yeniyiloyun1

Yeni Yıl Gecenize Neşe Katacak Harika Oyunlar

Yılbaşı, herkesin favorisi olan özel günler arasında yer alıyor. Sevdiklerinizle bir arada olabileceğiniz bu özel gün sayesinde eğlenceli ve keyifli vakit geçirmek mümkün oluyor. Yılbaşını çok daha eğlenceli hale getirmek için oynanabilecek pek çok oyun bulunuyor. Sevdiklerinizle, ailenizle keyifli bir şekilde vakit geçirmek için oynanabilecek yılbaşı oyunları güne neşe katıyor. Peki, en popüler yılbaşı oyunları nelerdir?

Yılbaşında oynanabilecek oyunlar pek çok farklı kategoride görülebiliyor. Evde oynamaya uygun çok kişili, yetişkinlere uygun olanlar ve daha farklı pek çok türdeki oyun seçeneğine rastlamak mümkün. Yılbaşı gecesi oyunları hem unutulmaz bir tatil yaşamak hem de günü çok daha eğlenceli bir hale getirmek için tercih edilebiliyor. Bu yazımızda yeni yılda neşenize neşe katacak harika oyun önerileri sunuyoruz. Okumaya devam edip yeni yıl kutlamanıza eğlence katacak harika oyun önerilerini keşfedin! Yılbaşı, oynanan oyunlarla çok daha eğlenceli!

yeniyiloyun3

Evde Oynanabilecek Yılbaşı Oyunları

Yılbaşı oyunları denince akla ilk olarak evde oynanabilecek seçenekler geliyor. Soğuk ve karlı bir günde vazgeçilmezler arasında yılbaşı için oyunlar yer alıyor. Yılbaşı oyunları evde oynamak için son derece ideal seçenekler oluyor. Evde en sık oynanan oyunlar şu şekilde ele alınabiliyor:

Soğuk-Sıcak

Klasikler arasında yer alan soğuk-sıcak oyunu yılbaşını son derece eğlenceli bir hale getirebiliyor. Bu oyunu oynamak için bir ebeye ihtiyaç duyuluyor. Ebe tarafından gizlenmiş nesneyi diğer oyuncuların bulması gerekiyor. Nesneye yaklaştıkça ebenin sıcak, uzaklaştıkça soğuk komutlarını vermesi gerekiyor. Bu oyun sayesinde harekete geçmek ve yılbaşını çok daha keyifli bir hale getirmek mümkün oluyor.

Karaoke

Her özel günün favorileri arasında yer alan karaoke de yılbaşını renklendirmek için uygun bir seçenek oluyor. Özellikle yılbaşı temalı şarkıları söyleyerek küçük çaplı konser vermek ve gizli kalmış yetenekleri keşfetmek mümkün oluyor. Üstelik her yaştan katılımcıya uygun olan bu oyun sayesinde vaktin nasıl geçip gittiğini anlamanız da imkansız!

Vampir Köylü

Son dönemlerin en popüler oyunları arasında yer alan vampir köylü, tıpkı eskiden oynanan hırsız polis oyununu anımsatıyor. Bir köyde vampirlerin köylüleri öldürmesi, köylülerin ise vampirler tüm köyü katletmeden onları tespit etmesi gerekiyor. Oyunu bir moderatörün yönetmesi bekleniyor. Moderatör sayesinde her günün sonunda vampirler açığa çıkarılmaya çalışılıyor. İki taraflı amaç barındıran bu oyunda köyün mü yoksa vampirlerin mi kazanacağına ise yalnızca verilen kararlar ve oylamalar etki ediyor. 

Scrabble

Özellikle zekayı geliştiren ve kelime haznesini genişleten scrabble en sık tercih edilen yılbaşı oyun seti olarak öne çıkıyor. Oyunda yeni kelimeler türeterek en yüksek puanları almaya çalışmak gerekiyor. En yüksek puanı alan kişiyi ödüllendirerek de oyunu çok daha eğlenceli hale getirmek mümkün oluyor. Hem leziz bir ödül hazırlamak hem de oyunu çok daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız Karaca waffle makinesi ile leziz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz!

Tabu

En sevilen yılbaşı kutu oyunları arasında yerini alan Tabu da favoriler arasında yer alıyor. Oyunu oynamak için iki ekibe bölünmek gerekiyor. Bu ekiplerden birer anlatıcı sırasıyla yasaklı kelimeleri kullanmadan kartlar üzerinde yer alan kelimeleri arkadaşlarına anlatmaya çalışıyor. Süre sınırlaması içerisinde en çok kelime anlatan ekip oyun sonunda kazanıyor. Tabu hem keyifli oluşuyla hem de yaratıcılığı besleyişiyle sık tercih edilen oyunlardan biri. 

yeniyiloyun4

Aile için Yılbaşı Oyunları

Aile ile geçirilen yılbaşının en keyifli yanı oyun oynamak olabilir! Noelinizi ailenizle birlikte ve keyifle geçirmek için şu oyunlara göz atabilirsiniz:

Tombala

Yılbaşının klasikleri arasında yer alan tombala, favori yılbaşı eğlenceleri arasında sayılıyor. Klişe olarak da görülen bu oyunda, kişilerin kartları üzerindeki tüm sayıları doldurması ve tombala yapması gerekiyor. Şansınıza güveniyorsanız bu oyun tam sizlik diyebiliriz!

Ben Kimim

Özellikle kalabalık ailelerde oynaması en keyifli oyunlardan biri de Ben Kimim. Bu oyunda bir nesne, bir ünlü veya sıradan biri olabilirsiniz. Soracağınız sorularla olduğunuz nesne veya kişiyi bulmaya çalışırken çok eğlenceli dakikalar yaşayacağınızdan eminiz.

Doğru-Yanlış

Özellikle çocuklarla eğitici bir oyun oynamak isteyenler için ideal bir seçenek olan doğru yanlış oyununda, dünyanın en absürt bilgilerinin doğru mu yanlış mı olduğunu keşfetmek gerekiyor. Bu oyunu oynarken hiç beklenmedik bilgileri öğrenmek de işin en keyifli yanını oluşturuyor.

İsim-Şehir

Özellikle Türk kültürünün klasikleri arasında yer alan isim-şehir de basit malzemelerle oynanabilecek yılbaşı oyunları arasında yerini alıyor. Minimum iki kişilik yılbaşı oyunları arasında yer alan isim-şehir, yalnızca kağıt ve kalemle oynanan son derece pratik bir eğlence.

yeniyiloyun2

Çocuklar için Yılbaşı Oyunları

Yılbaşını dört duvar arasında geçirmek özellikle de çocuklar için son derece zor olabiliyor. Bu noktada çocuklar için yılbaşı oyunları devreye giriyor. İşte çocuklar için birkaç yılbaşı oyun önerisi:

Puzzle

Hem sessiz hem de keyifli bir oyun arayanlar için puzzledan daha cazip bir seçenek yok. Bu oyun sayesinde çocukların motor becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak da mümkün oluyor. Bu nedenle sık tercih edilen yılbaşı oyun fikirleri arasında puzzle da kendine yer ediniyor.

Noel Baba Boyama

Kesme, yapıştırma ve boyama gibi aktivitelerin çocukların hem sakinleşmesinde hem de motor becerilerinin gelişmesinde etkileri olduğu araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek. Noel Baba boyama oyunu sayesinde de bu gelişimi desteklemek mümkün oluyor. Hazır bir şablon verilebileceği gibi çocuklardan Noel Baba’yı kendi hayal güçlerine göre çizmeleri istenebiliyor. Çeşitli opsiyonlar sağlaması ve çok yönlü gelişimi desteklemesi sayesinde yılbaşı boyamaları en güzel oyunlar arasında yerini alıyor. Ayrıca dilerseniz Karaca yılbaşı ürünleri ile boyadığınız noel babayı bir yılbaşı süsü haline getirmeniz de mümkün! 

The Floor is Lava

Biraz hareket isteyenler için en ideal oyun: The Floor is Lava. Bu oyunda yeryüzü sanki lavdan oluşuyormuş gibi davranarak yere değmeden hareket etmek büyük önem taşıyor. Oyunculardan biri “The Floor is Lava” dediği anda yere basan kişiler ise eleniyor. Son derece eğlenceli ve hareketli olan bu aktiviteyi, yılbaşı aile oyunları arasında ele almak için de son derece uygun.

Bu oyunlara eşlik edecek kalorisi düşük atıştırmalıklar için Karaca mısır patlatma makinesini tercih edebilirsiniz! Seyir zevki yüksek bu işlemi gerçekleştirirken de çocukların dikkatini çekebilir ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

yeniyiloyun5

Yetişkinler için Yılbaşı Oyunları

Yetişkinlerin de kendilerine özel bir eğlence anlayışı olduğu bilinen bir gerçek. Yetişkinler için yılbaşı partisi oyunlarını ise şu şekilde ele alabiliriz:

Cennette 7 Dakika

Özellikle Amerikan kültürü ile yaygınlaşan cennette 7 dakika, şişe çevirme oyununa benzer bir prensipte işliyor. Şişeyi çevirdikten sonra iki ucunda denk gelen kişiler kapalı bir alanda 7 dakika boyunca sohbet ederek birbirlerini tanımayı, birbirlerinin sırlarını keşfetmeyi deneyimliyorlar. Bu oyun sayesinde birbirini tanımayan veya yeterince tanımayan yetişkinlerin kolaylıkla kaynaşması da sağlanabiliyor.

Doğruluk Mu Cesaretlik Mi?

En klasik yetişkin oyunları sorulduğunda ilk akla gelen doğruluk mu cesaretlik mi oluyor. Bu oyunu oynamak için bir şişe ya da kalem yeterli oluyor. Çevrilen şişenin kapak ve alt kısmı denk gelen kişilerden biri soruyu soruyor ve yanıt alıyor. Özellikle cesaret seçimlerinde oldukça aksiyonlu ve eğlenceli olabilen bu oyun sayesinde oldukça keyifli vakit geçirilebiliyor.

Çözülmemiş Dava

Polisiye oyunları sevenlere uygun bu oyunda çözülmemiş bir dava dosyasını üstlenen oyuncular, hikayeyi ve ipuçlarını takip ederek katili bulmaya çalışıyor. Dedektiflikten ve gizemden hoşlananlar için yılbaşı oyun etkinlikleri arasında çözülmemiş dava üst sıralarda yer alıyor.

yeniyiloyun6

Online Yılbaşı Oyunları

Yılbaşını tek geçirenler ya da online dünyadan kopmak istemeyenler için de uygun yılbaşı oyunları bulmak mümkün. İşte, yılbaşı keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlayacak online yılbaşı oyunları:

Winter Clash

Noel temalı bir shooter oyunu olan Winter Clash, takımlar halinde oynanıyor. Bu oyunda takımınızı korumak için kötü elfleri yenmeniz ve kardan adamları bulmanız gerekiyor. Oyun içerisinde sağlık paketi gibi avantajlı yardımcıları toplamak da oyun süresini uzatmaya yardımcı oluyor. Online olan bu oyunu arkadaşlarla eş zamanlı oynamak da mümkün.

Kickflip Santa

Kaykay üzerindeki bir Noel Baba’yı yönlendirdiğiniz bu oyunda çocuklara kaykaydan düşmeden hediyeleri teslim etmeniz gerekiyor. En yüksek skoru elde edene kadar bağımlılık yapacak bu oyun da yılbaşı eğlence oyunları arasında yerini alıyor.

Gift Wrapped

Süreli oyunlar arasında yer alan Gift Wrapped, hediyeler arasında gizlenmiş belirli nesneleri bularak oynanıyor. Bu oyunla el hızını artırmak ve algı düzeyini artırırken keyifli vakit geçirmek mümkün oluyor.

Evde oynanan oyunların keyfini artıracak bir seçenek de hazırlanan atıştırmalıklar oluyor. Peki, kış ortasında kolaylıkla dondurma yapabileceğinizi söylesek! Karaca dondurma makinesi sayesinde oyunlarınıza eşlik edecek lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz. Eğer ki soğuk atıştırmalıklardan hoşlanmam, daha sıcak atıştırmalıklar favorim diyorsanız fondü makinesi tam size göre bir seçenek! Bu pratik makineler arasından bir tercihte bulunarak eğlenceli oyunlara eşsiz atıştırmalıklar da dahil edebilirsiniz. 

yeniyiloyun7