wewe 1

Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Davet sofrası nasıl hazırlanır

Ailenizi, arkadaşlarınızı, sevdiklerinizi ya da önemli misafirlerinizi ağırlayacağınız şık bir davet sofrası hazırlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Siz hangi yemekleri yapacağınıza karar verin, en şık davet masanızı kurmayı ise bize bırakın. İşte mükemmel şekilde hazırlanmış göz kamaştırıcı davet sofralarının olmazsa olmazları…

Şık Bir Davet Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Davet masanızı hazırlamadan önce temanızın ne olacağına karar verebilirsiniz. Aradığınız gözde parçalarla hareketlendirilmiş sade bir şıklık mı, yoksa royal tarzı gösterişli bir masa mı? Elbette hazırlayacağınız yemeklerin bu seçimde payı da büyük olacaktır.

O yüzden masanızı hazırlarken alternatifli düşünelim ve nasıl bir sofra kuracağımıza birlikte karar vererek, hem sade hem de royal tarzı bir stil hazırlayalım.

1- Davet Masasında Sadelik Arayanlar

Kimileri için asıl şıklık sadeliktir. Bu nedenle tercihini sadelikten yana kullananlar için harika birkaç önerimiz var. Küçük detaylarla hareketlendirilmiş masa örtüleri, pürüzsüz güzellikte desensiz porselen takımları ya da çok zarif çatal kaşık bıçak setleri, masanızın sadeliğini mükemmel bir şıklıkla tamamlayacak.

Yemek Masası Örtüsü ve Peçeteler

Yemek masasının olmazsa olmazı masa örtüleri ve peçeteler şık bir detay. Bu nedenle de sadelikten şaşmayan davet sofraları için bu ürünlerin kullanılmasını özellikle tavsiye ediyoruz. Atlas Zeugma Gold Nakışlı Masa Örtüsü Set, Ades Fransız Dantelli Masa Örtüsü ya da Bella Masa Örtüsü Takımı seçenekleriniz arasında yer alıyor. Daha farklı seçenekleri de değerlendirmek isterseniz masa örtüsü kategorimizi inceleyebilirsiniz.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Yemek Takımları ve Çatal Kaşık Bıçak Setleri

Sofraların baş tacı yemek takımları, davet masanızın da en önemli detayı. Sade bir masa hazırlamak için tercih edeceğiniz takım, desensiz ve pürüzsüz bir porselen yemek takımı olabilir. Sizin için Karaca olarak sunduğumuz sayısız seçenek arasından sadeliği şıklıkla buluşturacak en doğru yemek takımlarını seçmeye çalıştık.

İşte masanızın mükemmel, elegan ve modern görünmesini sağlayacak, hamurunda gerçek inci bulunan 12 kişilik yemek seti; Fine Pearl Extra Trio İnci Yemek Takımı. Daha fazla inci kullanılarak ekstra dayanıklı, şeffaf ve pürüzsüz hale getirilen bu eşsiz set, Fütüristtik akımı simgeleyen, alışılmışın dışında prestijli bir çizgiye sahip. Şıklığı ve sadeliği mükemmel şekilde harmanlayan tasarımı, modern ve yenilikçi.

Özellikle önemli misafirleriniz olduğunda böyle bir takım tercih etmeniz, eminiz ki masanıza çok daha prestijli bir görünüm kazandıracak. İnci doğallığındaki bu seti Thor Çatal Kaşık Bıçak Takımı ile tamamlayabilirsiniz.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Eğer 6 kişilik yemek takımları arasından bir seçenek isterseniz de aynı dizayna ve stile sahip, daha natürel bir görünümü bulunan Zenix 24 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı harika bir seçenek olabilir. Bu seti de Ay Işığı Çatal Kaşık Bıçak Seti ile tamamlamanızı öneririz.

Farklı seçenekler için 12 kişilik yemek takımları veya 6 kişilik yemek takımları kategorimize de göz atabilirsiniz.

Çatal kaşık bıçak setleri içinse sizi buraya alalım.

Yemek Masası Dekorasyonu

Son yıllarda sofranın en sevilen dekorasyon ürünleri arasında suplalar ve Amerikan servisler yer alıyor. Bizim de masamızda kullanmayı çok sevdiğimiz bu ürünler için sadeliği ön planda tutanlara Jumbo’dan mükemmel bir set öneriyoruz; Jumbo Narin Dilimli Amerikan Servis Set. Masanızın hem şık hem de zarif bir görünüme sahip olmasını sağlayacak bu set, yukarıda bahsettiğimiz Fine Pearl yemek takımı ile de enfes bir bütünlük yakalayacak!

davet sofrası nasıl hazırlanır

Dilerseniz masanızın sadeliğini hareketlendirecek deri görünümlü Karaca Çift Taraflı Kahve-Bej Amerikan Servisi’de seçenekleriniz arasında yer alabilir.

Diğer alternatifler içinse Amerikan Servisi ve Supla kategorilerimize göz atmayı ihmal etmeyin!

2- Davet Masasında Royal Şıklık Arayanlar

Enfes yemeklerin sunulduğu gösterişli bir masa ve gecenin parlayan yıldızı siz… Yemek masasına elegan, ağır ve görkemli bir atmosfer kazandırmak isteyenler için mükemmel önerilerle karşınızdayız. Özellikle romantik akşam yemekleri, ağır misafirler ve şıklığı sevenler için uygun olan bu masa düzeni, gören herkesi kendine hayran bırakacak.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Yemek Masası Örtüsü ve Peçeteler

Gösterişli masaların en önemli dekoratif unsurlarından olan masa örtüsü ve peçeteler, ne kadar dikkat çekici olursa masanız kendini o kadar zengin gösterecektir. Davet sofrasına elegan ve royal bir hava kazandırmak için dantelli, güpürlü, nakışlı, altın ya da gümüş detaylı masa örtüleri tercih edebilirsiniz. Bizim size önerilerimiz;  Candle Bej Dantelli Masa Örtüsü Seti, Ades Beyaz Fransız Dantelli Masa örtüsü, Selin Ekru Dantelli Masa Örtüsü Seti.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Yemek Takımları ve Çatal Kaşık Bıçak Setleri

Sade masalar başlığı altında yemek takımlarından bahsederken, masalarımız için ne kadar özel olduğuna değinmiştik. Seçtiğiniz yemek takımı aslında masanızın stilini belirler, bu nedenle iyi karar vermenizi ve size en uygun takımı seçmenizi tavsiye ederiz. Elegan, gösterişli ve ağırlığı olan yemek takımları özellikle önemli misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz muhteşem bir detay olacak.

Fine Bone New Lotus Kare Yemek Takımı, Fine Pearl Banyan Yemek Takımı, New Bone Asya Yemek Takımı ya da farklı ve alışılmışın dışında bir tarza sahip, Jumbo Dream Bone Yemek Takımı’nı değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Çatal bıçak setleri içinse; Elegance Duru Çatal Kaşık Bıçak Takımı, New Lydia Mavi Çatal Kaşık Bıçak Takımı, New Lydia Siyah Çatal Kaşık Bıçak Takımı ya da Elegance Side Gold Çatal Kaşık Bıçak Takımı enfes bir seçim olacaktır.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Yemek Masası Dekorasyonu

Royal tarzı bir masa dekorasyonu için elbette gösterişten çok da uzak durmamak lazım. Masanızı olabildiğince zenginleştirecek özel dekoratif ürünler, şıklığınızı tamamlayacak, herkesin sofranıza hayranlıkla bakmasını sağlayacak.

Bizim dekoratif ürünlerde ilk tercihimiz paketler. İçerisinde tüm dekoratif aksesuarların ve ürünlerin yer aldığı bu paketler, masa dekorasyonuna tam anlamıyla dokunuyor. Örneğin; Jumbo Emerald ya da Karaca Black Gold Aksesuar Seti muhteşem bir davet sofrası hazırlamanıza yardımcı olabilir.

davet sofrası nasıl hazırlanır

Tek tek alacağınız dekoratif ürünler için önerilerimiz ise; Karaca Premium Kare Altın Supla, Karaca Lara Şamdan 2li Set ve Jumbo Gaby Degrade 2’li Mum.

Diğer tüm dekoratif ürünler için de sizi buraya alabiliriz.

Artık misafirlerinize kusursuz masalar hazırlayabileceğiniz tüm detaylara ve ürünlere sahipsiniz. Eğer daha fazlasına ihtiyacınız varsa, önemli misafirlerinize özel hazırlayacağınız sofralar konusunda dekoratif fikirler verdiğimiz ve sofralar hazırladığımız diğer blog içeriklerimizi de ziyaret edebilirsiniz.