03 3 1

Mutfağın En Hızlısı: Düdüklü Tencere

Mutfağın En Hızlısı: Düdüklü Tencere

Yemek yapmak kimileri için sanat, kimi içinse sadece bir ihtiyaç. Sebep ne olursa olsun, mutfakta geçirilen zamanı en aza indirmek, hem enerji hem de zaman tasarrufu için epey önemli. İşte bu nedenden yola çıkarak bugünkü konu başlığımız; düdüklü tencereler! Pratik ve hızlı yemek yapmanın en etkili yöntemi yemeği düdüklü tencere ile pişirmek. Peki, düdüklü tencere seçimi nasıl yapılmalı ya da dikkat edilmesi gerekenler neler? Gelin, birlikte iyi bir düdüklünün nasıl olması gerektiğini inceleyim…

Düdüklü Tencere Seçimi Nasıl Yapılmalı?

KARACA QUICK SAFE 2132

Piyasada pek çok farklı modelde ve markada düdüklü tencere var. Peki, ihtiyacınız olan, işlevselliği yüksek ve güvenli olan hangisi? Düdüklü tencere seçerken dikkat etmeniz gereken kriterler şunlar;

  • Düdüklü için en iyi seçenek çeliktir. Alacağınız ürünün paslanmaz çelik olmasına dikkat edin.
  • Avrupa standartlarında üretilerek, güvenlik ve sağlık gibi önemli unsurları taşıdığını gösteren CE sertifikalı olmasına özen gösterin.
  • Düdüklü tencerelerde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri güvenliktir. Düdüklünün emniyet mekanizması olduğundan emin olun ve emniyet kilidi hakkında detaylı bilgi alın.
  • Düdüklünüzün basınç dayanıklılığının 12 ila 15 PSI arasında olmasına dikkat edin.
  • Alacağınız ürünün garanti koşullarını kontrol edin.
  • 5 Litre ve altındaki düdüklüler 1-2 kişilik, 5 ile 7 litre arasındaki düdüklüler 3-5 kişilik,  7 ile 10 litre arasındaki düdüklüler 6-10 kişilik yemek pişirmek için idealdir. 
Mutfağın En Hızlısı: Düdüklü Tencere

En İyi Düdüklü Tencere Nasıl Anlaşılır?

En iyi düdüklü tencereyi seçerken bilinen ve kendini uzmanlığıyla kanıtlamış markaları tercih etmeniz tavsiyemiz. Çünkü sağlam malzemelerden üretilen, iyi emniyet kilidi bulunan ve koruma özelliği olan düdüklüler, tehlikeli durumların önüne geçmenizi sağlayarak, pek çok açıdan sizi güvende tutacaktır. Örneğin, Emsan ve Karaca düdüklü tencere modelleri, geleneksel ve yeni nesil düdüklü tencere çeşitleriyle kaliteli tasarıma, güvenliğe ve dayanıklılığa sahiptir.

Şimdi gelelim satın aldığınız düdüklünün iyi bir tencere olduğunu nasıl anlayacağınıza?

  • İyi ve kaliteli bir düdüklü tencerede buhar boşaltma mekanizması bulunur. Bu mekanizma buharın kontrollü şekilde dışarı atılmasını sağlar ve buhar tamamen tahliye edilmeden kapağın açılmasına izin vermez.
  • İyi tencerelerin malzeme kalitesi yüksektir ve tabanı ısıyı verimli şekilde dağıtır. Böylece gıdanın pişme süresi düşük kalitedeki düdüklülere göre çok daha aza inerek, enerji ve zamandan tasarruf sağlanır.
  • Pişirme esnasında buharı dışarı minimum seviyede veren düdüklü tencereler, düşük kalitedeki ürünlere göre yemeklerinizin çok daha lezzetli pişmesini sağlar.
  • Farklı ayarda pişirme seçeneğine sahip düdüklüler, diğer düdüklülere göre daha kontrollü, daha lezzetli ve daha hızlı gıda pişirmeye imkan sağladığı için pek çok açıdan tasarruf sağlar.
Mutfağın En Hızlısı: Düdüklü Tencere

Düdüklü Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağın en hızlısı düdüklü tencereler pratik ve kolay yemek pişirme imkanı sağlayan ama kullanımına da dikkat edilmesi gereken tencerelerden. Bu nedenle bazı noktalar göz önünde bulundurulmalı ve uyulmalıdır. İşte düdüklü tencere kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

1- Kapasitesinin Üzerinde Yemek Pişirmeyin!

Düdüklü tencerenizin iç kısmında kapasitesini gösteren “Max” yani maksimum yazısı bulunmaktadır. Tencereye ekleyeceğiniz yemek ya da su miktarı bu seviyenin üzerine çıkmamalı. Aksi takdirde buhar içeride sıkışabilir.

2- Düdüklü Tencerenin Ocakta Dik Konumda Durmasına Dikkat Edin!

Düdüklünüzün pişirme esnasında ocakta eğik şekilde durmadığına ve dik konumda bulunduğuna dikkat etmelisiniz.

3- Düdüğü Ses Çıkarmaya Başladığında 1 Dakika Bekleyin!

Kapağını kapatıp kaynamaya bıraktığınız düdüklünüzün (Otomatik olmayan düdüklüler) düdüğü ötmeye başladığında 1 dakika kadar bekleyin. Ardından düdüğü indirerek ocağı kısıp, yemeği pişme süresi boyunca ocakta tutun.

Mutfağın En Hızlısı: Düdüklü Tencere

4- Yemeğin Pişirme Süresi Bitince Dinlendirin!

Yemeğin pişirme süresi dolduğunda ocağın altını kapatarak, düdüklünüzü birkaç dakika öylece bekletin. Ardından hava tahliyesine başlayabilirsiniz.

5- Kapağı Hemen Açmayın!

Hava tahliyesi tamamlanana kadar düdüklü tencerenizin kapağını açmaya çalışmayın. İçerideki hava akımı tamamen boşaldığında kapağınızın emniyet kilidi otomatik olarak kendini bırakacaktır. Ardından kapağı açabilirsiniz.

6- Gıdaları Susuz Pişirmeyin!

Düdüklüler buharda pişirme sağladığı için az miktarda da olsa mutlaka su eklemelisiniz. Aksi halde yemeğinizin dibi tutabilir ya da tencerenize zarar verebilirsiniz.

7- Dondurulmuş Ürünleri Çözülmeden Pişirmeyin!

Dondurulmuş ürünleri düdüklü tencerede pişirmeden önce mutlaka çözülmelerini bekleyin. Aksi halde zaten hafif pişirilmiş şekilde dondurulan bu ürünlerin pişirme süresini ayarlayamayabilirsiniz.

Düdüklü Tencere Fiyatları Nedir?

Düdüklü tencere fiyatları tencerenin markasına, modeline, malzemesine, hacmine ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Satın alırken dikkatli ve seçici davranılması gereken düdüklü tencereler, mutlaka emniyet sistemleri kontrol edilerek ve malzeme kalitesi göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

Karaca ve Emsan’ın birbirinden kaliteli geleneksel ve yeni nesil düdüklü tencere modelleri arasından mutfağınıza en uygun olan tencereyi inceleyebilir, Karaca farkını mutfaklarınıza taşıyarak güven içinde çok lezzetli yemekler pişirebilirsiniz.

Artık mutfağın pratiği, sofraların baş tacı ve kolay yemek pişirmenin üstadı düdüklüler hakkında bilmeniz gerekenleri öğrendiniz. Dilerseniz Youtube kanalımız üzerinden Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? ve Düdüklü Tencerede Yemek Nasıl Pişirilir? Videolarımızı izleyerek de daha fazla bilgi edinebilirsiniz.