airfry kurutma19 1

Karaca Airfryer ile Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi

Çıtır tavuk, son derece lezzetli bir alternatif olup pek çok kişinin favori atıştırmalığı  arasında yer alır. Tavuk dilimlerinin çıtır halleri ne kadar çok sevilse de evde kızartma yapmak çoğu zaman zahmetli bir iş olarak görülür. 

Airfryer hava fritözü modelleri, farklı programları sayesinde kızartma, ısıtma ve fırınlama gibi pek çok pişirme yöntemini yaparak kullanıcıların yükünü hafifletir. Yapmaktan çekindiğiniz pek çok kızartmayı da mutfağınızı kirletmeden yapmanıza imkan tanır. 

İşte bunlardan biri de çıtır tavuk!  Airfryer modellerinin yağ sıçratmayan özellikleri sayesinde tavuklarınızı en leziz şekilde pişirebilirsiniz. Çok fazla efor harcamadan ideal kıvamda ve mükemmel lezzette çıtır kaplamalı tavuk dilimleri hazırlayabilirsiniz.

Karaca Airfryer’da Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

Çok az yağ kullanarak Airfryer içerisinde yapabileceğiniz bu çıtır tavuk tarifi, modellerin yanmaz ve yapışmaz haznelerinde hazırlanabilir. Hava sirkülasyonu teknolojisi ile birlikte tavuklar, eşit bir şekilde pişer. 

Airfryer tarifleri içerisinde bulunan çıtır kaplamalı tavuk dilimlerini yapmak için aşağıda sizin için sıraladığımız malzemeleri kullanabilirsiniz.

airfryer2

Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi

Birkaç malzemeden yapılan bu çıtır tavukları, kısa zaman diliminde hazırlayabilir ve sofralarınızda yer açabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 8 dakika
Toplam Süre 28 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 1

Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi Malzemeleri
  

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı galeta unu
  • ½ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İlk adım olarak tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Ardından 1 adet yumurta, ½ su bardağı galeta ununu ve unu ayrı ayrı kaplara koyun. Her birine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Bu aşamaları tamamladıktan sonra ince şeritler halinde kestiğiniz tavukları sırasıyla yumurtaya, una ve sonra tekrar yumurtaya batırıp galeta ununa bulayabilirsiniz.
  • Yukarıdaki işlemleri yaparken Airfryer’ınızı tavuk modunda çalıştırarak 3 dakika kadar ısınmasını beklemelisiniz. Ardından çok az yağ kullanarak fırça yardımı ile sıcak hazneyi yağlayıp tavuk dilimlerini yerleştirebilirsiniz.
  • Pişirme işlemine başlamadan önce tavukların üzerini de yağlamayı unutmayın. Ayrıca bu tarz ürünler, hava sirkülasyonu ile çalıştığından dolayı sepeti çok fazla doldurmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde malzemeler, eşit miktarda pişmeyebilir veya pişmesi daha uzun sürebilir.
  • Tüm bu işlemlerin ardından 2-3 dakikada bir haznedeki tavukları ters çevirmelisiniz. Tavuk dilimleriniz kızardığında ise sıcak şekilde servis edebilir ve hazırladığınız soslarla birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Video

Etiket çıtır tavuk
airfryer1

Çıtır Tavuk Hazırlamanın Püf Noktası

Çıtır tavuk yapımı için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Mükemmel lezzetli tavuk dilimleri için pişirme aşaması ve kullanılan pişirme aleti kadar tavukların marinesi de önemlidir. Marinasyon aşaması, tavukların tat kazanmasını sağlar. Dolayısıyla nar gibi kızarmış tavuklar elde etmek için tavuklarınızı marine edebilirsiniz. Marine işlemi tavuk dilimlerinin hem daha lezzetli hem de yumuşacık olmasını sağlar. Çıtır tavuk dilimlerinin lezzetli pişmesi için marine sosuna kefir, yoğurt, süt, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ya da biberiye gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz. Pişirme aşamasına geçmeden 1 saat kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

Siz de mükemmel lezzetleri pratik ve hijyenik koşullar içerisinde pişirmek için Karaca Airfryer modellerini tercih edebilir ve mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.