01 2

Onlarsız Bir Ev Düşünülemez: Süpürge Seçiminin Püf Noktaları

Onlarsız Bir Ev Düşünülemez: Süpürge Seçiminin Püf Noktaları

Ev temizliğinde kullanılan süpürgeler, kıl tüy gibi pek çok kalıntı ve kırıntıyı içerisine hapsederek evin temiz görünmesini sağlar. Ev temizliğinin en iyi şekilde yapılması, mikrop ve toz gibi gözle görülmeyen alerjiyi tetikleyen partiküllerin hapsedilmesi amacıyla HEPA filtre bulunduran pek çok süpürge bulunur. Evde, ofiste ve daha pek çok yerde temizlik amacıyla kullanılan elektrikli ve robot süpürgeler işlerinizi kolaylaştırmayı sağlar. Gün boyu dışarıda vakit geçiriyorsanız, çalışıyorsanız ve ev temizlemek için yeterli vaktiniz kalmıyorsa robot süpürge alternatiflerini değerlendirmenizi öneririz.

Doğru Süpürge Tercihi Nasıl Olmalıdır?

1- Doğru Filtreleme!

Elektrikli süpürge tercihi yaparken, kullanım fonksiyonlarını ve filtreleme sistemini incelemelisiniz. Evinizde yaşayan evcil hayvanlarınızı, çocuklarınızı ve kendinizi korumak için geliştirilen filtrelere sahip modelleri kullanabilirsiniz. Alerjik reaksiyonlara karşı koruyuculuğa sahip pek çok model, partiküllerin havaya karışmasını önleyerek havayı temiz tutar.

2- Etkili Yüzey Temizliği

Elektrikli süpürge tercihi yaparken başlık sayısına, hangi yüzeylerde etkili olduğuna dikkat etmeli; evinizin düzenini göz önünde bulundurmalısınız. Toz torbalı ve toz torbasız süpürge modelleri, farklı kullanımlara yönelik üretilir. Toz torbalı ve hepa filtreye sahip süpürge çeşitleri farklı başlıklarla ev düzenine uyumlu hale getirilebilir.

3- Harita Çıkarma

Elektrik süpürgesi ile ev temizliği yapacak kadar vaktiniz yoksa ve siz evde yokken bile eviniz temiz olsun istiyorsanız robot süpürgeleri inceleyebilirsiniz. Evin haritasını çıkararak her bölgede derinlemesine temizlik yapan modeller, kendi kendine şarj olarak zamandan tasarruf sağlar.

4- Emiş Gücü

Bir süpürgenin emiş gücü, filtreleme özelliğini de etkileyerek temizliğin daha derinlemesine yapılmasını sağlar. Emiş gücünün yüksek olması, gözle görülmeyen kir ve tozların hapsedilmesine yardımcı olur. Yüksek filtreleme özelliği, odanın havasını temiz tutması ve diğer etkili özellikleriyle ev işlerinde etkili bir kullanım sağlar.

5- Motor Gücü

Makinelerde yer alan motor gücü, süpürgenin emiş gücü ve filtreleme özelliğini etkiler.  Bu yüzden motor gücünün yüksek olması ve makinenizin daha etkili temizlik gerçekleştirmesini sağlar. Şarjlı süpürge de farklı avantajlara sahiptir. Bu ürünleri şarj ederek prize ulaşamadığınız alanlarda da kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu ürünler tam dolu şarj seviyesi ile uzun süreli kullanım sağlayacak şekilde tasarlanır.

Ev Temizliğini Kolaylaştıran Ürünler

Her zemin tipine uygun olarak farklı başlıklar takılarak kullanılır. Toz torbalı süpürge ise torba haznesi içerisine tozu çekerek değiştirme yoluyla kullanılır. Değiştirdiğiniz torbayı ister tekrar kullanabilir, isterseniz tek kullanımlık olanları edinerek kullanım sonrası çöpe atabilirsiniz. Mikro ve HEPA filtre polen, alerjen gibi pek çok partikülü hapseder. Toz torbasız süpürge değişim sırasında toza maruz kalmadan hijyenik bir kullanım sağlamanıza yardımcı olur. Boşaltma sırasında alerjik partiküllerin havaya dağılmasına karşı torbasız modelleri değerlendirebilirsiniz. Saç, toz ve döküntüleri toparlayan farklı kablo ve boru uzunluklarına sahip pek çok model bulunur. Modeller tek tuşla kolayca çalıştırarak kullanabilmenizi sağlar. Kolay kullanım için dikey süpürge seçeneklerini de gözden geçirebilirsiniz. Bu ürünler kullanım sırasında efor sarf etmeden ev temizliği yapmanıza yardımcı olur. Böylece temizlik sonrası oluşabilecek bel ağrılarının da önüne geçer. Üstelik sessiz çalışma özelliğine sahip modelleriyle de ev temizliğini daha konforlu hale getirir.

Hayatı Kolaylaştıran Robot Süpürgeler

Robot süpürgeler, hayatınızı kurtarmaya yardımcı olacak farklı başlık ve filtreleme özelliklerine sahiptir. Teknolojinin gelişmesiyle pek çok modelde emiş gücü ve filtreleme özellikleri artış göstermektedir. Bu ürünler evinizin haritasını çıkarma gibi özelliklere de sahiptir. Bu sayede evinizin farklı odalarını temizlemek üzere programlanabilirler. Süpürge fiyatları motor gücü, filtreleme özelliği ve kullanım kolaylıkları gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Ürün çeşitliliği sayesinde bütçenize uygun pek çok modeli bulabilirsiniz.