airfryer kofte 2 1024x576 1

Air Pro Cook Duo ile Nefis Köfte Patates Tarifi

Köfte ve patatesi sevmeyen sanırım hiç kimse yoktur. Özellikle de çocukların vazgeçilmez lezzeti olduğuna eminiz. Peki, çok sevilen bu lezzetleri hazırlamanın artık çok kolay ve pratik bir yolu olduğunu söylesek? Air Pro Cook Duo ile hem sağlıklı hem de son derece pratik bir şekilde sofralarınızı şenlendirecek enfes patates köfte menüsü hazırlayabilirsiniz. Air Pro Cook Duo çift haznesi sayesinde ne hazırlarsanız hazırlayın, yemeklerin kokusu birbirine asla geçmez. İsterseniz iki haznesinde de aynı yemeği 8 kişilik hazırlayabilirsiniz ve pişme süresi farklı olan yemekler bile aynı anda pişer.

airprocookduo2 1

Airfryer İle Köfte Patates Nasıl Yapılır?

Karaca Air Pro Cook Duo ile hazırlayacağınız köfte patates tarifini kendi damak zevkinize ve beslenme rutininize uygun biçimde hazırlamanız mümkündür. Az yağlı yemekler tüketmeyi tercih ediyorsanız Karaca Air Pro Cook Duo ile çok az yağ kullanarak köfte patatesi tarifinizi az yağlı bir biçimde hazırlayabilirsiniz.

1 yemek kaşığı yağ kullanmanız dahi köfte ve patateslerin bütün kısımlarının eşit biçimde pişmesini sağlayacak. Çünkü 360 derece hava sirkülasyonu sayesinde hazırladığınız tüm tarifler ideal bir biçimde ve eşit oranda pişer.

Köfte içeriğinde bulunan B12 vitamini ve proteinler ile kas ve iskelet sisteminin gelişimine katkı sunar, enerji verir ve bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. Özellikle çocukların en sevdiği yemeklerden olan köfte patates tarifini dilediğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz. İster balık eti ister kırmızı et ister tavuk eti kullanarak hazırladığınız Air Pro Cook Duo köfte çeşitlerinizi az yağlı bir biçimde hafif olarak pişirebilirsiniz.

airfry kurutma13 1024x576 1

Karaca Airfryer’da Sağlıklı Köfte Patates Tarifi

Karaca Air Pro Cook Duo ile hazırlayacağınız köfte patates tarifini kendi damak zevkinize ve beslenme rutininize uygun biçimde hazırlamanız mümkündür. Az yağlıyemekler tüketmeyi tercih ediyorsanız Karaca Airfryer ile çok az yağ kullanara köfte patatesi tarifinizi hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 2

Karaca Airfryer’da Sağlıklı Köfte Patates Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Karaca Airfryer’da Sağlıklı Köfte Patates Tarifi Malzemeleri
  

Köfte İçin:

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 orta boy soğan rendesi (rendeleme işleminden sonra suyunu sıkarsanız soğanın acısının köfteye geçmesini engellersiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı galeta unu  (evde bayat ekmekleriniz varsa galeta unu yerine onları da ufalayıp ekleyebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber, acı pul biber, kimyon (baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak ya da sarımsak tozu
  • 2 adet elma dilim, parmak kesim ya da küp küp dilimlediğiniz patatesler

Patates İçin:

  • 2 adet patates (elma dilim, parmak kesim ya da küp küp dilimleyebilirsiniz)
  • 2 yk sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Karaca Airfryer’da Sağlıklı Köfte Patates Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak köftelerimizi hazırlamak için derin bir kaseye kıymayı ve baharatları ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz. Eğer köftelerinizin yumuşak ve kabarık olmasını istiyorsanız yoğurma işlemini uzun tutmamalısınız. Aksine sıkı köfteler hazırlamak isterseniz de iyice yoğurmanızı öneririz.
  • Köfteleri yoğurma işlemini tamamladıktan sonra köftelerinizi dinlenmeye bırakın ve patateslerinizi tercih ettiğiniz şekilde dilimlemeye başlayın. Ardından yağ ve baharat ile lezzetlendirip Air Pro Cook Duo’nun bir gözüne aktarıp modunu ayarladıktan sonra pişirmeyi başlatın.
  • Yoğurduğunuz kıyma harcı elinizle yassı ya da İnegöl köfte formuna getirip Air Pro Cook Duo’nun diğer pişirme haznesine koyun. Köftelerin düzgün bir biçimde pişmesini sağlamak için köftenin yüzeyleri açıkta kalacak şekilde yan yana dizmeniz gerekmektedir. Ardından Airfryer modunda ya da tercihinize göre diğer modlarda köftelerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz.
Etiket airfryer köfte patates, Airfryer’da Sağlıklı Köfte Patates Tarifi

Karaca Airfryer’da Köfte Patates Tarifi Püf Noktaları

Köftelerde kullanılan et genel olarak kırmızı et grubundan seçilse de balık ve tavuk eti gibi ürünler ile köfte hazırlamanız mümkün. Özellikle balık eti yedirmekte zorluk yaşadığınız çocuklarınızın balık tüketmesini sağlamak için balık köfteleri yapabilirsiniz. Balık köftesi yapmak için balık filetolarını Karaca Mastermaid Gıda Hazırlama setinden geçirerek köfte olacak kıvama getirebilirsiniz.

Köftelerin içine koyacağınız baharatlar ile balık etinin lezzetini artırarak çocuklarınızın seveceği menüler hazırlayabilir, balık etinde bulunan Omega 3 ve çeşitli vitaminler ile çocuğunuzun gelişimine olumlu katkı sağlayabilirsiniz.

Köfte ve patateslerin yüzeyini bir sürme fırçası yardımıyla dilediğiniz oranda yağlayarak dışlarının çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Airfryer’ın pişirme süresini gösteren ekranındaki süre tamamlandıktan sonra köfte ve patatesleri hazneden çıkarıp ketçap, mayonez, hardal barbekü sos, ranch sos, acı sos ve benzeri soslar ile ya da çeşitli sebzelerle istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

koftepatates

Köfte Patatesin Yanında Ne Gider?

Köfte patatesinizin lezzetini taçlandırmak isterseniz yanına enfes soslar hazırlayabilirsiniz. Peki, köfte ve patatese eşlik edecek soslar hangileri olabilir.
 Mayonez
Ketçap
Ranch Sos
Guacamole Sos
Hardal ya da Ballı Hardal
Gravy Sos (Özellikle köfteye çok yakıştığı için mutlaka denemenizi öneririz)
Peynirli sos (Dilerseniz evde çeşit çeşit peynirleri eritip karıştırarak harika bir peynir sosu hazırlayabilirsiniz)
Chimichurri Sos
Remoulade Sos
Chili Biberli Dip Sos
Patlıcanlı Dip Sos
Karamelize Soğanlı Dip Sos
Siz de hem pratik hem de son derece lezzetli bir biçimde yemek hazırlamak için Karaca Air Pro Cook Duo modelleri arasından dilediğinizi tercih edebilir, hem yemek yapma sürenizi azaltarak sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilir hem de farklı pişirme teknikleri ile birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz.
 

airprocookduo1