yeniyilfilmler1

Yeni Yıl Ruhunu Yakalayan Unutulmaz Filmler

Yeni yıl coşkusu, her sene filmlerde de kendini gösteriyor. Her yerin ışıl ışıl, büyülü ve mucizevi göründüğü yılın bu döneminde yeni yıl ruhunu yakalayan farklı türdeki pek çok filme rastlanıyor. Bu yazımızda sizler için yeni yılı yansıtan filmlerini sıraladık! Siz de içeriğimizi inceleyin ve yeni yılı bu müthiş film önerileriyle son derece keyifli hale getirme fırsatını yakalayın!

Klasik Yılbaşı Filmleri

Yılbaşı denince akla gelen pek çok kült film bulunuyor. Soğuk ve karlı geçen bu özel güne eski yılbaşı filmleri de eşlik ediyor. Bu filmlerden birkaçını şu şekilde incelemek ise mümkün:

yeniyilfilmleri2

Evde Tek Başına Serisi / Home Alone

Aileyle izlenebilecek yılbaşı filmleri listesinin başında gelen evde tek başına serisi, hemen herkes tarafından biliniyor. Film, yılbaşı için tatile gitmek isteyen bir ailenin en küçük çocuklarını evde unutmasıyla başlıyor. Evde tek başına kalan Kevin, ailesini sevmediği için onların gittiğini düşünse de gerçekler ve olaylar çok daha farklı ve hızlı bir şekilde gelişiyor. Evde tek başına kalmanın başlarda keyifli olduğunu düşünen Kevin’ın bilmediği şey ise iki hırsızın soymak için evlerini gözetlediği oluyor. Bu iki hırsız, evde kimsenin olmadığını düşünerek eve girmeye çalıştıklarında ise bir sürprizle karşılaşıyor. Bu sürpriz ise Kevin oluyor. Hırsızlar ve Kevin arasındaki mücadeleyi konu alan film, evde tek başına kalan bir çocuğun kendini nasıl koruduğunu ve hırsızların başına ne denli belalar açabildiğini gösteriyor.

yeniyilfilmleri3

Şahane Hayat / It’s a Wonderful Life

Sanılanın ötesini gösteren bu noel filmi de klasikler arasında yerini alıyor. Eski bir yapım olan Şahane Hayat, doğduğu kasabaya sayısız katkıları olan hoşgörülü ve kibar George Bailey’nin hikayesini konu alıyor. Aile şirketini korumak ve kasabaya çeşitli iyilikler yapmak için tüm hayallerini erteleyen George’un kasabadaki baş düşmanı Henry F. Potter tarafından iflasa sürüklenmesi ise hikayede büyük bir kırılma noktası olarak görülüyor. George Bailey, tüm yaşananlar sonrasında çareyi intiharda bulmuşken yeryüzüne gönderilen iki melek sayesinde hiç varolmayan bir dünyayı deneyimlemek üzere alternatif bir dünyaya gönderiliyor. George, bu sayede aslında kendisinin varolmadığı bir dünyanın hiç de sandığı gibi olmadığını keşfediyor. Film, görülenin ilerisini göstermesi sayesinde de en sevilen yılbaşı filmleri arasında yer alıyor. 

Grinç / Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas

Whoville kasabasının Noel coşkusunu kıskanan biri var, Grinç! Bu animasyon, yılbaşını coşkuyla kutlayanları anlamayan ve yeni yıl ruhundan uzak ruhların nelere neden olabileceğini açıklayan bir çizgide ilerliyor. Grinç, yılbaşını kasaba halkına zehir etmeye ant içmiş olsa da yeni yıl ruhunun yenemeyeceği hiçbir güç yok! İnancın önemini en maceralı şekilde anlatan Grinç, her yıl favoriler arasında sayılan karlı noel filmleri listesinde ilk sıralarda yerini alıyor.

yeniyilfilmleri4

Bir Noel Masalı / Un conte de Noël

Her ailenin kendine özgü problemleri vardır. Bu ailenin problemleri ise doğrudan aile üyelerinden kaynaklanıyor. Junan ve Abel’in problemli çocukları Henri, Ivan ve Elizabeth’in yılbaşında ebeveynlerinin yanına gelmeleriyle başlayan hikaye, Junon’un kanser olduğunu açıklamasıyla dramatik bir yön kazanıyor. Bu habere verilen tepkiler ve aile içi bağlar ise oldukça ilgi çekici. Noel’in en sevilen filmlerinden olan Bir Noel Masalı, aile içi bağlara eğilmek ve kötü koşullarla nasıl başa çıkılacağını öğretmek için bu sıcak hikayeyi izleyenlere sunuyor. 

Yılbaşının tadı farklı lezzetlerle birlikte çok daha güzel çıkıyor. Karaca fondü makinesi sayesinde hem eğlenceli hem de lezzetli bir yılbaşı geçirmek de mümkün oluyor. Sevilen karlı yılbaşı filmlerine eşlik eden sıcak fondü sayesinde çikolatanın ve noel hazzının üst notalarına erişilebiliyor!

Animasyon Noel Filmleri

Animasyon filmleri de büyük-küçük herkesin favorisi halini alarak yılbaşını çok daha keyifli bir hale getiriyor. En sevilen yılbaşı animasyonları içerisinde yer alan filmler şu şekilde sıralanabiliyor:

Klaus

Yılbaşı filmleri animasyon dünyasında da bir hayli popüler. Özellikle son dönemlerde çocukların dikkatini çekmek için pek çok animasyon filmden faydalanılıyor. Klaus da en sevilen yılbaşı animasyonları arasında yerini alıyor. Bu film, Smeerensburg’un yeni postacısı Jesper’in, oyuncaklarla dolu bir diyarda tek yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışmasıyla başlıyor. Jesper’in Klaus’u fazla oyuncakları bağışlamaya ikna etmesiyle hem Smeerensburg’un hem de izleyenlerin dünyası renkleniyor. Ancak her filmde olduğu gibi bu eserde de bu iyiliğe karşı duranlar yer alıyor. Klaus, eşsiz hikayesiyle iyiliğin kötülüğe karşı zaferini konu alan unutulmaz yapımlar arasında sayılıyor. 

Kutup Ekspresi 

Yılbaşı gecesi filmleri denince akla gelen ilk animasyon filmlerinden Kutup Ekspresi de izleyenleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Noel’e olan inancını yitiren küçük bir çocuğun tuhaf bir trene binerek maceraya atılmasıyla başlayan serüven, Noel’in mucizelerini gözler önüne seriyor. Noel ruhunu yansıtan keyifli animasyonlardan biri olan Kutup Ekspresi, inancını yitirenlere de ışık oluyor. Küçük çocuğun Kuzey Kutbu’na doğru yola çıkan bu trende yaşadıkları ve vardığı nokta, izleyenlere kaybettikleri inançlarını hatırlatarak umut aşılıyor.

yeniyilfilmleri5

Hediye Operasyonu

Fantastik yılbaşı filmleri arasında yer alan Hediye Operasyonu, Noel Baba’nın en küçük oğlu Arthur’un atıldığı bir macerayı konu alıyor. Heyecan dolu bir maceraya atılmak isteyenler için bu film son derece uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Filmde, her sene düzenlenen hediye dağıtma operasyonunda bir çocuğun unutulması üzerine macera başlıyor. Arthur’un görevi ise gün ışımadan son çocuğu bulup hediyesini teslim etmek. Soluksuz izlenecek bu animasyon da hem eğlenceli hem de umut dolu hikayesi sayesinde aile ile izlemeye son derece uygun.

Güzel ve Çirkin: Sihirli Yılbaşı 

Güzel ve Çirkin’in çok sevilen aşk hikayesi sihirli yılbaşı anılarıyla animasyonlara taşınıyor. Bu yapım, çok sevilen animasyon karakteri Belle ve Beast’in aşkını kıskanan ve Noel’den nefret eden Fort’un entrikalarını konu ediniyor. Onları bir araya getiren ve her şeye rağmen aşklarını kurtaran ise bir yılbaşı mucizesi! Umut, arkadaşlık ve aşk üzerine eğilen filmin pek çok ödülü de bulunuyor. Romantik noel filmleri arasında yer edinen bu animasyon, yılbaşında aile ile izlemek için son derece ideal.

Noel Gecesi Kabusu

Tim Burton’ın en sevilen yetişkin animasyonları arasında yer alan Noel Gecesi Kabusu, Cadılar Bayramı’nın yıldızı ve Balkabağı Kralı olarak bilinen Jack Skellington’ın bu ünvandan sıkılıp yeni bayramlar aramaya başlamasını konu alıyor. Yılbaşı kentini ziyaret eden ve o yılki Noel hediyelerini dağıtma görevini Noel Baba’dan almayı hedefleyen Jack Skellington’ın başından geçenler film içerisinde akıcı bir şekilde işleniyor. En iyi noel filmleri arasında yerini alan bu yapım, Tim Burton’ın bakışıyla fantastik bir yılbaşı evrenini gözler önüne sunuyor. 

yeniyilfilmleri6

Yeni Yıl Şarkısı

Charles Dickens’ın unutulmaz eserinden yola çıkarak hazırlanan bu animasyonda, özellikle verilen etik dersler ve çıkarımlar dikkat çekiyor. Hem keyifli hem de öğretici bir yılbaşı animasyonu arayanlar için ideal olan Yeni Yıl Şarkısı, Noel ruhundan yoksun huysuz ve pinti Scrooge’un üç hayalet tarafından ziyaret edilmesini ve bu ziyaretler sonrasında edindiği karakter kazanımlarını konu alıyor. Özellikle çocuklarla birlikte ahlaki değerlerin kazanımı üzerine konuşmak ve keyifli vakit geçirmek için izlenebilecek animasyon filmleri arasında Yeni Yıl Şarkısı ilk sıralarda geliyor. 

Bu filmlere eşlik edecek en güzel atıştırmalıklardan biri de dondurma oluyor. Özellikle karlı noel filmleri izlerken yenen dondurmanın tadı bir başka! Siz de en keyifli anlarınıza eşlik edecek Karaca dondurma makinesi ile film zevkinizi üst seviyeye taşıyabilir, yılbaşının tadını lezzetli dondurmalarla çıkarabilirsiniz. Film izlerken atmosferinizi özelleştirmek için ise yılbaşı ürünlerine göz atabilir, eşsiz bir ortam oluşturabilirsiniz.

Romantik Yılbaşı Filmleri

Her özel günün olmazsa olmazı romantizm, yeni yıl ruhuyla da bir araya gelerek seyir zevki yüksek filmlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Romantik yılbaşı filmleri son derece popüler ve keyifli bir kategori olarak öne çıkıyor. En bilindik yeni yılbaşı filmleri arasında yer alan filmleri ise şu şekilde sıralamak mümkün:

Harry Sally ile Tanışınca / When Harry Met Sally

Romantik yolculukları kim sevmez ki? Bir yolculukta karşılaşan ve ortak pek çok noktaları olduğunu keşfeden Harry ve Sally’nin hikayesini anlatan bu yapım, kadın ve erkek arkadaşlığının gerçekliği üzerine sorguları da beraberinde getiriyor. Kaderin cilvesi kavramını iliklerine kadar yaşatan bu yapım, Harry ve Sally’nin birbirlerinin dünyasındaki izlerinin derinliğini de göstererek oldukça keyifli bir yapım olarak öne çıkıyor. Yılbaşını romantik bir havada geçirmek ve kadın-erkek ilişkilerini incelemek isteyenler için ise bu film oldukça ideal.

Bir Şans Daha / Last Christmas

Londra’da yaşayan ve elf kostümü giydiği son derece komik bir mesleği sürdürmeye çalışan şarkıcı Kate’in Tom ile tanışmasıyla değişen hayatını konu alan film, duygusallığı doruk noktasına çıkarıyor. Hastalığı nedeniyle şarkı söylemeyi dahi bırakmış Kate, hayatından son derece şikayetçi bir haldeyken evsizlere ve zor durumdakilere yardım eden Tom sayesinde hayatına yeni bir anlam kazandırıyor. Sürprizlerle dolu olan film, izleyenlerin gecesini romantik bir hale getirerek gözyaşına boğuyor.

Noelden Önce / The Knight Before Christmas

Hem romantik hem de fantastik en iyi yılbaşı filmleri arasında yer alan The Knight Before Christmas, bir büyücü tarafından modern dünyaya yollanan Orta Çağ şövalyesi Sir Cole ve Brooke’un hikayesini konu alıyor. Öğretmen olan Brooke’un noel arifesinde arabayla Cole’a çarpmasıyla başlayan hikayede ikiliyi pek çok zorluk bekliyor. Onları bekleyen en büyük zorluk ise aşk. Yılbaşını keyifli geçirmek isteyenler için son derece ideal bir seçenek olan film, son yılların en sevilen romantik yılbaşı gecesi filmleri arasında yer alıyor.

Aşk Her Yerde / Love Actually

İster başkan, ister rockstar… İnsan ne olursa ve dünyanın neresinde olursa olsun aşktan kaçamıyor. Başrolünde aşkın yer aldığı Aşk Her Yerde, Noel zamanı aşkın dünyayı nasıl da çevrelediğini gözler önüne seriyor. Aşkın yüceliğini noelde de hissetmek isteyenler için son derece ideal olan film, en güzel yılbaşı filmleri arasına adını yazdırmış durumda.

Yılbaşının tadı filmlerle bir başka çıksa da elbette filmi atıştırmalık olmadan izlemek de mümkün değil. Güzel bir filmi patlamış mısır olmadan izlemek neredeyse imkansız! Bu anlarda yılbaşınızı çok daha keyifli hale getirecek Karaca mısır patlatma makinesi imdadınıza yetişiyor. Eğer patlamış mısır sevmem, bana başka lezzetler lazım diyorsanız waffle makinesi de sizler için son derece uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Siz de yılbaşında yanınızda olmasını istediğiniz lezzetler için Karaca makinelerimizi inceleyin, unutulmaz bir yılbaşı gecesi deneyimi yaşama fırsatını yakalayın!

yeniyilfilmleri7 1