kahve lekesi1 1 1

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Bazı lekelerden kurtulmak oldukça zorlu gibi görünebilir. Özellikle ev eşyalarının zamanla kire maruz kalması mümkündür. Çocuğunuz varsa evinizdeki eşyaların daha fazla kirlenmesi olağandır. Temizlik için de pratik çözümler arayışında olabilirsiniz.

Özellikle kahve lekesi nasıl çıkar sorusu sık sık merak edilen konulardan biridir. Bu noktada şekerli ve şekersiz kahve izi ayrımı oldukça önemlidir. Şekerli içecekleri çıkarmak daha zor olsa da imkânsız değildir. Kullandığınız ürünlerin ve uyguladığınız yöntemin doğruluğundan emin olduğunuzda bu izlerden kurtulmanız kolaylaşır.

Hızlı ve pratik bir şekilde kirlerden kurtulmak isterseniz küçük ev aletlerinden de yardım alabilirsiniz. Özellikle Karaca’da bulunan bazı elektrikli süpürge seçenekleri işinize yarayabilir. Bazı modellerin halı silme özelliği bulunur.. 

En büyük dertlerden biri beklemiş kahve lekesi nasıl çıkar konusudur. Bu durumdan zahmetsizce kurtulmak için halı yıkama özelliği bulunan süpürge modellerini tercih edebilirsiniz. Halı silme özelliği bulunan cihazlarla koltuklarınızdaki izleri de kolayca çıkarabilirsiniz. Ancak bu özellik bazı koltuklar üzerinde kullanılmayabilir. Bu bakımdan koltuğunuzun kumaş yapısını ve özelliklerini dikkate alarak temizliği gerçekleştirebilirsiniz.

kahve lekesi2 1

Kahve Lekesini Temizlemek İçin Gerekenler 

Kahve lekesini nasıl çıkarabilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Çok sık olmasa da zaman zaman başınıza gelebilecek bir durumdur. Bu bakımdan çözüm arayışında olabilirsiniz. Ev ortamında hazırlayabileceğiniz bazı formüller bulunur. Böylece oldukça pratik bir şekilde izlerden kurtulabilirsiniz. 

Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Özellikle halı üzerindeki izleri çıkarmak isterseniz, halının malzemesi ile kullandığınız temizlik ürünlerin uygunluk göstermesine dikkat etmeniz gerekir. Bunun için işe halının küçük bir yerinde deneme yaparak başlayabilirsiniz. Böylece oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz. 

Yeni dökülen kahve lekesini ne çıkarır diye düşünüyorsanız, öncelikle bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Her evde bulunan bir temizlik ürünü olduğun için anında müdahale yapabilirsiniz. İz üzerine deterjanı dökerek 15 dakika bekletebilir ve sonrasında ovarak kiri çıkarabilirsiniz. Oldukça etkili bir yöntem olmakla birlikte tek seferde izleri çıkarması mümkündür. 

Özellikle mutfak halısı mutfakta vakit geçirilirken, yemek yaparken veya içecek hazırlarken kirlenebilir. Düzenli temizliğini yapmanız hâlinde kalıcı izlerin önüne geçebilirsiniz. Bazı kirleri döktüğünüz an fark etmeyebilirsiniz. Bu bakımdan düzenli temizlik oldukça önemlidir. Dilerseniz beyaz sabun ile ayda bir kez halı temizliği yapabilirsiniz. Ayrıca Karaca’da bulunan pratik bir şekilde temizlenebilen halı çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

kahve lekesi3

Kurumuş Kahve Lekesi Çıkarma 

Kahve lekesi çıkar mı sorusu ile birlikte, kurumuş kahve izinin nasıl çıktığı konusu da merak edilenler arasındadır. Kurumuş kirler zorlu gibi görünse de doğru teknikler yardımıyla kolayca temizlik sağlayabilirsiniz. Özellikle kurumuş kahve izlerinde karbonat kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Kirli bölgeyi nemli bir bezle ıslattıktan sonra bir miktar karbonatı dökebilirsiniz. Bu noktada dilediğiniz kadar karbonat dökmenizde sorun yoktur. 15 dakika kadar bu şekilde bekletmeniz önerilir. Sonrasında ılık bir bez yardımıyla karbonatı alabilir ve izlerin çıktığını görebilirsiniz. Bu bakımdan etkili bir çözüm olduğunu söylemek mümkündür. 

Sirkeli su da oldukça etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bir bardağın içerisine bir miktar su ve sirke katarak kirli bölgeye yavaşça dökebilir ve bir süre bu şekilde bekleyebilirsiniz. Nemli bir bez yardımıyla sirkeli su karışımını sildiğinizde ise lekenin ortadan kalktığını görebilirsiniz. Çıkmaması hâlinde bir kez daha bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

kahve lekesi4

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? 

Halıların bazen lekelenmeleri oldukça doğaldır. Bu bakımdan halıdan kahve lekesi nasıl çıkar diye düşünüyor olabilirsiniz. Evinizde bulunan malzemeleri kullanarak rahatlıkla lekeden kurtulabilirsiniz. Özellikle maden suyu yöntemini deneyebilirsiniz. 

Bir şişe maden suyunu lekeli bölgeye dökebilirsiniz. Döktüğünüzde halı üzerinde kabarcıklar oluşabilir. 10 veya 15 dakika bekledikten sonra kirli bölgeyi yavaş bir şekilde ovabilirsiniz. Bu şekilde kurumuş veya yeni oluşan lekeyi kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bu gibi yöntemleri kullanarak kahve lekesi halıdan nasıl çıkar sorusuna cevap bulabilirsiniz. 

Bununla birlikte beyaz halıdan kahve lekesi nasıl çıkar sorusu da merak edilenler arasındadır. Örneğin salon halısı tercihi olarak beyaz renk kullanılabilir. Bu bakımdan kirlendiğinde direkt olarak göze çarpması mümkündür. İz belirgin olduğu için çıkmayacağı düşüncesine kapılabilirsiniz fakat bu yöntemleri denemeniz hâlinde kolaylıkla çıktığını görebilirsiniz. 

Kahve Lekesi Koltuktan Nasıl Temizlenir?

Kahve lekesine sıklıkla maruz kalan yerlerden bir diğeri de koltuklardır. Bu bakımdan bazı kişiler koltuktan kahve lekesi nasıl çıkar sorusunu da sorabilir. Kilim ve halılarda olduğu gibi lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Özellikle koltuk için bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Bulaşık makinesi parlatıcısı, koltuklar üzerinde oldukça iyi bir iş çıkarır. Öncelikle varsa kahve kalıntısını koltuk üzerinden silmekle işe başlayabilirsiniz. Sonrasında lekenin üzerini örtecek kadar parlatıcı dökebilirsiniz. Döktükten sonra kirli bölgeyi nemli bir bez yardımıyla ovalamanız gerekir. Bu şekilde kolaylıkla kahve izlerinden kurtulabilirsiniz.

kahve lekesi6

Kahve Lekesini Temizlemenin Püf Noktaları  

Kahve izlerini temizlemek için öncelikle kirin nasıl bir yüzeyde oluştuğuna bakmanız gerekir. Halı ve koltuk gibi eşyalar için kullanılan yöntemler farklılık gösterebilir. Bu bakımdan dikkatli davranmanız gerekir. En etkili yöntemi bulmak için bazı denemeler yapabilirsiniz. 
Bu noktada lekeli ürünün bir bölgesinde deneme yapmayı deneyebilirsiniz. Tuz, karbonat, deterjan ve sirke gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Deneme yanılma yöntemi ile en etkili çözüm yolunu bulabilirsiniz. Aynı zamanda inatçı kirleri gidermek için küçük ev aletleri arasında bulunan ürünlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

kahve lekesi7