et kavurma 0

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi

Düdüklüde Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Et kavurma, pişme süresi fazla olan yemeklerden bir tanesidir. Bu bakımdan işten veya okuldan gelindiğinde yapılması zorlayıcı olabilir. Çorba yapma süresinde et kavurma yapmak isterseniz besini düdüklü tencerede pişirmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde oldukça kısa sürede kavurmayı hazır hâle getirebilirsiniz.
Düdüklü tencerede et kaç dakikada pişer sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Normal şartlarda saatlerinizi alabilecek olan bu işlemi, düdüklü tencere ile ortalama 40 dakika gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz bu esnada salata, pilav ve sunum hazırlıkları yapabilirsiniz.
Düdüklüde et kavurma, oldukça pratik bir tariftir. Tek yapmanız gereken dilediğiniz malzemeleri Karaca düdüklü tencere içerisine koyarak ürünün kapağını kapatmak olur. Bu bakımdan yapımı rahat bir yemek olarak öne çıkar.
Özellikle kalabalık misafirleriniz geldiğinde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir öğündür. Düdüklü tencerenin iç hacmi oldukça geniş olduğu için dilediğiniz miktarda yemeği hazır hâle getirebilirsiniz.
Düdüklü tencere et pişirme noktasında oldukça başarılıdır. Yumuşak ve sulu bir et elde etmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. İçerisine koyacağınız çeşitli malzemeler ile damak tadınıza uygun olarak yemeği kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Düdüklüde Et Kavurma Malzemeleri 

Düdüklüde dana kavurma yaparken malzemelere kendiniz karar verebilirsiniz. Genel itibariyle sade bir tarif yapmak isterseniz ihtiyacınız olan ürünler, yağ ve ettir. Bu bakımdan ek malzemeler kişisel zevkler doğrultusunda şekillenebilir.

Düdüklüde et kavurma hazırlarken farklı bir lezzet elde etmek istiyorsanız tarife sebze eklemeyi deneyebilirsiniz. Soğan, domates ve biber katarak etin lezzetini artırmanız mümkündür. Aynı zamanda karabiber, tuz ve kekik ekleyerek yemeği aroma verebilirsiniz.

et kavurma 2

Düdüklüde Et Kavurma

Tercih ettiğiniz eti diğer malzemelerle birlikte düdüklü tencere içerisinde pişirerek hızlı ve pratik bir şekilde hazır hale getirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 345 kcal

Düdüklüde Et Kavurma Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Düdüklüde Et Kavurma Malzemeleri
  

  • 750 gr dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Karabiber tuz, kekik
  • 1 bardak su

Düdüklüde Et Kavurma Nasıl Yapılır
 

  • Düdüklü tencereyi ısıtıp yağ ve eti kattıktan sonra et suyunu çekene kadar kavurun.
  • Sonrasında doğradığınız soğanı ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun.
  • Baharatlar ve suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp yemeği pişirin.

Video

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 345kcalProtein: 20.62gSaturated Fat: 28.53gCholesterol: 81mgSodium: 959mgPotassium: 152mgVitamin A: 23IUVitamin C: 0.08mgCalcium: 19mgIron: 2.15mg
Etiket düdüklüde et kavurma, et kavurma, kavurma tarifi

Malzemeleri ölçülü bir şekilde kullanarak leziz bir düdüklüde kavurma elde edebilirsiniz. Bu da düdüklü tencerede et sote nasıl yapılır sorusunun cevabı niteliğindedir.

Düdüklü Tencerede Et Kavurma Tarifi Püf Noktaları 

et kavurma 3

Bazı bireyler etin kokusunu sevmeyebilir. Bu bakımdan et kavururken tarife defne yaprağı eklemesi yapabilirsiniz. Defne yaprağı hem etin kokusunu alır hem de yemeğe hoş bir aroma katar.

İkinci bir püf nokta olarak eti yüksek ateşte pişirmemeniz gerektiği söylenebilir. Yüksek ateşte pişirmeniz hâlinde sulu ve yumuşak bir et elde edemezsiniz. Doğru kıvam için orta veya kısık ateşte pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Et Kavurma Sunum Önerisi 

et kavurma 1

Yemeğin lezzeti kadar görüntüsü de bir o kadar fark yaratır. Düdüklüde et kavurmayı dakikalar içerisinde hazırladıktan sonra dikkat çeken bir sunum yapmayı da deneyebilirsiniz. Bu şekilde göze de hitap eden bir yiyecek ortaya çıkarabilirsiniz.

Öncelikle hoş bir tabak tercihinde bulunmanız gerekir. Karaca’da bulunan yemek takımlarını inceleyerek bu noktada sofralarınıza şıklık katabilirsiniz. Tabağın orta kısmına eti yerleştirdikten sonra üzerine dilerseniz birkaç dal yeşillik ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kurutulmuş biber kızartması da katarak hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.