3 katli tost

Ramazan Tarifleri; 3 Katlı Tost Tarifi

3 katli tost 1

3 Katlı Tost

Lezzetli atıştırmalık olarak hazırlanan 3 Katlı tost içinde tavuk, peynir, domates, yeşillik ve soslarla dolu katlarıyla sunulur. Tost ekmeği, tavuk dilimleri, rendelenmiş peynir, domates dilimleri, maydanoz, taze fesleğen ve kırmızı soğan gibi yeşilliklerle kat kat hazırlanır. Üzerine baharatlı sos ekleyerek ızgara, tost makinesinde kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 1
Kalori 520 kcal

3 Katlı Tost Malzemeleri
  

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 2 adet tavuk göğsü haşlanmış ve dilimlenmiş
  • 6 dilim domates
  • 6 dilim cheddar peyniri
  • 1/4 su bardağı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

3 Katlı Tost Nasıl Yapılır
 

  • Tost nasıl yapılır sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Tavuk göğsünü haşlayarak dilimlemeniz gerekir.
  • Mayonez, hardal, ketçap, tuz ve karabiberi kasede karıştırarak devam edebilirsiniz.
  • Tost ekmeği dilimlerini tost makinesinde ya da ızgarada hafifçe kızartabilirsiniz.
  • Bir dilim tost ekmeğinin üzerine dilimlenmiş tavuk, bir dilim domates, bir dilim cheddar peynir ve yeşilliklerden koyabilirsiniz.
  • İkinci dilim tost ekmeği ile aynı işlemi yaparak üzerine baharatlı sos karışımından sürebilirsiniz.
  • Bu şekilde toplam 3 kat olacak şekilde tost ekmeği, tavuk dilimleri, domates, peynir ve yeşillikleri birleştirmeniz gerekir.
  • Tereyağını tavada eriterek 3 katlı tostun her iki yanını da kızartabilirsiniz.
  • Sıcak servis yapmanız önerilir. Tost kaç kalori diye düşünüyorsanız kalori hesaplamasını inceleyebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 250gCalories: 520kcalCarbohydrates: 32gProtein: 31gFat: 30gSaturated Fat: 13gPolyunsaturated Fat: 15gTrans Fat: 0.5gCholesterol: 97mgSodium: 1165mgPotassium: 393mgFiber: 3gSugar: 8gVitamin A: 1063IUVitamin C: 12mgCalcium: 385mgIron: 3mg
Etiket 3 katlı tost, Açık Tost Tarifi

3 Katlı Tost Tarifi Servis Önerileri

3 katli tost 2

Tost servisi müşterilerine çeşitli seçenekler sunarak başlayabilir. Tostların içinde kullanılan malzemelerin çeşitliliği ihtiyaçlarınızı karşılamalarına yardımcı olabilir. Örneğin, vejetaryen besleniyorsanız sebze ve peynirlerle dolu tost sunabilirsiniz. Et seven misafirleriniz için salam, sosis, pastırma gibi et ürünleri ekleyebilirsiniz. Farklı ekmek türleri ve soslar da menüde yer alabilir.

Tostların lezzeti içindeki malzemelerin kalitesiyle doğrudan ilişkili olur. Bu nedenle misafirlerinize kaliteli malzemeler kullanarak hazırlanan tost sunmanız önemli olur. Taze sebze, kaliteli peynir, et ürünleri ve ekmek kullanarak en iyi lezzeti sunabilirsiniz.

Konuklarınıza hijyenik ortam sunabilirsiniz. Bu nedenle hazırlık yaparken ellerinizi sık sık yıkamanız, mutfağın temizliği ve hijyenine özen göstermeniz gerekir. Hijyenik koşulların sağlandığından emin olmak için düzenli olarak temizlik yapılması da önemli yer tutar.

Tost hızlı ve pratik bir atıştırmalık olduğu için hızlı şekilde sunulabilir. Tostu hızlı şekilde hazırlayarak misafir memnuniyetini artırabilirsiniz.

3 Katlı Tost Yanında Ne Yenir?

kavurmali tost

3 katlı tost çeşitleri yanına kızarmış patates eşlik edebilir. Kızarmış patates tostun lezzetini tamamlayarak doyurucu yemek haline getirir. Patates kızartması tost servisinde sıkça tercih edilen bir yan ürün olur.

Tostun yanında salata da iyi bir seçenek olabilir. Salata tostun yanında daha hafif alternatif sunarak daha sağlıklı atıştırmalık olabilir. Yeşillik, domates, salatalık, havuç, mısır ve diğer sebzeleri içeren bir karışık salata tostun yanında seçenek olabilir.

Eğer hava soğuksa 3 katlı tostun yanına kase sıcak çorba eşlik edebilir. Sıcak çorba tostun yanında hem lezzetli hem de sıcak bir alternatif sunarak vücudunuzu ısıtabilir.

Cips ve salsa gibi lezzetli çeşitli soslarla birlikte sunulabilir. Cips tostun yanında lezzetli çerez olarak kullanılabilir.

3 katlı tostun yanında milkshake de seçenek olabilir. Dondurulmuş meyvelerden yapılan milkshake tostun yanında tatlı alternatif sunarak tatlı ihtiyacınızı karşılayabilir.

İçecek seçenekleri de sunulabilir. Soğuk içecekler, sıcak içecekler, soda, meyve suyu, ayran, gibi farklı seçenekler sunulabilir.

3 Katlı Tost Pişirme Önerisi

ayvalik tostu

3 katlı tost tarifini yaparken kalın dilim ekmek kullanmak tostun içindeki malzemelerin daha iyi pişmesini sağlayabilir. Kalın dilim ekmekler tostun lezzetli şekilde yapılmasını sağlar.

Karaca tost makinesi kullanmak 3 katlı tost yapmanın en iyi yollarından biri olur. Tost makinesi tostun içindeki malzemelerin daha hızlı pişmesini ve eşit bir şekilde dağılmasını sağlar. Tost makinesi kullanarak hem zamandan tasarruf edebilir hem de tostun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Tost yaparken tost ekmeklerinin arasına sos sürmek tostun daha lezzetli ve sulu olmasını sağlayabilir. Örneğin, ketçap, mayonez, hardal gibi soslar tostun içindeki malzemelerle karışarak daha lezzetli tost elde etmenizi sağlayabilir.

Damak tadınıza ve zevkinize uygun olarak seçenekleri değerlendirebilir, geliştirebilirsiniz. Sevdiğiniz dostlarınıza ve aile üyelerine bu tarifi uygulayabilirsiniz. Karaca markası tarafından üretilen tost makinesini kullanarak bu tarifi dakikalar içerisinde hazır hale getirebilirsiniz.