kasmir blog 6 1 1024x576 1

Küçük Odalar İçin Halı Seçmenin Püf Noktaları

kasmir blog 6 1 1024x576 1

Küçük odalar için halı seçimi nasıl olmalı sorusunun çeşitli yanıtları olabilir. Odanın rengi, aydınlığı ve kişinin tarzı tercih edilecek halının modelini etkileyen detaylar arasında yer alır. Odanın sınırlı metrekaresini geniş gösteren boyutlar seçmek, yeteri kadar güneş almayan küçük odaların, enerjisini artırmaya yarayan güneş tonlarından faydalanmak, mekanın kalabalık görünmesini engelleyen geniş, büyük, göz yoran desenlerden uzak durmak, küçük bir oda için yapacağınız halı seçimlerinizde, sizlere tüyo olabilir. Hangi kriteri göz önünde bulundurursanız bulundurun, Kaşmir Etkisi Paketi ile evinizin tüm halıları 1999 TL’dir.

Küçük Odalar İçin Halı Rengi Seçerken Gerçekçi Olun

Canlı ve güneşin sıcak tonlarından yararlanabileceğiniz renkleri halınızda kullanmak ortamın enerjisini artırabilir. Fakat bunun için kullanılacak zıt canlı renkler, ortamın enerjisini yükseltmek yerine sadece göz yorabilir. Bu nedenle odadaki mobilyalarla uyumlu olabilecek ton ve renklerde halı modellerini tercih edebilirsiniz. Küçük metrekarelere sahip odalarda kullanacağınız halı modelinin rengini mümkün olduğunca düz seçebilir, küçük desenlerle ortamı daraltmadan, hareketlendirebilirsiniz.

kasmir blog 4 kucuk desenler 1024x576 1 1

Doğru Desenle Odanızı Daha Büyük Gösterebilirsiniz

Küçük oda halısı tek parça ve az desene sahip olması gerekir. Büyük desenler ve parça parça kullanacağız halılar, odanın bölünmesine ve daralmasına neden olabilir. Göze çarpmayan desenler veya mümkünse desensiz modellerin, açık renklerle buluşmasını odanızı ferahlatabilir. Düz modeller yerine desenli halılar tercih etmek isterseniz, kendinden desenli, kabartmalı tüylü modelleri açık renklerle birlikte kullanabilirsiniz.

desensiz 1024x576 1

Ölçüleri Doğru Almakta Fayda Var

Halıyı kullanmak istediğiniz alanda, modelin ne kadarlık bir alana dağılması gerektiğine karar vermeniz gerekir. Tüm odayı kaplayan bir halı mı, yoksa sadece odanın merkezinde aksesuar niteliğinde yer alacak bir halı mı isteğiniz var önce bunu netleştirebilirsiniz. Sonrasında alanı en ve boy olarak bir metre yardımıyla ölçümleyin. Ortalama 200 cm bir en, 300 cm bir boya sahip halı 6 metre olarak kabul edilebilir. Yuvarlak halılarda ise boyunu ölçtüğünüz halıyı kendisiyle çarparak ihtiyacınız olan ölçüyü bulabilirsiniz.

Mobilyaya Göre Halı Seçimi

Ev dekorasyonunda halı seçimi odada kullanılan eşyalara göre değişiklik gösterir. Odada büyük bir yer kaplayan koltuklar, halının rengi konusunda karar verirken, göz önünde bulundurulması gereken büyük bir etkendir. Odada çok fazla aksesuar olması dengeyi sağlamak açısından halıların düz ve sade renklerden oluşmasını gerektirebilir. Böylece odanın yoğunluğunu dengeli bir hale getirebilirsiniz. Sade bir odanın ise boş görüntüsünü önlemek için kendinden desenli, fark edilebilir renkleri halınızda kullanabilirsiniz. Halınız kullanacağınız odada fazla eşya olması toz birikmesine de neden olacaktır. Bu nedenle kullanacağınız halının tozu içine hapsetmeyen, çok fazla tüylü olmayan bir ürün olması gerekebilir.

kasmir blog 3 duz sade 1024x576 1

Odanız Ne Kadar Işık Alıyor?

Evinizin hangi cephede bulunduğu, aldığı güneş dengesi ve hangi oda olduğu önemlidir. Çalıştığınız veya yoğun olarak vakit geçirdiğiniz bir odanın canlı, aydınlık ve ferah olması gerekir. Bu sayede evinizde verimli bir vakit geçirebilirsiniz. Fakat yoğun olarak vakit geçirdiğiniz oda yeteri kadar güneş almıyor olabilir. Bu durumu da tercih edeceğiniz renklerle kompanse edebilirsiniz.

Karanlık bir odada, açık renkler ve güneşin tonlarını tercih etmek veriminizi de artırabilir. Güneş gören odalarda ise yine ferah bir görüntü oluşturmak, odayı olduğundan daha geniş göstermek için yine açık renkler tercihiniz olabilir. Yeşil tonları da koyu renkleri sevenlerin, odayı daraltmadan kullanabileceği koyu renkler arasında yer alabilir.

Ne Sıklıkla Kullanılan Bir Oda Olduğuna Karar Verin

Halı seçimi yaparken, modeli kullanacağınız odayı gün içerisinde ne sıklıkla kullandığınızı tartmanız gerekir. Aktif olarak evinizde, o odada vakit geçiriyorsanız, enerjisinin yüksek olduğu, ışık gören ve sizi motive eden renklerin yer aldığı bir mekan olmalıdır. Konumu itibariyle bu imkanlara sahip olamadığınızda, duvar renkleri kadar, odanın havasını bir anda değiştirmede faydalı olan halınızın tonlarında bir dokunuş yapabilirsiniz. Seçtiğiniz halıların evinizde nasıl duracağını, Karaca uygulaması üzerinden  Artırılmış Gerçeklik teknolojisiyle bire bir görebilirsiniz