Karaca Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi

Karaca Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi

Levrek besin değeri ile insan sağlığı için kuşkusuz önemli bir yere sahip. Omega3, A, E, C, D, B6 ve B2 vitamini bakımından oldukça değerli olup iyot, magnezyum, protein, çinko ve fosfor bakımından da zengindir. Muazzam lezzeti ise onu öne çıkaran bir diğer unsur. Izgarada, tavada ya da fırında… Nasıl seviyorsanız pişirip tüketebilirsiniz. Şimdi Airfryer’da levrek ise hem lezzetli hem de yapması oldukça pratik. Siz de levrek seviyorsanız ve bu yemeği hayatınıza daha sık ekleyip daha pratik bir yöntem arıyorsanız Airfryer ile harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Levrek, az yağlı olmakla birlikte belirgin lezzetlere sahip. Balık türleri içerisinde lezzetli eti ile ün salmış levreği, Airfryer hava fritözünün kızartma ya da fırınlama gibi farklı pişirme yöntemlerini kullanarak sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Isının yanı sıra pişirme sürelerini panel yardımıyla takip ederek ideal lezzete ulaşabilirsiniz. 

Onlarca çeşit tarif arasından limonlu levrek favoriniz ise ya da bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorsanız, yazımızı okuyarak nasıl sağlıklı ve lezzetli yapıldığına dair fikir elde edebilirsiniz. İşte nefis bir sofra kurmanızı sağlayacak Airfryer balık tarifi.

levrek tarif 1024x576 1

Karaca Air Pro Cook Airfryer’da Limonlu Levrek Tarifi İçin Malzemeler

Levrek tadının yanı sıra sağlığa sunduğu faydaları nedeniyle de sıklıkla tercih edilir. Protein açısından zengin olması, kas gelişimini desteklemesini mümkün kılarken omega 3 bakımından zengin olması da beslenme sürecinde gerekli yağ asidinin alınmasını destekler. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde ise bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Hemen hemen her mevsim olan ancak ideal zamanın kış ayları olduğu ifade edilen levrek az yağlı ve hafiftir. Dolayısıyla vücudun sağlıklı yapısını korumak için uygun pişirme yöntemlerini de kullanarak çeşitli levrek tarifleri ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

levrek tarif 1024x576 2

Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi

Limonlu levrek, tek başına bile besleyici özelliklere sahip. Genellikle taze olarak tüketilmesi önerilir. Elinizde temizlenmiş levrekler yoksa taze taze elde ettiğiniz levrekleri güzel bir şekilde temizlemeli ve dilimlemelisiniz. Peki ama nasıl? 
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 4 kişi

Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 adet Orta boy levrek fileto derili
  • 1 tam Limon
  • 1 çorba kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz

Airfryer ile Limonlu Levrek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Filetoları çıkardıktan sonra varsa kan ve kemik parçalarını temizlemeli ve kılçıkları ayıklamalısınız.
  • Balığı temizleme adımını tamamladıktan sonra pişirme sürecinde aşağıdaki adımları izleyerek geçebilirsiniz.
  • İlk olarak levrek filetolarını ortadan ikiye bölüp deri kısımlarına bıçakla çizikler atın.
  • Levrek yapımı için limonlardan birkaç tane halka dilim kesin.
  • Airfryer balık pişirme moduna ayarladığınız ürünün 3 dakika kadar ısınmasını bekleyin. Bu aşamada Airfryer hava fritözünün ısınmasını beklerken balıklarınızın her iki yüzeyini de tuzlayın.
  • Airfryer ısındığı takdirde fırça yardımıyla hem haznenin yüzeyini hem de balıkları yağlayın.
  • Balıkları hazneye almadan önce dilimlediğiniz limonları yerleştirin ve her iki limon dilimin üzerine bir parça balık koyun. Ancak limon dilimlerinin üzerindeki balıkların deri kısmının yukarıda kalacak şekilde olduğundan emin olun. Son olarak balıkları pişirmeye başlayabilirsiniz. Yaklaşık 7-8 dakika boyunca bekledikten sonra üzeri kızaran balıklarınızı servis için hazırlayabilirsiniz.
  • Hem besleyici hem de doyurucu bir servis tabağı için limonlu levrek yanına fırında patates yapabilir ya da patates haşlayabilirsiniz.
Etiket balık, levrek, pratik

Siz de bu mükemmel lezzeti pratik bir şeklde yapmaya başlamak için Karaca Air Pro Cook Airfryer modellerini inceleyebilir ve levrek dışında sevdiğiniz birçok lezzeti de pratik bir şekilde hazırlama fırsatına erişebilirsiniz. 

airfryer 2