kuru fasulye 2
KARACA QUICK SAFE 2109 3

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulye lezzetiyle akşam öğünlerinin aranan yemeklerinden bir tanesidir. Neredeyse her bireyin sevdiği bu yemeğin pişirme süresi uzun olabilir. Bu bakımdan işten gelip hazırlamak zorlayıcı olabilir. Ancak düdüklü tencere ile hızlı ve pratik bir şekilde pişmesini sağlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.
Aslında uzun süre pişirmeniz gereken kuru fasulye yemeğini, düdüklü tencere ile 25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Bu sayede salatayı ve sofrayı hazırlayacağınız süre zarfında yemeğiniz hazır olur. Ayrıca fasulyeleri akşamdan ıslatırsanız bu süreyi 15 dakika daha düşürebilirsiniz. 
Düdüklüde kuru fasulyeyapmak oldukça kolaydır. Düdüklü tencerelerin hacmi normal tencerelerin hacminden genellikle fazladır. Geniş hacme sahip tencerelerde yemek yapmak daha rahat olabilir. Bu şekilde kalabalık misafirleriniz geldiğinde de kullanabilirsiniz. 
Kuru fasulye yapmak için tüm malzemeleri Karaca düdüklü tencere içerisine yerleştirmeniz yeterlidir. Bu noktada fasulyeyi önceden pişirmenize gerek kalmaz. Tüm malzemeler fasulye ile birlikte pişmesi lezzetin artmasını sağlayacaktır.
Malzemeleri tencerenin içerisine ekledikten sonra tek yapmanız gereken kapağı kapatmaktır. Kuru fasulye düdüklü tencerede kaç dakikada pişer diye düşünüyor olabilirsiniz. 20 ile 25 dakika pişmesini bekledikten sonra kapağı çevirerek içeride oluşan hava basıncının dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Malzemeleri 

Kuru fasulye yaparken kullanmak istediğiniz malzemelere kendiniz karar verebilirsiniz. Sade bir kuru fasulye yapmak istiyorsanız, malzemelerin diğer sulu yemekler ile benzer olduğunu söyleyebiliriz.

kuru fasulye 3

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye

Kuru fasulyeleri diğer malzemelerle birlikte düdüklü tencere içerisinde pişirerek hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 73 kcal

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Malzemeleri
  

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı kuru fasulye

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Nasıl Yapılır
 

  • Kuru fasulyeyi yıkayın ve süzün.
  • Tencereye yağ eklemesi yaptıktan sonra soğanı ve biberi bir miktar kavurup sarımsağı ekleyin.
  • Ardından salçayı koyun ve kokusu çıkana kadar çevirin.
  • Kuru fasulye, baharatlar ve suyu da ekledikten sonra düdüklü tencereyi kapatıp karışımı pişirmeye bırakın.

Video

Besin Değeri

Serving: 150gCalories: 73kcalCarbohydrates: 27gProtein: 18gSaturated Fat: 1.96gSodium: 259mgPotassium: 632mgVitamin A: 65IUVitamin C: 24mgCalcium: 70mgIron: 4mg
Etiket düdüklü tencerede kuru fasulye, kuru fasulye nasıl yapılır, kuru fasulye tarifi

Yemeğe farklı dokunuşlar katmak için içerisine koyduğunuz malzemeleri çeşitlendirebilirsiniz. Kemik iliği, sucuk, pastırma ve et yemeğin lezzetini artırabilecek malzemeler arasındadır. Bazı bireylerin tüketmediği yiyecekler olabileceğini de unutmayın. Düdüklü tencerede kuru fasulye ile damak tadınıza uygun bir tat hazırlayabilirsiniz. 

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Tarifi Püf Noktaları 

kuru fasulye 1

Düdüklü tencerede kuru fasulye nasıl yapılır sorusu oldukça sık sorulur. Farklı ve özgün bir kuru fasulye yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Öncelikle düdüklü tencereye istediğiniz yağ çeşidini ekleyerek başlayabilirsiniz. Sonrasında tercihe göre sucuk, pastırma ya da et ekleyebilir ve bu yağ içerisinde pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu besinler tercihinize göre artırılıp eksiltilebilir. Sonrasında doğranmış kuru soğanı katarak kavurmaya devam edebilirsiniz.

Dilerseniz soğanları pişirdikten sonra kemik iliğini tencereye ekleyebilirsiniz. Oldukça sağlıklı olan kemik iliği aynı zamanda yemeğin daha aromatik olmasını sağlayabilir. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yeteri kadar su koyabilir ve tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. 

Düdüklü Tencerede Kuru Fasulye Sunum Önerisi 

kuru fasulye 0

Düdüklü tencerede kuru fasulye tarifi ile sevdiklerinize unutulmayacak bir öğün hazırlayabilirsiniz. Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemlidir. Düdüklü tencerede dakikalar içerisinde yemeğinizi hazırladıktan sonra göze hitap eden bir sunum yapmayı deneyebilirsiniz. Özellikle misafirleriniz varsa daha özenli olabilirsiniz. 
Karaca’da bulunan birbirinden çeşitli yemek takımları bu noktada işinize yarayabilir. Öncelikle kullanılan tabağın yemek için uygun olması gerekir. Tabağa yemeği koyduktan sonra üzerine birkaç dal yeşillik yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kuru acı biber kızartması da ekleyebilirsiniz. Kuru fasulye yemeğini, olmazsa olmaz lezzetlerden biri olan pirinç pilavı ile birlikte sunum yapabilirsiniz.