yilbasicikolata1

Ev Yapımı Yılbaşı Çikolatası Tarifi

Yılbaşı, her yıl coşkuyla kutlanan özel günler arasında yer alıyor. Bu özel güne farklı pek çok lezzetin eşlik ettiğini görmek de mümkün. Yılbaşı çikolata yapımı da bu lezzetler arasında yerini alıyor. Peki, yılbaşı çikolatası nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtına ulaşmak istiyorsanız sizler için özel hazırladığımız içeriği ile evde yılbaşı çikolatası tarifimizi inceleyebilirsiniz! Bu sayede bu özel gününüzü çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte, o özel tarif!

yilbasicikolata7

Yılbaşı Çikolatası Nasıl Yapılır?

Çikolata, hemen her damak zevkine hitap edilecek türleri ile ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeken bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. Yılbaşına özel hazırlanan çikolatalarda ise farklı pek çok süslemeden, aromadan ve şekilden faydalanılıyor. Yılbaşı çikolataları farklı formlarda, çeşnilerde ve tarzlarda karşımıza çıkabiliyor. Yılbaşı çikolatası nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında basit. Çikolatayı yapmak için yağlı kağıt üzerine farklı türdeki 3-4 adet kare çikolatayı dizmek gerekiyor. Çikolatalar, fırında bir sürü eritildikten sonra bir çubuk yardımıyla karıştırılıp desen oluşturuluyor. Üzerine süslemeleri ekleyerek buzluğa atmak bir sonraki adım oluyor. Çikolata donduktan sonra biraz güç uygulayarak çikolatayı elle kırmak ya da bir bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde kesmek mümkün oluyor. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif sayesinde çikolatalar içerisine istenen tüm dokular ve aromalar katılabiliyor. Üstelik kişiye ve konsepte özel çikolataları en düşük maliyetle elde etmek de mümkün oluyor. Yılbaşı temalı çikolata yaparken bu detaya dikkat etmek gerekiyor. Tarife başlamadan önce silikon çikolata kalıbı seçimini gerçekleştirmeniz öneriliyor. Yılbaşı çikolata kalıbı çeşitlerinden kar tanesi, çam ağacı, noel baba gibi formları seçebilirsiniz.

yilbasicikolata3

Yılbaşı Çikolatası Tarifi

Herkesin yılbaşı çikolatası tarifinde farklılıklar görülebiliyor. Konsepte kullanılan süslemelere ve aromalara göre çikolataları özelleştirmek mümkün oluyor. Yılbaşınızı çok daha özel ve eşsiz bir hale getirmek için özel yılbaşı çikolatası tarifimiz sizlerle! Siz de bu eşsiz atıştırmalıkları yaparak yeni yılı hem kendiniz hem de sevdikleriniz için çok daha özel bir hale getirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 23 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 33 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 8 kişi
Kalori 544 kcal

Yılbaşı Çikolatası Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Yılbaşı Çikolatası Tarifi Malzemeleri
  

  • 4 kare kare çikolata bitter, sütlü ve beyaz olabilir
  • İsteğe bağlı bonibon bisküvi, şekerleme ve pasta süsleri
  • 50 gram kakao yağı
  • 50 gram pudra şekeri
  • 3 yk kakao
  • 2 yk süt veya süt tozu

Yılbaşı Çikolatası Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Yılbaşı çikolatasını hazırlamak için ilk olarak çikolatayı hazırlayın. Yağlı kağıt üzerine çikolataları koyun ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Fırın işlemi yerine biraz yağ ekleyerek benmari usulü tencerede de çikolata eritebilirsiniz.
  • Eriyen çikolataları kullanacağınız kabın içerisine dökün ve üstüne dilediğiniz dolgu ve süslemeleri ekleyin.
  • Çikolataları hazırlama işlemi bittikten sonra dondurucuya atın. 1 saat kadar çikolataları dondurucuda bekletin.
  • Çikolataları dondurucudan çıkardıktan sonra özel paketler içerisine koyun ve yılbaşı hediyesi çikolatalarınızı elde edin.

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 544kcalCarbohydrates: 52gProtein: 9gFat: 36gCholesterol: 3mgSodium: 58mgPotassium: 471mgSugar: 52gVitamin A: 59IUCalcium: 214mgIron: 2mg
Etiket Yılbaşı Çikolatası Tarifi

Yılbaşı Çikolatası Yapımı Püf Noktaları

Yılbaşı çikolatası hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalara rastlanabiliyor. Bu noktaları şu şekilde almak mümkün:

Çikolatayı Yakmamak

Çikolatayı eritirken ya da sıfırdan bir çikolata hazırlarken yakmamaya özen göstermek büyük önem taşıyor. Çikolatanın yanması tadı ve formu bozacağı için bu adımda büyük özen gösterilmesi gerekiyor. Bu noktada ile kettle ile kaynatılmış su üstünde yahut ocakta benmari usulü pişirme işlemi uygulamak çok daha avantajlı olabiliyor. 

yilbasicikolata5

Çikolatayı Köpürtmek

Çikolatayı köpürtmek bu aşamda büyük önem taşıyor. Çikolatanın daha homojen olması ve hafiflemesi için bu aşamaya özen gösterilmesi gerekiyor. Bu noktada dilerseniz mikser gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Süslemelerin Çikolata İçerisine Tam Yerleşmesini Sağlamak

Çikolata ve süslemelerin bütünleşmesi için kalıp içerisinde dolguların, süslemelerin çikolata içerisine işlediğinden emin olunması gerekiyor. Şık bir görünüm için özellikle fındık, bisküvi gibi dolguların doğru şekilde yerleştirilmesi de önemli. Yerleştirirken kolaylık sağlaması açısından spatula gibi mutfak gereçlerinden faydalanabilirsiniz.

Çikolatayı Doğru Derecede Dondurmak

Çikolatayı dondururken aşırıya kaçmamak da önem taşıyor. Yanlış katılaşan çikolata kırılma ve çatlama gibi sorunlarla karşılaşmaya neden olabiliyor. Bu nedenle doğru derecede ve sürede dondurma işlemi uygulamak gerekiyor.

Doğru Sunum ve Süslemeleri Yapmak

Sunum yaparken doğru ürünleri ve süslemeleri kullanmak da şık bir görünüm için önem taşıyor. Yılbaşı ruhunu doğru bir şekilde yansıtabilmenin temelinde süsleme seçimleri yapmak gerekiyor.

yilbasi cikolata4

Yılbaşı Çikolatası Sunum Önerileri

Yılbaşı çikolata yapımı kadar sunumu da önem taşıyor. Özenle hazırlanan bu çikolataları farklı şekillerde sunmak mümkün oluyor. Yılbaşı özel çikolata kalıbı, paketleri ve simlerinden faydalanarak çeşitli paketlemeler ve süslemeler yapılabiliyor. 

Sunum için özel yılbaşı çikolata kutusu ve tepsisi gibi seçeneklerden faydalanılabiliyor. Bunun yanı sıra şeffaf paketler içerisine çikolataları koyup kırmızı ve yeşil kurdelelerle bağlamak, kar tanesi ya da çan charmlarını paketlere bağlamak da pratik sunumlar arasında yerini alıyor.

Süslemelerde en sık kullanılan motifler arasında kar tanesi, şeker kamışı ve çam ağacı yer alıyor. Kırmızı ve yeşil renklerin ağırlıklı olduğu sunumlara altın rengi simler ve yıldızlar da eklenerek şık görünümler elde edilebiliyor. Çikolatalar, paketlenerek ya da servis tabakları ile sunulabiliyor. Ayrıca yılbaşı çikolata kutusu da sunum için tercih edilebilecek seçenekler arasında yer alıyor. Siz de tarifimiz ile muhteşem yılbaşı çikolataları hazırlayabilir, yeni yılda sevdiklerinize ikram ederek keyifli vakitler geçirebilirsiniz!

yilbasicikolata6