duduklu tencere 1

Hangi Yemek Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Hangi Yemek Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Sofralarınızı renklendiren çeşit çeşit yemekler için “Acaba düdüklüde kaç dakikada pişer?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Baklagilin türüne göre pişirme süreleri değişse de düdüklü tencereyi tercih etmeniz mutfakta hız kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Mutfakların pratik araç gereçleri arasında yer alan düdüklü tencere modelleri, oldukça pratik ve kolay bir kullanıma sahiptir. Özellikle kısa süre içerisinde lezzetli ve tam kıvamında pişmiş yemekler için tercih edilebilen modellerde, çeşitli tarifleri rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

duduklu tencere17

Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Sofraların vazgeçilmez tatları arasında yer alan kuru fasulye, sağlıklı, besleyici ve doyurucu baklagillerin başında gelir. Yapımının oldukça kolay olduğu bu yemek, çok eski zamanlardan beri hazırlanan bir tariftir. Peki, kuru fasulye düdüklüde kaç dakika pişer?

Yüksek miktarda bitkisel protein ve besin lifi kaynağı olan kuru fasulye, içerisinde bulunan magnezyum, çinko ve B grubu vitaminleri ile sağlıklı öğün seçenekleri arasında yer alır. Ülkemizde sıklıkla tüketilen bu baklagili sıcak, soğuk veya ılık olarak çeşitli tariflerde kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz tarif ne olursa olsun, pişirme aşamasını kısaltmanın ideal  yollarından birinin düdüklü tencere olduğunu unutmayın.

Tencerenin içerisinde oluşan basınç, az su ve yüksek buhar yardımıyla kuru fasulyeleri uygun ölçüde yumuşatır. Bu sayede lezzet, yemeğin tümüne homojen şekilde dağılır. Normal pişirme teknikleriyle yapımı uzun sürebilen yemeği, bu tencere modellerini kullanarak 25 dakika gibi kısa bir zamanda hazırlayabilirsiniz. Fasulyeleri bir gece önceden ıslatarak biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Böylece düdüklü tencere pişirme süreleri 15 dakikaya kadar düşecektir. Detaylı bilgiler için düdüklü tencerede kuru fasulye tarifine göz atabilirsiniz.

Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Yaz aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır; salatalara, çorbalara ve ana yemeklere çok yakıştığı gibi tek başına da afiyetle tüketilebilir. Popüler tahıllar arasında yer alan mısır, içerdiği yüksek lif ve antioksidan oranından dolayı hem sağlıklı hem de besleyicidir.

Birçok tarife eşlik eden ve özellikle salatalara farklılık katan mısırı, haşladıktan sonra bütün şeklinde veya tanelerine ayırarak kullanmanız mümkündür. Bu lezzetli ve sağlıklı tahılı haşlarken, “En kısa sürede nasıl pişer?” diye düşünebilirsiniz. Mısır için de hızlı bir pişirme işleminin en kolay yolu, düdüklü tencere tercih etmektir.

duduklu tencere misir

Yapısı gereği basıncı içerisine hapseden ve yoğun buhar yardımıyla pişiren tencere, sebzelerin içerdiği besin değerlerini kaybetmemesini sağlar. Aynı zamanda “Mısır düdüklü tencerede kaç dakika pişer?” diye merak ederseniz, bu soruya ortalama 25 dakika cevabı  verilebilir. Mısırın tazelik durumuna göre pişme süresi kısalabilir.

Düdüklüde pişirme süreleri farklılık gösterse de çiğ sebzelerin neredeyse hepsini kısa bir süre içerisinde hazırlamanız oldukça kolaydır. Ek olarak yüksek basınç ve buhar sistemiyle çalıştığından, besinlerin tazeliğini koruyarak tüm vitamin ve mineralleri içerisine hapseder.

Düdüklüde Nohut Kaç Dakikada Pişer?

Düdüklüde nohut kaç dakikada pişer?” sorusu salatası ayrı sulu yemeği ayrı lezzetli olan bu baklagil için sıklıkla sorulur. Kuru baklagillerin en sevilenleri arasında yerini koruyan nohut, sert yapılı bir yiyecektir. Ancak yemeğin hızlı ve pratik şekilde pişirilmesi mümkündür.

Nohut yemeğinin yeterince yumuşak olması ve kısa sürede pişmesi için nohutların bir gece öncesinde suda bekletilmesi önerilir. Bu yöntemle birlikte farklı düdüklüde yemek pişirme süreleri söz konusu olsa da ortalama yarım saat içerisinde yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Düdüklüde Et Kaç Dakikada Pişer?

Et yemekleri birbirinden farklı pişirme yöntemlerine sahiptir. Bakla, sebze ve fırın yemeklerine ekleyebileceğiniz et çeşitleri yağ oranlarına, kalınlıklarına ve daha birçok özelliklerine göre değişik sürelerde hazırlanır. Bunun için “Düdüklüde et kaç dakikada pişer?” sorusu aklınıza gelebilir.

Başarılı ve kıvamında bir et haşlaması hazırlayabilmek için de bu tencerelerin tercih edilmesi uygundur. Dana etinden yapılacak olan haşlamalarda düdüklü tencerede pişirme süreleri ortalama 30 dakika; dana biftek 10 dakika; dana dili gibi et bölümleri ise 45 dakikadadır.

Tencerenin özellikleri sayesinde lokum kıvamına gelen eti ister kavurma şeklinde ister pilav üstünde servis ederek farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Düdüklüde et kavurma tarifine göz atarak ve detayları öğrenerek hemen siz de lezzetli bir menü hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Düdüklüde Taze Fasulye Kaç Dakikada Pişer?

Havalar ısınınca, yaz aylarının iştah açan yemeği taze fasulye sofralarda yerini alır. “Düdüklüde taze fasulye kaç dakikada pişer?” diye merak ediyorsanız temel birkaç malzemeyle hazırlamanızın mümkün olduğu bu tarifi, dakikalar içerisinde pişirebilirsiniz. İçerisine katılan soğan ve domatesle birlikte düdüklü tencerede taze fasulye tarifi, sadece 25 dakikada hazır olur.

Bezelye Düdüklü Tencerede Kaç Dakikada Pişer?

Küçük yapılı sebzelerden biri olan bezelye; kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından oldukça zengin içeriklidir. Çeşitli tariflerin içerisinde değerlendirebileceğiniz bu besini, barındırdığı vitaminleri kaybetmeden pişirmenin yollarından birisi düdüklü tencere kullanmaktır. Peki, bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer?

duduklu tencere18

Yıkayıp ayıkladığınız bezelyeleri, uygun miktarda su ekleyerek bu tencerelerde yaklaşık 15 dakikada pişirebilirsiniz. Hazırladığınız sebzeleri patates ve tavuk ilavesiyle tatlandırabileceğiniz gibi garnitür olarak da birçok tarifin içerisine dâhil edebilirsiniz.

Düdüklüde Mercimek Çorbası Kaç Dakikada Pişer?

İçinizi ısıtacak bir çorba yapmak istiyorsanız düdüklü tencerede mercimek çorbası tarifi aradığınız lezzet olabilir. Pek çok insanın severek tükettiği mercimek çorbası, yapımının pratik olmasının yanı sıra doyuruculuğu ve içerdiği besin değerleri sayesinde sağlıklı tarifler arasındadır. “Düdüklüde mercimek çorbası kaç dakikada pişer?” diye merak ediyorsanız fazla vaktinizi almayacağından emin olabilirsiniz.

Patates, soğan, havuç gibi tüm malzemeleri ve mercimeği de ekledikten sonra düdüklüde  çorbanız 10 ila 15 dakika arasında pişer. Tencerenin basınç ve su ayarıyla beraber içerisine katmış olduğunuz tüm sebzeler eşit oranda yumuşayarak içerisindeki aromayı çorbanın tamamına aktarır. Hazır duruma gelen karışımı tercihe göre pürüzsüz kıvama getirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Düdüklü Tencere Kullanmanın Püf Noktaları

duduklu tencere16

Eski dönemlerden beri mutfakların temel yardımcılarından olan düdüklü tencereler pişirme grubu kategorisi içindeki pratik araçlardan biridir. Bu ürünler, basınç ve suyun kaynama derecesine dayanan bir sistemle çok daha hızlı bir şekilde yemekleri pişirerek dakikalar içerisinde hazır duruma getirir.

Yemek tariflerini yaparken zaman kazanmak ve kıvamı tam olarak tutturmak isterseniz, aşağıda belirtilen püf noktaları inceleyerek düdüklü tencere kullanmanın avantajlarından tam anlamıyla yararlanabilirsiniz:

Yemeklerinizi hazırlarken, tencereyi ağzına kadar doldurmamaya dikkat etmeniz tavsiye edilir. Bu durum, buharın dışarı çıkmasını engeller. Tencerenin belirtilen maksimum dolum seviyesini baz almak uygun bir kullanım olacaktır.
Basınç ve buhar yöntemiyle çalışan bu tencereleri doğru şekilde kullanabilmek için pişireceğiniz sebzelerin ve etlerin içerisine mutlaka bir miktar su eklemelisiniz.
Düdüklü tencere nasıl kullanılır?” konusunda dikkat etmeniz gereken faktörler arasında kapağın doğru bir şekilde kapatıldığından emin olunması, ateş çapının tencere tabanından büyük olmaması, tencere tamamen soğumadan ve basınç boşalmadan açılmaması yer alır.

Yemeklerinizi, mutfakta her zaman bulunması gereken bu tencerelerle pişirirken çeşitli mutfak grubu ürünleri ve mutfak gereçleri yardımıyla hazırlık aşamasını destekleyin. Karaca düdüklü tencere pişirme süreleri ilelezzetli sofraları kendiniz ve değerli konuklarınız için hazır hâle getirmeniz çok daha kısa sürecek!