önemli. Lezzeti artırmak açısından püf noktalarına önem vererek farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Airfryer milföy pizza tariflerinde hazırlık ve pişirme süresi oldukça kısa. Beklenmeyen misafirlerinize pratik ve hoş sunumlar hazırlamak için bu tariflerden yararlanabilirsiniz. 

Airfryer’ı Önceden Isıtmak:

Airfryer’ı önceden ısıtmak, hamurun eşit şekilde pişmesine yardımcı oluyor. 

Taban İnceliği:

Tabanın ince olması, daha kıtır bir hamur elde etmenizi sağlıyor. 

Hamuru Delmiş Olmak:

Hamurun çatlamadan pişmesini sağlamak için tepsiye alınmadan önce delinmesi gerekiyor. Kürdan veya çatal yardımıyla delinen hamur, pişerken de şeklini koruyor. 

Sosların Doğru Sıcaklıkta Olması:

Pişirilerek hazırlanan sosların bir süre soğumaya bırakılması, önemli püf noktalar arasında yer alıyor. Hamurun aşırı nemlenmesini ve zemine yapışmasını engellemek için sosun ince bir tabaka halinde yayılması gerekiyor. 

Malzeme Kullanımı: 

Pişirme süresini olumsuz yönde etkileyebileceğinden dolayı bu detaya dikkat etmeniz önemli. Malzemelerin aynı anda pişmelerini sağlamak için boyutlarına ve kalınlıklarına dikkat edebilirsiniz.

Un Seçimi:

Sağlıklı ve lezzetli bir pizza yapabilmek için pizza hamurunu oluşturan ama malzemeleri de özenle seçmek gerekiyor. Beslenme açısından önem taşıyan buğday unu, lif ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sebeple sağlıklı hamur işi çeşitlerinde genellikle buğday unu veya glutensiz unlar tercih ediliyor.

Peynir Seçimi:

Pizzanıza ekstra bir dokunuş katmak için mozzarellanın yanı sıra farklı peynir türlerini de tercih edebilirsiniz. Bunlardan biri olan parmesan peyniri, hazırlayacağınız yemeğe ayrı bir lezzet katıyor.

Pizzanın lezzetini zenginleştiren mozzarella peyniri, klasik tatlardan vazgeçemeyenlerin bir numaralı tercihi. Dilimlenmiş ya da rendelenmiş mozzarella peyniri hazırlamak için Karaca’dan doğrayıcı ve rondo modellerini inceleyebilirsiniz.

pizza6

Karaca Airfryer ile Hazırlanan Pizzanın Yanına Ne Gider?

Airfryer ekmek pizza tarifleri, kısa sürede yemek hazırlamak isteyen herkes için kurtarıcı bir rol oynuyor. Pizza ile beraber tüketilebilecek pek çok lezzetli alternatif bulunuyor. Daha hafif bir tercihte bulunmak isteyenler için farklı salata tarifleri mevcut. Airfryer ile kolayca hazırlayabileceğiniz pişmiş sebzeleri pizzanın yanında servis edebilirsiniz. Patates kızartması, sofralara lezzet katan ve her damak tadına hitap eden iyi bir seçenek. Kızartma yapmayı kolaylaştıran Karaca airfryer modelleriyle dilediğiniz sebzeleri doğru sıcaklıklarda pişirebilirsiniz. Hazır veya ev yapımı soslar, sofraya zenginlik kazandıran önemli eşlikçiler arasında yer alıyor. Yoğurt sosu ya da taze baharatlar ile hazırladığınız tariflere farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Karaca Airfryer modellerini inceleyerek mutfakta işinizi kolaylaştırabilir ve birbirinden lezzetli pizzalar hazırlayabilirsiniz.

pizzza8