taze fasulye 0

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Taze fasulye sevilen sebze yemeklerinden biridir. Bu yemeği pişirmek uzun sürebilir. Bu bakımdan daha kolay bir şekilde nasıl yapılabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Düdüklü tencere akla ilk gelen hızlı pişirme yöntemleri arasındadır.

Uzun süre pişmesini beklemeniz gereken taze fasulyeleri, düdüklü tencere ile daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Taze fasulye düdüklü tencerede kaç dakikada pişer sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Genel olarak düdüklü tencere içerisinde 20 ile 25 dakika içerisinde bu yemeğin pişirebilirsiniz.

Düdüklü tencerede taze fasulye tariflerini pişirmek oldukça kolaydır. Karaca düdüklü tencere ile dakikalar içerisinde yemeğinizi servise hazır edebilirsiniz. Bu tencerelerin normal tencerelere oranla daha geniş bir iç hazneye sahip olduğu ve ısıyı içinde muhafaza ettiği için besinleri daha çabuk pişirdiği söylenebilir. Düdüklü tencerenin geniş bir kapasiteye sahip olması, kalabalık aile bireyleri ve misafirler için de önemli bir avantaj oluşturur.

Bu tarifi uygulamak için tek yapmanız gereken tüm malzemeleri tencerenin içerisine yerleştirmektir. Fasulyeyi önceden haşlamanıza gerek kalmaz. Malzemeler birlikte piştiği için sebzelerin ve yağın tadı yemeğe daha iyi nüfuz eder. Bu sayede ortaya leziz bir yemek çıkarabilirsiniz. Düdüklü tencerede taze fasulye nasıl yapılır diye düşünüyorsanız okumaya devam edin.

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Malzemeleri 

Bu tarifi yapmak için evinizde bulunan malzemeler yeterli olabilir. İhtiyacınız olan malzemeler, her sulu yemek için kullanılan besinler arasında yer alır. Bu bakımdan malzeme hazırlığını rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

taze fasulye 1

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye

Taze fasulyeleri diğer malzemelerle birlikte düdüklü tencere içerisinde pişirerek hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 267 kcal

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Malzemeleri
  

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Nasıl Yapılır
 

  • Taze fasulyeleri yıkayın, uçlarını kesin ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Soğanı ve sarımsakları doğrayıp domatesi rendeleyin.
  • Düdüklü tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. Ardından zeytinyağını tencereye ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyin. Sarımsakları da ekledikten sonra soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Domatesi, baharatları, toz şekeri de tencereye aldıktan ve su kattıktan sonra kapağı kapatabilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 267kcalCarbohydrates: 10gProtein: 3gSaturated Fat: 3.7gSodium: 320.46mgPotassium: 842.99mgVitamin A: 25.64IUVitamin C: 5.37mgCalcium: 135.34mgIron: 1.28mg
Etiket düdüklü tencerede taze fasulye, taze fasulye nasıl yapılır, taze fasulye tarifi

Lezzetini arttırmak isterseniz farklı malzemeler de katabilirsiniz. Özellikle etsiz yemek yemeyi sevmiyorsanız, tencerenin içerisine birkaç parça et de ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda yemeğin içerisine biber de eklemesi de yapabilirsiniz. Bu şekilde farklı malzemelerle damak tadınıza uygun olan tadı yakalayabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tarifi Püf Noktaları  

taze fasulye 2

Lezzetli bir taze fasulye hazırlamak için püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan, küçük detaylardır. Öncelikli olarak fasulyenin taze, kılçıksız ve kolay kırılabilir formda olmasına önem gösterin. Aynı zamanda canlı bir yeşil tonuna sahip olan seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Bir diğer püf nokta ise gerektiği zaman su eklemesi yapmanızdır. Özellikle yemek içerisine bol miktarda domates girdiğinden dolayı domates suyuna göre su ayarlaması yapmanız daha doğru olacaktır. Pişme esnasında suyunun az olduğunu düşünürseniz dilediğiniz miktarda sıcak su koyabilirsiniz. 

Zeytinyağlı pek çok yemek gibi taze fasulyenin tadı da dinlendiğinde daha güzel olabilir. Daha lezzetli bir öğün yapmak istiyorsanız bir gün öncesinden taze fasulyeyi hazır hâle getirebilirsiniz. Bu şekilde düdüklü tencerede taze fasulye tarifini kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Sunum Önerisi 

taze fasulye 3

Düdüklü tencerede taze fasulye tarifini hızlı ve pratik bir şekilde hazırladıktan sonra güzel bir şekilde sunum yapabilirsiniz. Sunum hazırlamak, sevdiklerinize kendilerini değerli hissettirmenin hoş bir yolu olabilir. Bu bakımdan sadece birkaç dakikanızı ayırarak estetik bir görüntü elde edebilirsiniz. 

Öncelikle masanın ortasına sunum yapacaksanız geniş bir tabak tercih edebilirsiniz. Karaca sunum tabakları bu noktada işinize yarayabilir. Tabağa yemeği yerleştirdikten sonra yanına istediğiniz yardımcı lezzetleri ekleyebilirsiniz. Maydanozu doğrayıp üstüne serpebilirsiniz. Bu şekilde hem lezzetli hem de göze hitap eden bir sunum yapmanız mümkündür.