blog dokum tava

Döküm Tava Nedir?

döküm tava

Isıyı uzun süre muhafaza etmesiyle bilinen bu ürünler, mutfaklardaki en büyük yardımcılardan bir tanesidir. Erimiş olan demirin tek tek parça halinde dökülmesiyle elde edilen döküm tavalar, ağır ve kalın yapılarıyla diğer aletlerden ayrılır. Daha az yağ kullanılarak aynı miktarda yemeğin pişirilmesine imkan tanıyan demir döküm tavalar, diyet yapanlar ve az yağlı yemek yemeyi tercih edenler için ideal özellikler taşır.

Kısa süre içerisinde ısınan tavalar yemeğin pişirme süresini azaltır. Bu da mutfakta geçireceğiniz zamanı ekonomik bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur. Ocaktan alıp sofraya servis etmek istediğiniz yemekler, sıcak bir şekilde kalır. Çünkü yapıları gereği ısıyı uzun süre muhafaza eden bu gereçler sıcak kalmasını istediğiniz yemeklerin sıcaklığını korumasına yardımcı olur. 

Döküm Tava Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bakımı ve temizlemesi oldukça kolay olan bu ürünler, mutfakta geçirdiğiniz zamanı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Çizilme gibi problemlerle karşılaşmayacağınız döküm tava seti farklı büyüklüklerde satışa sunulur. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar birçok öğün için ihtiyaç duyduğunuz besinleri bu aletler aracılığıyla pişirebilirsiniz.

Döküm tava satın almadan önce birkaç noktada eleyici davranmanız gerekir. Bu parçaları satın almadan önce kaplamaya dikkat etmek gerekir. Yapıları gereği emaye kaplamalı olan parçalar, sağlık bakımından olumlu özellik gösterir. Aynı zamanda tavaların hangi amaçla kullanılacağına karar verilmeli, bu karardan sonra boyutları konusunda seçici davranılmalıdır.

Mutfağınızda lezzetli yemekler pişirmek için tercih edeceğiniz tavalar, klasik bir et yemeğinin lezzetini arttırır. Çünkü, yapısı gereği kalın olan bu ürünler, etle tavanın temas ettiği yerde yemeğin üzerinde bir tabaka olmasını sağlar. Bu tabaka etin suyunun dışarı akmasını engeller. Suyunu saklayan et daha lezzetli bir şekilde pişer. Lezzetli et yemekleri için döküm tava tavsiye edilir. Mutfakta harikalar yaratacağınız bu aletlerle damaklarda izi kalacak yemekler pişirebilirsiniz.

Mutfağınız İçin En iyi Döküm Tava Tavsiyeleri

Isıyı eşit bir şekilde içeriye yayan dökme tavalar, özellikle et yemekleri için ilk tercih olarak mutfaklarda yerini alır. Isıyı tamamen içeride tutan döküm ızgara tava tavsiyeleri, kalabalık sofralar için idealdir. İki farklı yemeği aynı anda pişirmek istiyorsanız çift taraflı tava tavsiye edilir. Çünkü iki farklı yüzü bulunan bu ürünler, aynı anda iki çeşit yemeği pişirmeniz için gerekli alanı sağlar. Dilediğiniz anlarda kapak olarak kapatabileceğiniz taraf, ısı dolaşımının gerçekleşmesini sağlar. Bu sayede ızgara tadında lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Tavuk yemekleri, patates ve pilav gibi ana öğünleri pişirebileceğiniz bu tavalar kısa süre içerisinde lezzetli yemekler pişirmenizi sağlar. Yapışmaz özelliğiyle temizlik konusunda da büyük kolaylık sunar. Aynı zamanda yemeklerin sağlıklı bir şekilde pişirilmesine yardımcı olur. Konforlu kullanımıyla mutfakların vazgeçilmezleri arasına giren granit döküm tavalar krepten balığa kadar çeşit çeşit birçok farklı yemeği pişirebilmeniz için uygun bir yüzeye sahiptir. Isıyı tutan ve yemeklerin lezzetini arttıran tavalarla mutfaktaki hünerlerinizi sergileyebilirsiniz.

döküm tava

Karaca Döküm Tava Tavsiyeleri

Mutfaktaki ustalığınızı sergilemeniz için Karaca döküm tavaları kullanarak yemekleri farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. 4,3 Litrelik hacme sahip olan Emsan Perge 30 CM Wok Tava modeli, üç katlı granit kaplaması ve aliminyum dökme gövdesiyle ekstra sağlamlık gösterir. Çizilme gibi durumlara karşı dayanıklı olan ürün, derin yağ hacmiyle kızartma yapılmasına uygun bir alana sahiptir.

Karaca farkını hissettiren dökme demir tava tavsiyeleri, mutfakta hazırlayacağınız çeşitli yemekler için farklı boyutlara sahip olacak şekilde üretilir. Emsan Perge Döküm Izgara Tava modeli, et kullanılarak hazırlanacak yemekleri için uygun bir yüzeye sahiptir. Tırtıklı yapısıyla estetik görünüme sahip ızgaralar elde edebilirsiniz. Fırına girebilen bu ürünü, ocakta eti mühürledikten sonra fırın içerisinde yemeği pişirmek için de kullanabilirsiniz. Karaca güvencesiyle üretilen en iyi döküm tava modelleriyle mutfaktaki yeteğinizi sergileyebilirsiniz.